Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti je svět vyveden z rovnováhy. Lidé získali zvláštní poznatky a smrt ztratila svůj význam díky průlomovému vědeckému objevu Dr. Harbora (Robert Redford). Harbor podal definitivní důkaz o posmrtném životě. Zatímco mnoho lidí volí sebevraždu, aby tím "restartovali" svou existenci, jiní žijí dál a snaží se zjistit, co to všechno znamená. Mezi nimi je i Will (Jason Segel), syn Dr. Harbora, který dorazil spolu s tajemnou mladou ženou jménem Isla (Rooney Mara) do otcovy venkovské vily izolované od okolního světa. Tam se nalézá i tým spolupracovníků Dr. Harbora, kteří mu pomáhají s jeho experimenty. S novým přístrojem chtějí dosáhnout průlomu v poznání. Ale vše je jinak, než si Dr. Harbor zprvu myslel... (mac000)

(více)

Recenze (49)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Celá tá premisa s objavom posmrtného života a následnou explóziou sebevrážd bola zaujímavá. Myslím, že keby sa to udialo v súčastnosti, nastala by rovnaká situácia. Niekto tu spomína náboženský film - absolútne mimo - slovo náboženstvo, viera, boh sa tu nespomenie ani raz (a ako zarytý "dokostolanechodič" by som to ani nepozeral)! ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se vydali trošku jinou cestou, než jsem na základě premisy čekal, ale rozhodně nejde o chybu. Namísto čistě vědeckého zkoumání titulního zjištění se film více zajímá o postavy a jejich životy, do kterých zásadní objev zasahuje. Ačkoliv bych hlubší průzkum posmrtného života uvítal, v současné podobě se jedná také o intenzivní zážitek, kterému nechybí hloubka a chytlavé motivy. Pokus o překvapivé rozuzlení nevychází zcela dle plánu autorů a jde bohužel o trošku očekávané, klišoidní zakončení, jehož nedokonalost dokáže nicméně překrýt emoční pouto s postavami, které jste si v průběhu příběhu vytvořili. The Discovery je uspokojivým snímkem, který se mohl svému tématu věnovat více do hloubky, ale stále se jedná o solidní dílo, které občas donutí k zamyšlení a zanechá ve vás stopu. ()

Reklama

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Snímok predurčený k hnevu. Hlavná idea, aj napriek svojej zaujímavosti, vyvoláva viacej otázok než prináša odpovedí a je z hľadiska reálnosti zle uchopená (spoločnosť by behom pár dní nabrala apokalyptickej podoby). Dostalo ma to však finálnym zvratom, ku ktorému film dôkladne stavia piliere- na interpretáciu ťažké, no svojou podstatou hrozne optimistické vysvetlenie života po živote mi behalo hlavou ešte dni po pozretí. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

The Discovery začíná jako film se skvělým nápadem a končí jako uspěchaná slátanina a je to škoda. Působilo to na mě nedotaženě a nedostatečně promyšleně. Charlie McDowell spolu se scénáristou Justinem Laderem znovu dokazují, že dokáží vymyslet originální film s originálním nápadem, ale bohužel si tentokrát vzali až moc velké sousto a je tu spousta detailů, které nejsou úplně promyšlené a hodně to kazí celkový dojem z filmu. Zápletka o objevu posmrtného života a to jaký by to mělo dopad na lidstvo je naprosto suprová, bohužel z toho opravdového obrazu toho jak by takový svět vypadal uvidí divák pramálo. Dějová linka se totiž drží spíše podivně romantického vztahu mezi postavami Jasona Segela a Rooney Mary a uzavře nás do "léčebny" s rodinou a pacienty Roberta Redforda neboli objevitelem posmrtného života. Nebudu se tajit tím, že sem od filmu čekal trochu něco jiného a moje zklamání trochu ovlivňuje celkové hodnocení. Přesto si myslím, že snímek má i své světlé stránky, protože sice není tím čím by mohl být, ale to co dělá, dělá poměrně dobře. Pokud někdo čeká atmosférické sci-fi o prokázání posmrtného života bude spokojen sotva z půlky a bude se muset smířit s utopicky romantickým filmem s prvky sci-fi. Opravdu mi vadilo finále filmu, které působí uspěchaně a snaží se z filmu udělat něco víc než ve skutečnosti je. 61% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V tomto filme je potrebné vyzdvihnúť originálny námet, ktorý potvrdzuje, že ak sa chce, tak sa stále dá vymyslieť niečo nového. Ľudia zistia, že existuje posmrtný život a začnú páchať samovraždy. To je naozaj zaujímavé poňatie fiktívnej reality. Dej sa potom trochu odkláňa od očakávaného, môže trochu miasť a nakoniec i nudiť. Avšak záver s prekvapením má niečo do seba. Škoda, že úroveň úvodnej i záverečnej časti, nebola udržaná po celý snímok. Potenciál tu bol určite veľký. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama