Reklama

Reklama

Jáma

(studentský film)
  • angličtina The Pit (festivalový název)
Trailer
Krátkometrážní / Válečný
Česko, 2016, 26 min

Obsahy(1)

Americký zdravotník je zraněn v boji s nepřítelem. Je tak nucen přečkat bitvu v zemi nikoho. Kvůli své záchraně se rozhodne vlézt do úkrytu v jámě. Tam však není sám. (Killda)

Recenze (8)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film režíroval mladíček Filip Kilián ako svoju študentskú prácu a zaujímavo načrel do témy druhej svetovej vojny. V jedinom okope sa realizuje stret vojakov cudzích armád a dvoch pre seba nezrozumiteľných rečí. Zaujímavý je fakt, že sa vo všetkom dohodli, ešte aj strach z náletu mali rovnaký. Záver pre mňa išiel trocha nezmyselným smerom, ale pravdepodobne to bol práve zámer scenára. Násilie na pozadí vojny v príbehovo veľmi jednoduchom filme, kde sa pokúšal o vojnový film, ktorý bude mať minimalistický dej a to všetko mu aj vyšlo. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo scénku z Na západní frontě klid, ačkoliv zde měla trochu jiný význam, leč stejné poslání. Na studentskou tvorbu velice solidně natočený a hlavně originální nápad. 90% ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn. Klišé "dva vojáci z různých stran se skamarádí a najdou pochopení" je využito, ale přesto film docela šlape. Jinak bych vytknul jen občasné viditelné digitální triky. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

STARTFILMFEST2016: Na studentskou tvorbu velice profesionální a vysokorozpočtové. I přes to, že je to jedno velké klišé válečných filmů a scéna se zastřeleným ošetřovaným jakoby o oka vypadla spielbergově Zachraňte vojína Ryana, má F. Killián nakročeno velice dobře. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

První 3 minuty byly naprosto geniální. (pozn.: v úvodních titulcích trochu problém rozeznat, co je název filmu) Bohužel po těch třech velkofilmových minutách to je už jenom řídká kaše ze školní jídelny. ()

valibuck 

všechny recenze uživatele

Bohužel, pro mě jen recyklace několika dobrých válečných filmů, ale s velmi špatně napsanými dialogy, nevyhýbajícími se těm nejvíce klišé hláškám typu "Hey, I´m just doing my job here!!", při kterých při užití ve filmech zelézám studem hluboko pod stůl. Měl jsem možnost vidět několik režisérových filmů a vždy převládá forma nad obsahem, filmy jsou výborně natočené, sestříhané a ozvučené a je v nich často použita originální hudba. Nejslabším článkem všech mnou shlédnutých filmů je podle mého scénář - zejména dialogy, které na mě působí spíše jako vata, jsou strojeně napsané. Nebýt jich, filmy by byly mnohonásobně lepší. Velmi ale oceňuji odvahu se vůbec pustit do natáčení tohoto žánru v podmínkách natáčení studentských filmů s nicotným rozpočtem. ()

AdamSlavik 

všechny recenze uživatele

Je to studentský film Filipa Kiliána, který je skvěle zahraný, natočený a scénář není taky špatný, ba naopak myslím si že je to geniálně napsaný. To jak se tam přelývá lámaná angličtina s němčinou, tak to je prima. Jak jsem zmínil ti kameru, tak ta je fakt famózní, to jak tam objíždí ty vojáky, to prostředí,... Hrajou tam pouze 2 herci, Marek Lambora a Radůza Mácha a oba tam hrajou vážně přesvědčivě... Každý z nich tam má své chvilky, (většinou vypjaté). Hudba, která tam je je vážně skvělá... Hlavně v titulcích a na závěru. Závěr je velice nečekaný, smutný a napínavý. Film má také podle mě nějaké poslání. Konverzace nejsou žádné dlouhé, ale i tak se jedná o velmi povedený studentský film. Myslím si že kdyby to nebylo černobílé, tak by to nemělo kouzlo, takové jaké to má. Za mě se jedná o nejlepší studentský film, co jsem kdy viděl! :) ()

Reklama

Reklama