Reklama

Reklama

Děsivá temnota

  • USA In Darkness (více)
Trailer

Sofia McKendrick je slepá pianistka, která žije v Londýně. Mívá noční můry, ve kterých se jí vrací vyvraždění rodiny srbskými vojenskými jednotkami. Její sousedkou je Veronique, dcera srbského filantropa Zorana Radiče, který během bosenské války spáchal spoustu válečných zločinů. Sofia si všimla, že se Veronique v poslední době chová divně. Při rozhovoru ve výtahu předá Veronique Sofii USB disk a řekne, že parfém, který používá, je Tekuté zlato. Jednou večer Sofie zaslechne v bytě Veronique hádku, po které dívka vypadne z okna je na místě mrtvá. Tento incident vyšetřuje detektiv Mills. Sofie při výslechu popírá, že by si všimla čehokoliv divného, řekne, že hádku neslyšela a USB disk si nechává u sebe. Později na akci pořádané Radičem Sofia zaslechne Radiče, jak se svými spolupracovníky diskutuje o okolnostech dceřiny smrti, přičemž vyjde najevo, kdo za úmrtím stojí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Já se na Natalii Dormer můžu dívat prostě v čemkoliv :D Ta ženská má pro mě určité charizma, sexappeal, že já prostě od ní nemůžu odpoutat zrak :D Proto 3 hvězdy :) Ten film totiž celý "táhne" ona...V Bosno/Srbských info jsem se ztrácela, v dalších info taky a říkala jsem si, že se holka umí skvěle upravit :D Film až podprůměr, ale posledních 5 minut - jo, tak to jsem si pustila dvakrát :) To mi fakt vyrazilo dech ;) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já nechci In Darkness označit přímo za nějakou bídnou podívanou, jelikož v rámci žánru dokáže nabídnout méně náročnějšímu publiku asi vše, čím by takový thriller asi měl disponovat, aby tedy alespoň nějak fungoval, takže napětí, atmosféru a ve svém průběhu i nějaký ten zvrat, horší je to ale prostě jednak s kvalitou výše zmíněných filmových ingrediencí, a jednak zde především i s ústřední zápletkou, jenž působí dost krkolomně, v mnoha ohledech nepřesvědčivě a v samotném závěru pak doslova přitaženě za vlasy, vyvolávajíc pocit, že to si snad dělají tvůrci srandu. Celé to lze každopádně považovat za takové spíš profesionálněji zpracované béčko, kterému tedy nelze jistě upřít spád a v průběhu filmu i pár scén, které dokážou diváka oslovit, na druhou stranu veškeré postavy působí vážně stereotypně a fakt tuctově, zároveň přestože se zde tvůrci snažili o vyvolání mnoha emocí, tak to se jim též rozhodně nepovedlo, bohužel tu zcela chybí i jakákoliv akce, i když o ní to úplně není, ale přeci jen v pár momentech se tam pro oživení hodila vtěsnat, a co se castingu týče, tak i v tomto ohledu je to taková mdlá klasika, kde jsou sice možná herci typologicky dobře obsazení, ale o nějaké výraznosti, či zásadní přesvědčivosti tu nelze hovořit. Takže ve výsledku představuje tato podívaná pro příznivce thrillerů nejspíš vhodnou a snesitelnou záležitost, pro zbytek ale spíš jen slabší průměr, jelikož nedokáže nabídnout opravdu nic zajímavého, působivého, či fungujícího navíc. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Nebudu to zakecávat, podíval jsem se na to především kvůli krásným herečkám, no a nedostal jsem to, co jsem chtěl. Jako takové menší krimi pěkné, ale strašně dlouhé. Jako Thriller mi to moc nepřišlo. První půl hodinka byla skvělá, potom se to postupně zhoršovalo. Nápad filmu není vůbec špatný, jenom ten celkový příběh je hrozný klišé. Jinak scénka se šampaňským byla výborná, ale to je tak vše. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Nejde se nevyhnout srovnání s jiným letošním špionážním thrillerem Red Sparrow, který sice nebyl dokonalý, ale až na podobně špatné napodobování východních přízvuků herci, dokázal přesvědčit o svých kvalitách a byl opravdu špionážním thrillerem a ne jen jeho stínem. Zásadní problém tkví v tom, že In Darkness se ze začátku snaží diváka přesvědčit, že vůbec špionážním thrillerem není. Vytváří nepovedenou záhadu a zbytečně odvádí pozornost od toho důležitého, když pak děj konečně dospěje ke slavnému odhalení, je už pozdě pro jakékoliv záchrany. Natalie Dormer hraje nevidomou pianistku Sofii, která se „náhodou“ připlete k sebevraždě své sousedky, která je náhodou dcerou srbského diplomata, který má za sebou pár hříchů ve své rodné zemi. Od začátku je tak nějak jasné, že počáteční události filmu nejsou náhoda a Sofia je do situace namočena o něco víc než jen jako pouhý svědek (v tomto případě spíš sluchek?). Právě tady je největší kámen úrazu In Darkness, film nevěří tomu, že by ho mohl sledovat i někdo s mozkem v hlavě, kdo si dokáže dát jedna plus jedna dohromady. Scénáristická snoubenecká dvojice Anthony Byrne a Natalie Dormer svoje režisérské a herecké dovednosti nenapodobuje a scénář filmu je taková dějová slátanina, která má těžkou pachuť béčkovitosti. Následkem toho je, že In Darkness je zmatený špionážně nešpionážní thriller, který než přijde na to co a jak chce vlastně divákům sdělit dospěje ke svému konci aniž by vlastně sdělil cokoliv. Natalie Dormer se tentokrát nepodařilo prodat svoje největší herecké plus a to je svojí sympatičnost, na to že hraje nevidomou ženu v nesnázích ve mě vzbudila neuvěřitelně málo sympatií. A je to tak se vším ve filmu, není tady nakonec nic co by ve mně vyvolalo nějaké větší emoce, je to prostě další šablonovitý pokus o špionážní thriller, který těžce nevyšel. 41% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se zdálo, že to bude klasický handicapovaný thriller, kdy se postižená osoba nachomýtne k zločinu a i přes své limity zdárně vzdoruje padouchům. Jenže pak přijde zvrat, který osvětlí statut hlavní hrdinky a v tu chvíli to začne tak trochu plavat na vodě, což korunuje úplný závěr, který do určité míry popře to, co člověk do té doby viděl. Natalie Dormer hraje dobře a totéž se dá říct vlastně i o ostatních hercích, najde se i prostor pro trochu akce, ale po stránce příběhové je to matlanina. 40% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama