foto

Michael Nouri

  • nar. 9.12.1945 (71 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael Nouri je americký televizní a filmový herec. Narodil se v hlavním městě Washingtonu D.C., matce Glorii (rozené Montgomery) a otci Edmondu Nourimu. Má irsko-irácké kořeny. Nouri krátce navštěvoval Rollins College ve Winter Parku na Floridě, ale promoval na Emerson College v Bostonu. Jeho otec pracoval jako obchodník se životním pojištěním.

Nejvíc znám je pro svou roli Nicka Hurleyho ve filmu FLASHDANCE (1983). Ztvárnil bezpočet rolí v televizních seriálech včetně NCIS jako Eli David, otec agenta zpravodajské služby Mossad Ziva Davida, dále v seriálu O.C. jako dr. Neil Roberts a v seriálu DAMAGES jako Phil Gray.

Nouri účinkoval na Broadwayi zejména jako král Marchand v muzikálu VICTOR/VICTORIA s Julií Andrews v letech 1995-1997. 24. Května 2010 začal účinkovat v americké soap opeře ALL MY CHILDREN v roli Caleba Cooneyho, zamilovaného do postavy Ericy ztvárněné Susan Lucci. Nazpíval úvodní znělku pro soap operu SEARCH FOR TOMORROW společnosti CBS’ (1951) v sezóně 1976, kde hrál postavu Stevea Kazlowa.

Jeho bývalá manželka trpěla vícenásobnou sklerózou a právě kvůli tomuto životnímu trápení poskytl své služby jako ambasador pro National Multiple Sclerosis Society. V roce 2003 ukončil dlouholetý vztah s herečkou Romou Downey. Strávil tři měsíce jako prodejce pojištění aby se mohl plně věnovat herectví. Na stadionu L.A. Clippers, který pravidelně navštěvoval spolu s hercem Garym Buseym, potkal svou filmovou agentku Vicki Roberts.

V současnosti žije ve Fort Lauderdale na Floridě a zpívá v biografickém muzikálu o francouzské sochařce Camill Claudel nazvaném prostě Camille, v Goodspeed Opera House v Connecticutu. V něm hraje jejího milence, také sochaře Augusta „The Thinker“ Rodina.

Má dvě dcery Jennifer a Hannah. Byl dvakrát ženatý a rozvedený, v letech 177-1978 s Lynn Goldsmith a v letech 1986-2001 s Vicki Light.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Con Man
2017 Teleios
2016 The List
2015 The Squeeze
2014 Taken Away (TV film)
2013 Hunt for the Labyrinth Killer (TV film)
2012 A Dark Plan (TV film)
Easy Rider: The Ride Back
Každým dnem
2010 Sinatra Club
2009 Empire State (TV film)
Návrh
2006 Nepřemožitelný
Poslední prázdniny
2005 Klub osamělých v Boynton Beach
Searching for Bobby D
2003 Kleptomanka
Stuey
2002 Terminál
2001 Carman: The Champion
Druhé líbánky (TV film)
Krásní & úžasní
61* (TV film)
2000 Osudové setkání
1999 Picture This
Prokleté dědictví (TV film)
1998 Harlequin 7 - Důvod ke svatbě (TV film)
1996 Overkill
1995 Do krajnosti
Hologram Man
Mezi láskou a ctí (TV film)
Victor/Victoria (TV film)
1994 Eyes of Terror (TV film)
Inner Sanctum II
Lady In Waiting
1993 American Yakuza
Bez šance
Da Vinci's War
Válečná kořist
1992 Black Ice
Jasnovidec
Reportérka (TV film)
Sands of Time, The (TV film)
V náruči vraha (TV film)
Vrah na zakázku (TV film)
1991 Osudy (TV film)
Totální odhalení
1990 Captain America
Falešná idyla (TV film)
Fatal Sky
Little Vegas
Thieves of Fortune
1988 Quiet Victory: The Charlie Wedemeyer Story (TV film)
1987 Tajemné zlo
1986 Between Two Women (TV film)
GoBots: War of the Rock Lords
Rage of Angels: The Story Continues (TV film)
Výrobce popularity
1984 Spraggue (TV film)
1983 Flashdance
Secrets of a Mother and Daughter (TV film)
1981 Gangster Wars
1980 Fun and Games (TV film)
1977 Contract on Cherry Street (TV film)
1969 Sbohem, město C

TV seriály

2016 Guest Appearances (TV seriál)
Street Level: Behind the Scenes Featurrette (TV seriál)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Město bez slitování (S06E18)
2015 The Slap (TV seriál)
Chicago P.D. (TV seriál)
Never Forget I Love You (S03E09)
2012 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Nejvyšší zaujatost (S10E01)
2011 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Muž vejde do baru... (S08E14) - a.z.
2010 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Cizí nepřítel, část druhá (S08E09)
Cizí nepřítel, část první (S08E08)
2009 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - herec, a.z.
Hodný polda, zlý polda (S07E04)
Aliyah - Cesta (S06E25)
Legenda - 1 část (S06E22) - a.z.
2008 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Poslední muž (S06E01)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
2004 Odložené případy (TV seriál)
Mateřský instinkt (S01E21)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Výheň (S04E07)
2003 O.C. (TV seriál)
1992 Love & War (TV seriál)
1986 Downtown (TV seriál)
1983 Bay City Blues (TV seriál)
1981 Gangster Chronicles, The (TV seriál)
1979 Curse of Dracula, The (TV seriál)
Poslední kabriolet (TV seriál)
1975 Beacon Hill (TV seriál)
1970 Somerset (TV seriál)
1951 Search for Tomorrow (TV seriál)

TV pořady

1974 Tattletales (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace