Reklama

Reklama

Dogtown and Z-Boys

Trailer

Obsahy(1)

Agresivní styl jízdy na skateboardu Z-Boys, kteří původně jezdili na surfech v té době neupravených plážích Los Angeles ve čtvrti Dogtown. Časem zjistili, že když nefouká vítr a nejsou vlny, tak se nemusí nudit a můžou své triky trénovat i na souši na skateboardech. Snímek ukazuje životní cesty hlavních skateboardových osobností sedmdesátých let: Tony Alva, Stacy Peralta a Jay Adams. (Calid)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Špičkovej dokument, kterej nastartoval retro vlnu skateboardingu a znovu přivedl na světla ramp starý legendy. Pro mně osobně je to vzpomínka na mládí se skejtem od roku 1978 a moje idoly. Jde vlastně o vzpomínku a ohlednutí za životem samotného režiséra, který byl ve své době skateboardovou hvězdou a později spolumajitelem legendární firmy Powell Peralta a zavedl tradici firemních skejtových videí. Tento dokument později inspiroval film Legendy z Dogtownu. ()

Algen 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle si představuji skvělý dokument. Spousta informaci, ovšem podávané postupně a doplněné pauzami s dobovými záběry a skvělou muzikou. Je vidět, že Stacy Peralta kromě skateboardingu také ovládá filmařinu. Doporučuji shlédnout i těm, kteří sport a sportovní dokumenty moc nemusí, tak jako já. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Stoupnu-li si zase někdy na skateboard, tak bez nějakého zvláštního tréninku do tří sekund předvedu své parádní číslo - nekontrolovaný pád na hlavu. Mám totiž mimořádně vyvinutý nesmysl pro rovnováhu a proto se nestabilním podložím raději vyhýbám. To však neznamená, že bych se občas nemrkl na ty, na která zemská gravitace příliš nepůsobí a Z-Boys rozhodně nejsou špatnou volbou. Jen jsem trochu čekal, že uvidím něco trochu jiného než ve filmu, ale ono to asi nešlo, když se vypráví v podstatě stejný příběh. Zase tak moc to nevadí, protože archívní záběry jsou parádní a názory jezdců zajímavé, ale touhu znovu prásknout hlavou o beton to ve mně vyvolat nedokázalo. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem na skateboardu nikdy nejezdil a surf znám leda tak z obrázku, tak byl tohle pro mě tak trochu výlet do neznáma. Což se ostatně potvrdilo. Režisér mě nechal tonout v nevědomosti a já si první dvě třetiny filmu jen skládal o čem to vlastně mluví.. No a pak už mi to bylo k hovnu. Kdyby to vzal rejža trochu z širší perspektivy a plesknul mi ze začátku do xichtu trochu historie, tak bych tomu hodnocení trochu vylepšil.. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled nejen na historii skateboardingu v 70. letech v Kalifornii. Od obchodu se surfy Zephyr, přes jeho majitele a jejich speciální surfy až ke skupine teenagerů, kteří chtěli být nejlepšími surfaři a stali se slavnými skateboardisty - Z-Boys. V roku 2005 byl o nich natočený film ´Lords of Dogtown´, který vypráví hlavně o tom, jak to chodilo při trénování ve vypuštěných bazénech v Santa Monice a Venice. Tento dokument však nepřikrašluje realitu, při spovědích někdejších spříznených duší jde až na dřeň. Závěrečné porovnání hlavních postav - kdysi a nyní - je vyhodnocením střetu snů s realitou. ()

Zajímavosti (3)

  • Jedním z důvodů, proč se Sean Penn podílel na dokumentu jako komentátor byl ten, že sám žil a surfoval v Dogtownu a jeho blízkém okolí. (HellFire)

Reklama

Reklama