Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mrazivý a šokující debut v šesti kapitolách byl inspirován skutečným případem krutosti a násilí mezi prepubescentními dětmi. Odehrává se v jediném dni, kterým pro letošní rok končí škola a mají začít prázdniny. Gabrysia má poslední šanci říct spolužákovi, že se jí líbí, ale na tajnou schůzku ho dostane pouze pomocí vydírání. Nekompromisní, stylisticky silný obraz současné šikany a jedné z podob zla. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak thriller jo? Mrazivé a šokující jo? Snad na konci, když stojí kamera dostatečně daleko od hlavních protagonistů. Těch pět minut je brutálně surových i syrových, ale kvůli tomu nenazvu film thrillerem. Totéž scéna na WC dlouho před tím. Jak říkají Cimrmani, opona je hezká, ale ohledí se. Zde zase čumíme na dveře. A to celých 45 sekund. Škoda, že tento záběr nebyl delší, tak na dvě, či tři hodiny, aby si to mohl divák užít. Takto má po tři čtvrtě minutě utrum. No, ono jde stejně o víceméně o dialogový film, ve kterém je total mrtvo. Děti to sice zahrály dobře, ale to je vše. Ano má to dobrou kameru, jenže i to je málo. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Festivalový film, zo všetkými prednostami ale aj nedostatkami, pre ktoré túto snímku neviem úplne doceniť. Kamera, hudba, statické dlhé scénky, dej rozdelený do kapitol to je čistá fesťáková záležitosť. Pre mnohých to hneď znamená "vyššie" umenie, no pre mňa nie, musí tam byť niečo viac. Príbeh podľa skutočných udalostí zachytáva príbeh niekoľkých detských postáv a ich posledný deň v školskom roku. Podľa obsahu vraj zachytáva zrod psychopatie,no mne to tak neprišlo. Záverečná scénka je síce hrozné peklo, jedna z najstrašnejších scénok aké som kedy videl. No skončilo sa to bez akéhokoľvek rozuzlenia a divák si nedokázal domyslieť ani koniec, motiváciu detí či ich myšlienkové pochody. Proste ako keby som bol ukrátený o ďalších 10 minút. Nie zlé ale viacmenej celkom prázdne. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozvíjející psychologické sociální drama o životě a chování současné západní mládeže v závěru (resp. poslední kapitole) jakoby "přeplo" do téměř zcela odlišného stylu a žánru. První hodina je velmi autentická a sugestivní, finální desetiminutovka sice nepochybně působivá (ve smyslu děsivá a odporná), ale v kontrastu s předchozím dějem jen velmi letmo související a hlavně extrémně přehrocená (skoro až exploatační). Je to asi jako když byste při jízdě autem z dvojky přeřadili rovnou na pětku - taky vám to bude pořádně drhnout... Možná je inspirována skutečným (šokujícím) případem, ale pro mě zkrátka nefunguje jako adekvátní závěr do té doby velmi dobře zrealizovaného snímku... 40 % ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru - nasilu kontroverzné. Úvodné predstavovanie postáv nebolo dostatočné pútavé na to, aby ma udržovalo v neustálej pozornosti. Taktiež mi na Detskom ihrisku chýba akési hlbšie odôvodnenie záverečnej tragédie, ku ktorej celý film smeroval. Následne mi prišlo konanie aktérov nedostatočne autentické na to, aby som danú scénu prežíval s predpokladanou hrôzou. Na druhej strane, oceňujem celkovú myšlienku a skvelých hereckých predstaviteľov. Plac zabaw predstavuje zaujímavý koncept, v podstate aj dobre natočený, len vo svojej kľúčovej snahe nedotiahnutý do konca. Celý čas som mal jednoducho pocit, že 3/4 filmu bola len úvodom k záverečnej tragédii, ktorá považujem za chabo odôvodnenú a samoúčelnú. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne silný príbeh, ktorý sa v skutočnosti odohral v Liverpoole v r. 1993. Neprekážalo mi, že nedostanete žiadne vysvetlenie a predošlý život chlapcov je ukázaný len krátko a okrajovo. Nevadilo mi, že zábery boli dlhé a statické a dialógy sú také krátke, že v podstate nepotrebujete titulky. Toto dielo však na mňa pôsobilo ako zle zostrihaný študentský film. Možno tento príbeh natočí niekto inak... Aj tak predpokladám, že diváci zostali po filme prikovaní k sedadlám alebo predčasne ušli. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. září 2016 na filmovém festivalu Donostia - San Sebastián ve Španělsku. (ČSFD)
  • James Patrick Bulger zemřel brutálním způsobem na následky zranění hlavy, které mu bylo způsobeno různými kameny a ocelovou tyčí. Podle patologického důkazu při přejetí vlakem bylo batole už po smrti. [Zdroj: Lidovky.cz] (ARI50)
  • Oba chlapci se stali nejmladší odsouzení vrazi v historii moderní Británie. [Zdroj: Lidovky.cz] (ARI50)

Reklama

Reklama