Reklama

Reklama

2046

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh filmu 2046 navazuje na režisérův předchozí snímek Stvořeni pro lásku: hrdinou je tu opět spisovatel Chow Mo-wan, který se živí psaním novinových sloupků. Na začátku filmu, který je zasazen do roku 1966, se Chow stěhuje ze Singapuru do hotelu Oriental v Hongkongu, kde hodlá pokračovat v psaní o budoucnosti. Ve skutečnosti píše o minulosti: v jeho románu vyjíždí tajemný vlak do roku 2046. Všichni, kdo v něm jedou, chtějí nalézt ztracené vzpomínky. Obecně se totiž soudí, že v roce 2046 se nic nemění, ale nikdo to nemůže potvrdit, protože se odtamtud nikdy nikdo nevrátil. až na jednoho člověka, který tam byl a rozhodl se vrátit, protože se chtěl změnit. 2046 je však také číslo sousedního pokoje, jehož obyvatelka se stane Chowovou milenkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

genetique 

všechny recenze uživatele

Navnadený sériou kvalitných filmov, ktoré som videl v poslednj dobe a v presvedčení, že nemôže ma už tretí film Kar-wai Wonga nudiť, som sa pustil do tohto. A stalo sa to, čo som neočakával. Film je síce v mnohom podobný základnej štruktúre jeho predchodcov, no vsadením sci-fi prvkov s nádychom fantasy sa mi stal omnoho prístupnejším. Krásne melodramatické plynutie, s rozprávaním môjho šikmookého obľúbenca Tonyho Leunga, sa mi azda len na chvíľku zdalo nudné, či pomalé. Plus mierna absencia citov mi nedovolí dať viac z hodnotenia. Všetko má ale svoj rozmer, svoj čas, idea je krásna, so symbolikou si konečne rozumiem. Každým ďalším Wongovým výplodom stúpa moje hodnotenie o hviezdičku, takže už len čakám na ďalší a dúfam, že sa nesklamem. 80%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Wongova Fa yeung nin wa (Stvořeni pro lásku). Smutný film o lidech neschopných milovat, nebo nechtějících milovat, nebo milujících toho nepravého... Osamělost, odcizení, povrchnost, prázdnota... Postavy skutečných žen slouží spisovateli Chowovi jako předobrazy androidek ve sci-fi románu z budoucnosti, ve kterém když se jeden muž do jedné androidky rozhodne zamilovat, zjistí že ona už miluje někoho jiného... Opět esteticky krásný film s krásnou hudbou a s více nebo méně nešťastnými postavami, žijícími prázdné životy v odpudivých reáliích, jako jsou levné a nehezké pokoje, bary, restaurace a kasina. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V roce 2046 bude země zcela propojena vlakovou sítí.......... Byl jsem strašně natěšený - cestování časem, vražda, vypravěč, skoro nádech Noirovky. Jenže po půl hodině jsem se začal nudit. Spousta flashbacků, které se někdy nedají ani rozpoznat, zmatek a moc dialogů. Například scéna kdy si žena dává cigaretu do úst mě skoro uspala. CITÁT - Začal jsem mít stále víc rád svůj vymyšlený svět 2046.............. Lehce erotické, lehce nudné, lehce zmatené a trvá to 130 minut. Kratší stopáž by tomu jen pomohla. CITÁT - Kdo by se mohl zamilovat do androida?......... ()

Luciana 

všechny recenze uživatele

Krásný, téměř hmatatelně pocitový film vonící po slzách. Neúspěšný spisovatel Chow Mo Wan cestuje časem a během této "cesty" mu do života vstupují různé ženy, přičemž každá z nich je charakterizována specifickou hudební skladbou. Můžeme tak ženu přirovnat k melodii... K melodii snů, pohledů, vůní, gest... Hudba k tomuto filmu je opravdu nádherná. Plna melancholie, smutku a zvláštní, těžko uchopitelné nostalgie, které zas a znovu s potěšením podlehnete. ...Vzpomínky jsou pouze stopami slz... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (12)

  • Kopie filmu přišla na festival v Cannes tři hodiny před premiérou s policejní eskortou. Bylo to poprvé, co kvůli nějakému snímku museli měnit program festivalu. (imro)
  • Produkce byla přerušena během epidemie SARS v březnu 2003. (imro)
  • Každá z hlavních postav mluví svým jazykem: Mr. Chow kantonsky, Bai Ling mandarínskou čínštinou a Tak japonsky. Přesto si spolu všichni rozumějí. (imro)

Reklama

Reklama