Reklama

Reklama

Máří Magdaléna

  • Velká Británie Mary Magdalene (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film Máří Magdaléna je autentickým a lidským portrétem jedné z nejosudovějších žen v dějinách lidstva. Biblický příběh líčí osudy Máří (Rooney Mara), mladé ženy hledající nový způsob života. Máří natolik svazují každodenní rituály, že zavrhne svou rodinu a přidá se k novému společenskému proudu, který vede charismatický Ježíš Nazaretský (Joaquin Phoenix). Brzy se stane srdcem tohoto hnutí a po Ježíšově boku se vydává na cestu, která vede do Jeruzaléma, k osudovým událostem, jež jsou základním kamenem naší civilizace. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (189)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $10,940,439▐ Len taká ľahká kresťanská skoro artová konverzačka, dokonca miestami aj také dúmavé, skoro filozofické, taktiež nejaká ta snaha o vizuálne kúzlo ale všetko len tak na pol plynu účinné. Takže tak trochu hra na umenie bez skutočného srdca. /50%/ ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

"Tak co byla to prostitutka nebo nakonec manželka??"...první otázka co padla, když jsem přišla z projekce. Nevím zda si film kladl za cíl rehabilitovat Magdalenu, možná ano neb v závěrečných titulcích o něčem takovém byla zmínka, nicméně Rooney Mara byla úchvatná. Pohled do jejích hlubokých a laskavých očí, byl léčivý i andělsky hladivý. Scéna, barva a čistota záběrů mne uchvacovaly. Viděla jsem nádherné jednotlivé obrazy či fotky, které byly silné, plné emocí a krásy, vyvolávaly v duši nepokoj i klid zároveň...ale dohromady v pohybu nějak nefungovaly. Už dávno na filmy tohoto typu se nedívám s aktivovanou hlavou, ale otevřeným srdcem...v kině jsem byla na Velký pátek. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně čistý film. Ve svém prostém sdělení a skromné síle obrazu. Sice se míjí s mým světonázorem a do budoucna dám vždy raději přednost podvratnému a interpretačně mnohem bohatšímu Scorseseho majstrštyku, ale tohle Davisovo nahlížení na „nejslavnější příběh ze všech“ skrze ženské oči byl velmi osvěžující a nedá se ani říct, že byl silně konzervativní (zdánlivě), protože jak vám také osvětlí závěrečné titulky, s postavou Máří Magdaleny se to mělo v očích církevních pohlavárů po celá staletí tak trochu jinak, eufeministicky řečeno. A Mara a Phoenix tady jedou herecký absolutorium. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jakožto prakticky až fanatického ateistu, kterému je ze všeho, byť klidně i jen okrajově spojeného s náboženstvím, vážně nehorázně zle, je v podstatě až nemožné hodnotit film jakým je právě Máří Magdaléna, jelikož pro mě se vlastně jedná až o takovou fantasy pohádku, respektive takové Star Wars odehrávající se na Zemi. I přesto jsem si nicméně říkal, že by to mohlo třeba klapnout, kdyby se to například podobalo Gibsonovu Kristovi, což jsem ale samozřejmě tušil, že to je dost naivní představa, každopádně abych se tedy už dostal k samotnému filmu, tak zdejší zápletku si snad ani nedovolím nazývat zápletkou, jelikož celý obsah tvoří jen takový road trip pofidérní partičky z části bláznivých a z části zfanatizovaných kočovných pobudů, kteří se na svých cestách, během neustálého poblouzněného blábolení a modlení se, v čemž jen tak mezi námi nevidím rozdíl, snaží naverbovat další nesoudně smýšlející poplety, aby nakonec společně ta tlupa holomků, na čele s jakýmsi tzv. guru Járou, dorazili do Jeruzaléma, kde ho ovšem jedna z těch jeho zfanatizovaných oveček za pár jidášských stříbrných podrazí, aby si to pak šla vzápětí hodit, no a konečně dojde i k očekávanému ukřižování a následnému zmrtvýchvstání, prostě happyend jak se patří, podtrhující tuhle strhující jízdu jako kráva, samozřejmě myšleno silně ironicky, jelikož to byla tak akorát nuda jako kráva. Nicméně, hlavní důvod, proč jsem ale do tohoto ,,klenotu´´ vůbec šel, bylo obsazení Phoenixe a Mary do ústředních rolí, a pravdou je, že alespoň oni mě dokázali udržet svými výkony při sledování této katastrofy při životě, nicméně oni jsou opravdu to jediné, co zde stojí za pozornost, zbytek na mě totiž působil strašně lacině a strojeně, a tak se jen potvrdilo, že tato podívaná není skutečně pro neznabohy, ovšem já si dovolím navíc i tvrdit, že nemá příliš čím zaujmout ani to opravdu pobožné publikum, to to nicméně může zas vnímat úplně jinak a v průběhu s několika Otčenáši si to naopak užije na plný Kristovy koule. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Jošua ben Pantera a sociálna pracovníčka z Magdaly, tak to je veľká dvojka! Väčšia než Rómeo a Júlia, Tristan a Izolda, väčšia než Bonnie a Clyde. Film začína sľubne. Vykresľuje problematickú rozorvanú dušu plnú spirituality a túžiacu po niečom hlbšom, hľadajúcu a neustále rebelujúcu. Vizuálna stránka bezchybne minimalistická, zo všetkého akoby vyžaruje svetlo. Ak by to takto pokračovalo aj ďalej, najvyššie hodnotenie by bolo zaručené. Lenže nie, ono to nakoniec spadá do šedého priemeru a ak film na túto tému neprichádza s niečím novým, tak už proste nemá čím zaujať. Čo s filmom, ktorý si nedokáže udržať pozornosť až do konca? Čo s knihou, ktorá po sto stranách prestane byť zaujímavá? Nič, len vyhodiť, na nič nie je súca. Hoci sa touto témou zaoberám hlbšie, dalo sa to dopozerať len tak-tak. Pár informácií v záverečných titulkoch sa nakoniec ukázalo byť asi najväčším prínosom tejto dvojhodinovky. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 3. října 2016 do 2. prosince 2016 v Itálii (Apulie, Sicílie, Matera a Neapol). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. února 2018 v Národní galerii v Londýně. (BMW12)

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama