Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marton s Černým se pustí do hledání Júlie a brzy se dozvědí, že ze zámku odjela v kočáře se svým nevlastním bratrem Hubertem. Kočár najdou v lese Nahálka s Ondríkem a brzy se tam objeví i oba vyšetřovatelé. Začíná divoká honička s „démonem z Tiesňavy“... Marton ví, že je třeba Júlii co nejdříve najít, tuší, že jí hrozí nebezpečí. Od služebné se dozvídá, že o jejím „těhotenství“, které ale jen předstírala, věděl celý zámek, stejně jako o tom, že se informovala na možnost potratu. Zoufalý hrabě verbuje všechny muže z vesnice, aby hledali jeho dceru a nálezci slibuje dům … Od Štangy se nakonec Marton dozví, že před několika hodinami viděl Júlii odjíždět v kočáře s Hubertem. Zatímco hraběte to uklidní, Marton si uvědomí, že právě Hubert slyšel guvernantku, když hovořila s Júlií a ona sama se s ním radila o možnosti potratu, přestože tvrdila, že se nejedná o ni. Je tedy přesvědčený, že Hubert má s celou záležitostí co do činění. Když pak s Černým prohledají jeho pokoj, najdou nejen lahvičku s arzenem, ale také sklenici s vydloubanýma lidskýma očima. „Démonem“ je tedy Hubert a má teď Júlii ve svých rukou …
Popletení četníci Nahálka a Ondrík mezitím najdou v lese zámecký kočár, ale prázdný. Zatímco Nahálka dostane za úkol ho hlídat, Ondrík se vydá přivolat detektiva, ale brzy v lese zabloudí … Mezitím vede Hubert Júlii na místo, kde na ni údajně čeká překvapení. Júlia se ale brání, je unavená a má žízeň, a tehdy se Hubert rozzuří: konečně dá po letech najevo nenávist k rozmazlené dívce, které musel sloužit a která ho brala jako bratra jen když se jí to hodilo. Surově se přizná k vraždě hraběnky, která v noc oslav dceřiných narozenin, kdy bloudila opilá zámkem, našla u něj ve skříňce lidské oči. Dívka zoufale prosí, aby jí neubližoval a volá o pomoc. To slyší i Nahálka, který se nakonec přiblíží, ale netroufá si na majordoma vystřelit. Júlia využije momentu Hubertovy nepozornosti a začne utíkat. Hubert chladnokrevně vystřelí na Nahálku a trefí ho do boku. Kdyby ho střelil do hlavy, měl by to moc rychle za sebou, posmívá se … (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Dale odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolo naivné očakávať od tvorcov slovenského seriálu, že prídu s prekvapujúcim záverom a prekvapivým vrahom. Ale tento záver bol to najväčšie dno, aké sa dá v rámci žánru dosiahnuť. Tu už sa nedá hovoriť o klišé, toto bola trápna a nechcene vtipná telenovela, vrátane nezmyselných spomalených záberov. Amaterizmus najhrubšieho zrna. Už nikdy neskočím na lep žiadnemu projektu od dvoch komerčných Sk televízií, ktorých pôvodná tvorba má úroveň prírodného hnojiva. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak až na to, že Démon byl ve finále víc směšnej než démonickej a že s jeho obsazením udělali tvůrci krok vedle, to nebylo vůbec špatný. Mám na mysli celý seriál, o tomto posledním dílu by se samozřejmě dalo diskutovat, protože masakrózně kulervoucí finále si představuji jinak. Ne, že se u něj směju nad trapností vraha a jeho vyjadřovacími schopnostmi. Suma sumárum za 4, když jsem se prokoukala bez větší újmy až do konce. ()

Reklama

Reklama