Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You're the first woman I've ever met who said yes when she meant yes.“ Jen těžko lze odolat notorickému lháři, když vypadá jako Cary Grant a oslovuje vás:„Ahoj, Opičko.“ Romantická komedie postupně se transformující v thriller, zakončená úlitbou pro fanynky lamače dívčích srdcí z Bristolu. Joan Fontaine dostala za svůj výkon Oscara, mimochodem jediného v celé historii pro herce či herečku ve filmu Alfreda Hitchcocka. Akademici byli, jsou a budou vždycky tak trochu Psycho.. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Je to Hitchcock a je to skvělý film, nelze mu vytknout nic, snad až na zklamání na závěr. Kde jsem čekala napětí, objevil se klid. Závěr je velmi slabý a je škoda, že tentokrát toto Podezření nebylo ničím jiným, než nešťastným nedorozuměním. Alfréd se mě celou snažil navnadit a já se těšila, jak se ze sobeckého a lehkovážného manžílka vyklube vrah nebo pořádný parchant (větší, než se celou dobu ukazoval) a on je to nakonec jen zoufalec. Podezření se stupňuje a přibývá stále nových a nových důkazů, které se nakonec vyjeví jako falešné, stejně jako moje čekání. Škoda. Sice to byl Alfrédův záměr, ale s tímto filmem jsem se neshodla. ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Můj velmi velmi oblíbený Hitchcock. Značnou část taková pěkná romance a pak narůstající atmosféra nedůvěry a strachu. Film si mě získal hlavně svou ústřední dvojicí - Cary je tu (ač ve stínu, toho, že je podvodník a dokonce vrah) nesmírně okouzlující, vlastně většinu času vystupuje jako ve svých komediálně laděných snímcích - s šarmem a světácky a jen občasně a postupně častěji sledujeme společně s hlavní hrdinkou různá zneklidňující fakta. Cary byl ve své úloze perfektní a své postavě přesně vtiskl náznak skrývaných úmyslů a tajemna. Vynikající a Oscarem po právu oceněná krásná Joan Fontain působí jako vždy křehce a pro roli nevinné, Carym okouzlené Liny byla, myslím, tou nejlepší volbou. Hitchcock ji obsadil dvakrát, takže patřila společně s Ingrid Bergman nebo Grace Kelly mezi jeho oblíbenkyně. Četla jsem asi desetkrát, jaký Hitchcok plánoval závěr a bylo by to asi velmi zajímavé :), nicméně skutečný konec je pro mě naprosto ok. :) Spolu s Notorious moji nej černobílí Hitchcockové před jeho zlatými padesátými. :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kromě zklamání v podobě pointy je tu vláčný děj, který je tak trochu podvodem na diváka od úplného začátku a Alfred to viditelně ví. To mě trochu zklamalo, protože aby se mnou jen tak chvílemi laškoval režisér aniž by mi na plátně nabídl něco víc, než čekání na pravdu a dohady, mě tolik nebavilo. Kvalitní výkon Caryho Granta a Joan Fontaine nejde o nijak záživný ani výjimečný snímek, který by kromě technické stránky stál za druhé shlédnutí. Jinak mě trochu zarazila podobnost s Pochybnou ženou natočenou o pár let později ... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Kto očakáva mysteriózny triler s tradičnou hitchcockovskou atmosférou, bude asi sklamaný. Vyše hodinu sa totiž jedná o klasickú romantickú a konverzačnú idylku, veľmi nadľahčenú, ktorá v podstate ničím nezaujme. Teda, keď si odmyslím iritujúcu povahu jednej z hlavných postáv. Až v závere sa začne prejavovať mysterióznosť a stupňujúce napätie, ktoré má ale predvídateľný charakter. Grant je síce ťahúňom, ale má fejs dobráka, čiže na takéto role sa nehodí. Toho napätia by to chcelo oveľa oveľa viac, ale aj v tom prípade mám pochybnosti, či by to stačilo na lepší nadpriemer. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Po jedné z projekcí nařídil producent R.K.O. snímek přestříhat a očistit tak od momentů, které poukazují na Granta coby vraha. Tím se ale stopáž filmu snížila pod hodinu a šéf společnosti dovolil Hitchcockovi vrátit snímek do původního stavu. (Hwaelos)
  • Premiéra filmu byla ve Radio City Music Hall v New Yorku. (SeanBean)
  • Režisér Alfred Hitchcock chtěl učinit jiný závěr, který bohužel ale nevznikl. Jeho nápad byl ten, že Lina (Joan Fontain) by se měla smířit s tím, že bude zavražděna. Píše dopis: "Drahá maminko. Dostala jsem se do strašných potíží. Vím, že mě zabije, ale já ho miluji natolik, že nechci dál žít. Myslím, že lidská společnost by před ním měla být ochráněna." Pak dopis zalepí a zanechá jej na posteli. Přijde Johnnie (Cary Grant) s mlékem a ona řekne: "Můžeš mi to poslat?" Vypije osudnou sklenici mléka, čímž skutečně spáchá sebevraždu, a zemře. Pak vidíme vesele se pohvizdujícího Johnnieho (Cary Grant), jak hází dopis do schránky. Tak jsem chtěl film zakončit. Zkrátka - černý humor. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno