Reklama

Reklama

Obrazy, pohádky a sny

(TV film)

Obsahy(1)

Portrét herce, malíře a literáta Borise Šlechty. Herec a výtvarník Boris Šlechta se narodil v roce 1937, ale tomuto osmdesátníkovi by jeho fantazii a energii mohl závidět i třicátník. Maluje, opravuje staré knihy, píše a občas i hraje. Dnes už spíš ve filmu a v televizi. Svou velkou divadelní dráhu má za sebou. Je spojena s legendárním královéhradeckým divadlem DRAK, kde hrál více než třicet let. Ale nejen hrál. Působil i jako výtvarník a sám vyráběl loutky. Jako rodilý Pardubičák také ve Východočeském divadle svoji divadelní dráhu zakončil. Setkání s ním je inspirující. Samo o sobě je návodem na duševní svěžest. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

roswelll 

všechny recenze uživatele

Velice profesionálně natočený dokument, po dlouhé době jsem měl pocit, že sedím naproti panu Šlechtovi a dychtivě poslouchám jeho vyprávění. Nádherný dárek k jeho kulatému jubileu. ()

Benigni 

všechny recenze uživatele

Super dokument, mnohem lepší než některé 13. komnaty. Výtvarně pestré, místy vtipné, spoustu loutek, prostředí, hudby. Ani minutu jsem se nenudila! ()

Hanka_M 

všechny recenze uživatele

Paráda! Hravé, vtipné, dojemné, plné životního optimismu, ale i tragických zkušeností. Krásné lokace a prostředí... ()

Barila 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný dokument. Změnil mi pohled na dokumenty o osobnostech a portréty vůbec. Skvěle vybrané prostředí (lokace) a zajímavý nápad s loutkou čerta a dalšími loutkami pro dokreslení představy. Boris Šlechta je pro mě opravdový PAN umělec tělem i duší a jsem ráda, že jsem ho mohla skrz dokument poznat. Navíc málokdo se dokáže v dospělosti vžít do dětské duše a to je u pana Šlechty velmi obdivuhodné. ()

Cacorka_eliz 

všechny recenze uživatele

Našla jsem tento dokument na youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=y0C1B-56onk       Není to ještě úplně profi dokument, režijně a dramaturgicky je to místy je to trochu kostrbaté, ale umělec Šlechta je velmi zajímavá a zábavná osoba. Pro mne zcela neznámá osobnost, takový tichý blázen, nicméně opravdový umělec z dávné doby. ()

Reklama

Reklama