Reklama

Reklama

Chunmong

  • Jižní Korea 춘몽 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tichý sen je nádherný a šarmantný portrét tria mladíkov, nakrútený na čiernobiely materiál. Nezávislá komédia, či skôr tragikomédia, pripomína rané filmy Jima Jarmuscha a je poctou jeho niekdajšiemu štýlu. Lokálny gangster, epileptik a slušný, introvertný utečenec zo Severnej Kórey sa motajú po štvrti Susäk, smutnej, špinavej a opustenej periférii Soulu. Každodenne prichádzajú do denného baru, ktorý prevádzkuje krásna Číňanka Jeri. A všetci sú do nej zamilovaní. Do toho vstupujú rôzne postavičky, síce vedľajšie, ale o to pozoruhodnejšie a zábavnejšie. Čas pomaly plynie a Jeri si nevyberá, nemá žiadne preferencie, možno ani žiadneho nechce alebo možno chce všetkých troch. Krásna atmosféra ničnerobenia, pitia a drobných dobrodružstiev podčiarkuje autenticitu situácie štyroch naozaj milých priateľov, ktorá sa v závere postupne mení. (Art Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Řekl bych typický festivalový film - černobílý, neobvyklý zpracováním i obsahem a hlavně povedený, zejména ta ústřední mužská trojice jsou fakt exoti :-) Oproti tomu mne nijak nepřekapuje, že se půvabné Yeri tak drželi, nechoval bych se jinak. Ke snímku mne přivedla "lištička" Shin Min-a ač je z účinkujících zcela jasné, že si tu vrzne jen vedlejší housle, stejně jsem ji tam rád viděl a hlavně díky ní zařadil na program tento kousek čehož nelituji - ovšem ne každý mu asi přijde na chuť... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

K filmu som sa dostal tak, že som minulý rok videl taký dosť podivný, ale zároveň pozoruhodný, počin tohto režiséra, o ktorom som nepočul dovtedy ani slovo. Tak som si pozrel jeho tvorbu a v obsahu k tomuto filmu som sa dočítal, že to je pocta Jimovi Jarmuschovi, ktorý je môj najobľúbenejší režisér (spolu s Aki Kaurismakim)! No boha, a je! A ešte aká! Až mám pocit, že ho miestami i prevyšuje. Ale to je čisto subjektívne, samozrejme. Ja som skoro umrel pri tomto! Od smiechu, od šťastia, blaha a pohody, ktoré mi zaplavovali celé telo i myseľ. Fanúšikom Jarmuscha jednoznačne doporučujem! Alebo skôr tým svojim, lebo sa bojím, že nejaký chytrolín ma tu ukameňuje za tieto slová... P.S Je to film o silnom priateľstve. ()

Reklama

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film, v ktorom sa nedeje nič výnimočné, akurát život si plynie... Na rozdiel od iných filmov s takto plynúcim dejom, sledovanie života tejto štvorice ma celkom bavilo. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama