Reklama

Reklama

Le Magicien

  • USA Magician, The
všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1898, 1 min

Obsahy(1)

Georges Méliès v tomto minutovém snímku z konce 19. století vystupuje jako kouzelník a šašek. V jednu dobu předvádí své kouzelnické umění, které je nahrazeno šaškovským vystoupením. Poté opět přichází na řadu kouzlení. (zdeny99)

Recenze (11)

anais 

všechny recenze uživatele

Nepřetržitý sled přeměn neživých objektů v živé (busta mladé dámy), starých mužů v mladé atp. Klasický Meliés navazující na své kouzelnické počátky. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Čaroděj vykouzlí krabici, která ho promění v pierota, kterého zajímá jen jídlo, ale to zmizí a objeví se jiný muž, a pak taky žena a jiná žena atd. Sled výměn je opravdu rychlý, ale dává smysl a dobře navazuje. Od poloviny je to navíc hodně zábavné. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

stop trik, no a co jako, on ho objevil, náhodou se mi to zdálo kouzelné, vtipné, dynamické...na primitivních sto tricích stála tuna českejch pohádek pomalu sto let po Méliésovi a nikoho to moc neštvalo, za daleko primitivnější považuju, když se neberou ohledy na dobu vzniku, já beru ohledy na zemi, na rozpočty tvůrců...ono totiž záleží spíš hlavně na nápadech, stylu, co třeba dneska znamená počítačová grafika, už nic moc, spíš dokážu ocenit takle starou průkopnickou věc, než-li nejnovější megradrahou slátaninu bez nápadů..... ()

Reklama

Reklama