Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví příběh Catherine Weldonové, ovdovělé malířky z New Yorku, která se v osmdesátých letech devatenáctého století sama vydá do Severní Dakoty namalovat portrét náčelníka Sedícího býka (Michael Greyeyes). Po příjezdu do Stojící skály se setká s otevřeným nepřátelstvím důstojníka americké armády (Sam Rockwell), který rozmístil vojáky kolem lakotské rezervace, aby podkopal nárok Indiánů na půdu. Zatímco se Catherine se Sedícím býkem sblíží, jejich přátelství – i jeho život – jsou ohroženy vládními silami. Malířka musí povstat a bojovat za to, co je pro ni nejdůležitější. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Džesika je gátžitka z Ňú Járku, která nemá do čeho píchnout, tak nasedá do vlaku a vydává se do prérií centrálních Spojených států amerických, aby obšťastnila náčelníka pokuřujícího dýmku míru. Samozřejmě za tučný poplatek a možnost namalovat tohoto velikána v originálním mundúru dráždícím bílá místodržící gádža. 62 % Celosvětový příjem k 4. 10. 2019: $57,528, což je 0,01 násobek rozpočtu ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Z dovolenkových filmov som mal pocit, že toto bol pre mňa najväčší highlight. "Woman Walks Ahead" mi predstavilo zaujímavý príbeh, o ktorom som nikdy nepočul. A výrazne tu v hlavnej role podľa mňa kraľuje Jessica Chastain. Veril som jej to všetkými desiatimi. Čital som, že je to dosť prikreslené a príbeh nie je podaný tak ako by si zaslúžil, no nie som znalec histórie v tejto oblasti. Hodnotím to len ako film sám o sebe. Ako ma zaujal, ako podal príbeh a aké má postavy. A v tomto smere ma film nesklamal. V prvom rade si myslím, že casting bol skvelý. A nielen v prípade Jessicy Chastain. Ale aj Michael Greyeyes a Sam Rockwell ma vo svojich rolách potešili. Okrem toho je vždy super vidieť trošku iný western. 19-te storočie bolo v Amerike rozhodne zaujímavé a drsné. A film to podľa mňa dobre zacyhtil. Možno miestami to pôsobilo viac filmovo, no nábojom filmu je podľa mňa práve vzťah medzi Catherine Weldonovou a náčelníkom Sediacim Býkom. Je to veľmi uveriteľne postavené priateľstvo. Myslím si, že za pozretie film rozhodne stojí. Hodnotenie: A- ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Jde o vkusně a citlivě podaný příběh malířky Catherine Weldonové čerpající z drsných časů americké historie, ve kterém dominuje v prachu Severní Dakoty oděnná Jessica Chastain. Nutno však podotknout, že jí zdatně sekundují Michael Greyeyes se Samem Rockwellem. Velice ráda jsem se nechala dovzdělat a v samém závěru i trochu dojmout. (75%) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi film, ktory ukazuje krivdu bielych tvárí na pôvodnych obyvateloch ameriky. Akurat som cakal, ze vztah medzi ustrednou dvojicou bude intenzivnejsi a aspon na chvilu prepukne naplno. Ale to sa nestalo. Cely cas sa drzia na uzde a len v naznakoch si vyjadruju sympatie. A cely konflikt s indianmi tu pôsobi len ako pozadie pribehu, ktore sa len obcas dostane do popredia. Trochu som mal problem aj s hereckym obsadenim. Jessicu Chastain prilis nemusim a Michael Greyeyes prilis charizmaticky nie je. Najviac ma bavila nevyspytatelna postava Sama Rockwella. 5/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain přes dobrý herecký výkon nemohla tento Hollywoodizovaný westernový životopis zachránit z hrobu historické nepřesnosti.Je to dost romantizováno. Film Sedícího Býka nezřízeně adoruje. Zdá se indiáni příchozí bílé imigranty nějak podcenili a stali se minoritou, stejně tak jako se dnes v Americe stali minoritou jejich utlačitelé. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Portrét Sediaceho býka, ktorého autorkou je Catherine Weldonová, sa do dnešného dňa nachádza v štátnom múzeu v Bismarcku v Severnej Dakote. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (griph)

Reklama

Reklama