Reklama

Reklama

Nevesta

Trailer 2

Jediná věc, která dělí Nasťu a Ivana od svatby, je požehnání ženichových rodičů. A tak Ivan svou milou veze k jeho rodině, která žije v malém, téměř opuštěném městečku. Nasťa plná očekávání ale netuší, že začne všeho brzo litovat. Hned po příjezdu Ivan zmizí, jako by se vypařil, a budoucí nevěsta obklopena jeho podivným příbuzenstvem začíná tušit, že vše není úplně v pořádku a že na únik je zřejmě příliš pozdě... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (74)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě nepříliš zdařilý horor, který mě příliš neoslovil - dílem kvůli nesympaticky obsazené hlavní hrdince, dílem kvůli špatným hereckým výkonům celého castu. Celkově to působí dost šlendriánským dojmem a vyjma několika úvodních minut - které mi skutečně přišly strašidelné (na rozdíl od toho ječícího bubáka v závěru, který je strašně směšný) - tam není jediný moment, který by nějak víc utkvěl v paměti. Toto je film, který se z hlavy asi vykouří hodně rychle. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Další ruský počin scénáristy a zároveň režiséra Svjatoslav Podgajevskij tentokrát je to Nevesta. Značně lepší hlavně po duchařské a atmosferické stránce než předchůdce Pikovaja dama: Čjornyj obrjad. Je důležitý se přiženit do normální rodiny ne jen, kde vás chcou obětovat a pomalu stáhnout z kůže. Dávám 55% ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Možno o triedu lepší film ako režisérova Piková dáma. Niektoré momenty sa Rusom naozaj podarili, príbeh je celkom nápaditý a zaujímalo ma, ako to všetko dopadne. Hl. postava v podaní Victorie Agalakovej je veľmi sympatická a držal som jej palce po celý čas. Miestami si film zaslúži aj štvorhviezdičkové hodnotenie (najmä za slušnú prácu s kamerou a dobrú hudbu), no trochu nudnejší rozjazd a slabší záver svedčí o opaku - tri. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvadsiateho štvrtého mája roku 1839 ruský chemik a lekár Joseph Gamel, vystupujúci na Ruskej akadémii vied v Petrohrade, informoval o neobvyklých vlastnostiach halogenidu striebra naneseného na fotografickú dosku. Podľa jeho zistení, negatív bol schopný zachytiť nie len svetlo, ktoré naň dopadalo, ale ešte i niečo naviac. Energiu, ktorú ľudia od nepamäti nazývali duša. Akademická obec sa Gamelovi vysmiala, ale čoskoro sa objavil nový zvyk. Mŕtvi boli fotografovaní s očami namaľovanými na ich viečkach. Verilo sa, že týmto spôsobom je možné oklamať smrť. Bŕŕŕ, to je teda fakt morbidne mrazivé. No a práve týmto pseudo vedeckým mýtusom sa nechal inšpirovať ruský režisér Svjatoslav Podgajevskij, keď v roku 2017 natočil snímok "Nevesta" (Невеста). Je to výborný, atmosferický, duchársky horror. **** ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V minulosti bolo v Rusku tradíciou fotenie zosnulých rodinných príslušníkov. Novomanželia Vaňa, ktorého starý otec bol zrovna fotografom, a Nasťa sa vyberú na vidiek, kde žijú jeho rodičia. Ich rodina je príjemná, ale odvtedy, čo ich starý otec zomrel, ju sprevádza nešťastie a utrpenie, ktoré je spojené zrovna s tradičnými fotografiami a novomanželov zasiahne v plnej sile. - Páčilo sa mi to o trochu menej ako režisérov predchádzajúci horor, ale stále je to na dobrej úrovni. Velmi sympatická ústredná dvojica, pôsobivá snaha o vystrašenie diváka a temné prostredie so zaujímavou legendou, ktorá obsahuje nepríjemnú zápornú postavu. Má to aj svoje nedostatky, ako napríklad nepodarené miešanie modernej doby a histórie alebo tie absolútne neschopné deti, ktoré tam pri scénach len postávali a ani pri tom najväčšom strašení neukázali žiadne emócie, ale keďže v Rusku vela hororov nevzniká, som spokojný. Režisér si momentálne dáva od hororu prestávku, ale dúfam, že sa v najbližších rokoch k žánru vráti, pretože sa mi jeho príspevky páčia. + herečka z Queen of Spades: The Dark Rite + herec z Queen of Spades: The Dark Rite ()

Galerie (91)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v podmoskovskom sídle Stroganovcov, budova však musela prejsť úpravami. (cica)

Reklama

Reklama