Reklama

Reklama

OKTAGON MMA ZÁPASENIE

(pořad)
  • Slovensko Oktagon Výzva
Trailer 1
Reality-TV / Sportovní
Slovensko, 2016, 8x60 min

Obsahy(1)

V ôsmich týždňoch budeme sledovať osem špičkových športovcov z Česka aj Slovenska, ktorí sa stretnú v šou zmiešaných bojových umení MMA, čo je kráľovná bojových športov. Okrem tréningov uvidíme aj ich súkromie a prípravu na súboje nielen v boxe, džude a karate, ale aj v mnohých ďalších bojových športoch.

Televízna reality show, v ktorej osem špičkových atlétov stojí pred výzvou svojho života - stať sa šampiónom v najťažšom bojovom športe na svete - MMA. Spoločne budú bývať aj trénovať, vzájomne zápasiť o postup vo vyraďovacích súbojoch. Vo finále spoznáme víťaza, ktorý získa titul šampióna šou OKTAGON - VÝZVA. V súťaži sa predstavia dva tímy, český a slovenský. Každý tím povedie skúsený tréner - osobnosť MMA.

V ôsmich hodinových častiach televíznej reality šou budeme sledovať príbehy a osudy ôsmich zápasníkov, z ktorých štyria sú z Česka a štyria zo Slovenska. Pozrieme sa do ich súkromia, nahliadneme do ich náročnej prípravy a necháme ich navzájom hodnotiť svoje účinkovanie v šou. Spoznáme tak lepšie jednotlivých účastníkov ich okolie a naplno prenikneme do sveta zápasníkov MMA. (TV JOJ)

(více)

Recenze (15)

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. série: Vcelku smysluplná sportovní záležitost říznutá reality show. Váhal jsem, ale nakonec mě to zaujalo. Zvláštní případ byl Lukáš Pajtina. Ten měl mé sympatie (silné lidské hledisko). Rozhodně byly zajímavé rozdíly v mentalitě bojovníků/trenérů CZ/SK. Ze slovenské strany se dostal do finále favorit. U české party si vybojoval finále takový černý kůň. Nakonec černého koně vystřídal ve finále bílý kůň Běle. Bohužel nepřekvapil. Jinak sympatie si určitě získal "Číňan" - co ten vydržel... . Celkově pěkná akce na popularizaci MMA v Československu. 78%. 2. série: Ještě našlapanější, než první série. Hodně se to točilo i kolem okolních vlivů (shazování, zdravotní indispozice na zápas apod.). Zajímavý byl také český podvod a určitě to i oživil Karel Vémola (bavil mě). Vítěz mi sympatický nebyl, ale to není podstatné. 81%. 3. série... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Fajne, fajne. Pre fanúšikov bojových športov je to silná namotávka. Celé to samozrejme stojí a padá na fighteroch, ale zatiaľ som so všetkými troma sériami spoko. Škondrič sám o sebe (aj s Attilom) sú na +1 hviezdu a ich tréningy, sú pre mňa úplne to najzaujímavejšie. 80% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Má to svoje kvality. V rámci česko slovenskej televíznej tvorby je to originálny, progresívna záležitosť. Nazrieť do sveta bojového športu je pre diváka atraktívna exkurzia. Ale predsa len je to celé akési napózované, trocha buranské. Veľa zbytočných kecov, nedostatok bojového varu. Účastníci tohto projektu majú moje sympatie, českí a slovenskí borci sú fajn, ale som presvedčený o tom, že ruskí bratia Alexander a Fjodor Emelianenkovci by ich jedného po druhom poriadne vyrúbali. To by bola parádna show. ** ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak na poprvé super, kopírka UFC TUF serií. Cíleno na nové pozorovatele a fanoušky MMA. Fighteři sice neznámí z našich krajin, ale natočeno perfektně a určitě nad očekávání..... 8/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Koncept dobrej, ale provedení slabší.. Když teda odhlédnu od toho, že národovecký koncept česko vs slovensko (s tím násilně prosazovaným ČvS semifinále) je naprosto pitomý a prvoplánový, nejde si nevšimnout, že velké procento každého dílu je vata neustále recyklovaných záběrů, výroků, vysvětlování.. Jakoby až ve finále ve střižně tvůrci zjistili, že nemají dost materiálu, tak to lepí ze všeho co se dá. Občas tak dochází na situace, kdy je někomu z úst a kontextu skrz střih vytržena věta kterou pronesl někdy v období semifinále (což se pozná podle toho jak mají kluci rozbitý obličej) a je účelově vsazena jako komentář k události ze začátku show... Takových věcí je show plná (proč sakra v každém díle opakovat pravidla a strukturu show? divák přece není vemeno) a popravdě je to dost únavné.... Jinak teda První série sedla parádně hlavně kvůli funkčně sestavenému castingu... Ve druhé sérii jako trenér šaškoval arogantní gegen Vémola a castingu něco chybělo..Snad jen ten Attilka to zachraňoval svým nadhledem.. Třetí série zase nepřinesla bůhvíjak výrazné charaktery, ale zase tam hláškoval Attila a došlo na dva(včetně finále tři) excelentní souboje.. Čtvrtá, ženská série byla pochopitelně poutavá, plná telenoveloidních dramat, emocí jako na houpačce a vyhrocených vztahů (Na finálovou bitvu stále ještě čekáme..a bůh ví jestli se dočkáme).. A Vémola se projevuje jako ještě větší kretén než jsme doufali (jako sorry, zápasit umí, ale lidsky je to fakt ubohej blb)... V zásadě je to dobrý, ale myslím, že nejsem sám kdo by ocenil kdyby si na tom Novotný a spol. dali trošku více záležet.. Jestli nejste schopní nasbírat dost materiálu na hodinový díl, tak ty díly radši dělejte kratší, s tím, že budou informačně, dramaturgicky a dynamicky nabušenější... ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Na něco podobnýho jsem čekal delší dobu. Ale že to přijde takhle brzo bych nikdy neřekl! Po prvním dílu 5* a už se těším na další! ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Tak určitě zajímavej projekt, o tom žádná. U nás nic podobnýho nikdy nevzniklo, navíc jakožto fanoušek sportů a dost možna budoucí fanoušek MMA jsem byl zvědavej. Bohužel jsem měl trochu větší očekávání a mám z Oktagonu smíšený pocity. Bál jsem se, aby Neruda s Novotným neudělali až moc velkou show na úkor samotného MMA (tréninky, zápasení ...). No a samozřejmě se moje obavy naplnily a po vzoru emerických komerčních hoven plných srdcervoucích příběhů nám kluci naservírovali jejich československej odvar. Chápu, že příběhy, efekty a všecko kolem má asi větší diváckej potenciál než samotný MMA, ale tak je to reality show a holt je moje chyba, že jsem si to představoval trochu jiný. Každopádně možná kdyby se nesnažili tak uměle tvořit rivalitu mezi týmy, možná kdyby polovinu času nevyplňovaly často zbytečný rozhovory či vyjádření a možná kdyby pořád necpali, jaká to je skvěla a důležitá show, tak by Oktagon nabral na vyšší atraktivnosti. Pro příští sérii bych se nebál nebál změnit systém pavouka, respektive vyřazování. Jinak pěkný záběry, i když bylo vidět, jak moc se je snažej mít dokonalý a kluci určitě museli před kamerou někdy trpět. Zápasnící vesměs sympaťáci. Z neznámých amatérů se najednou vyklubaly mini celebrity, k jejichž zivotům se každý pondělí upíná tisíce diváku (včetně mě) a jsou zvědaví, kam bude směřovat jejich vývoj. No a závěrem bych chtěl dodat, že na základě osmi hodinových dílů nelze v ŽÁDNÉM případě soudit kvalita přípravy, zápasníků a trenérů. Zejména na facebooku jsem se setkal s kritikou českých trenérů a opravdu si nejsem jistej, jestli během několika minut lze posoudit jejich dlouholeté zkušenosti a několikatýdenní působení v Oktagonu. ()

sosi 

všechny recenze uživatele

Perfektný projekt, ktorý vznikol v našich končinách a na to, že je prvý svojho druhu dopadol na výbornú. Dúfam, že Neruda s Novotným v tom budú pokračovať a môžeme sa tešiť na ďalšie a ďalšie časti. Konečne sa MMA viac a viac dostáva do povedomia ľudí a určite k tomu tento skvelý projekt pomôže. ()

Goumen 

všechny recenze uživatele

Perfektní český projekt inspirovaný americkým Ultimate fighterem. Na to, že je to první reality show svého druhu, tak je to super. Doufám, že to bude mít úspěch a budou se chystat další řady s více bojovníky a více zápasy. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Oktagon robí úžasnú robotu, čo sa týka MMA. Z borcov robí skutočných ľudí v očiach fanúšikov. Akcia, krv, emócie, víťazstvá a pády. A to je prosím pekne realita a nie hollywoodsky film. Ako povedal Marpo v jednej časti...toto je jediná reality show o skutočných hviezdach! ()

Kalda69 odpad!

všechny recenze uživatele

Neslo to ani dokoukat. Reality show o teplousich co si davaj na budku a prespavaj ve vile, pro me vrchol dekadence dnesni doby. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Koncept pěknej, ale pro zainteresovaného diváka občas dost trapný kecy, který se neustále opakovaly. Tak třeba po prvních kolech bylo poměrně jasný, jaký to dál přinese výsledky a to neustálý omílání Novotnýho o tom, jak to bude zajímavý zápas a nikdo nemůže určit, kdo jak dopadne, když to poměrně bylo jasný už z těch medailonků z tréninků. Na naše poměry ale dost povedený, jen mě mrzí, že to vyhrál cikán a maďar :) ()

Honza__St. odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna odpůrce bojových sportů (ať už karate, judo, kendo, kung-fu, nebo i ten box). Ale nikdy nepochopím, co někdo vidí na těch namyšlených buznomlátičkách, co si jen vzájemně hnusně nadávaj a pak si namlátěj (byť je to většinou jen hra a ve skutečnosti jsou přinejmenším docela kamarádi). Ať si tyhle blbiny strčej zpátky do Ameriky (a ty buznomlátičky ať tam mažou taky) a nám s nima dají pokoj. ()

Reklama

Reklama