Reklama

Reklama

Když zmizí jistá thajská dívka s mystickými schopnostmi, Axe a jeho starý přítel se spojí ve snaze přivést ji zpátky. (Filmbox)

Recenze (61)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Konečně tu máme po dlouhé době alespoň solidně koukatelnou Seagalovku. Poslední dobou se S.Seagal objevoval v totálních sračkách, kde hrál dohromady tak 10 minut a to byl jako hlavní hrdina na plakátku. Takže bez nějakých keců krátce shrnu toto dílko. Příběh je dost jednoduchý, scénář také, ale nenašel jsem tu nic, co by mi výrazně vadilo či pohoršilo. Akce je solidní. Bitky jsou slušné, hezky krvavé, Seagal tu má pár dobrých, úderných chvatů – po delším čase jsem si ho víc užil. Najde se tu i pár dobrých přestřelek. Samozřejmě, je tu i pár divných krvavých efektů, ale to bych moc nekritizoval, holt vada v režii. Technicky je to zrežírováno docela zajímavě, ani ta psychologická stránka filmu, to povídání o životu, zlu apod, mi nevadilo. První hodka filmu byla taková pozvolná, ale já se nenudil, sem tam se něco dělo furt. Konec mi přišel ale takovej moc fantastickej, vše dobře dopadlo. Takže celé to finále bych trochu víc zdramatizoval + vylepšil charisma záporáků, kteří nebyli nejhorší, ale dalo se z toho vytěžit ještě víc. Tak jako tak jsem docela spokojen. Konečně tu máme videobéčko, kde tu máme Stevena v hlavní roli. Kéž by něco podobného ještě natočil, uvidíme. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno jako komedie. Momentálně jsem od svých filmů odříznut a tak beru, co jde a tak jsem se, po doporučení jednoho mého kámoše, podíval na tohle. Abych to uvedl na pravou míru, i on to bere komedii, já to tak bral taky, ale odpusťte mi, to jinak nešlo. Seagal pořádně ztloustl a jako akční hrdina působí strašně směšně. Ještě, když tu má jakési magické léčitelské schopnosti, žije někde v Thajsku, je mistrem kung-fu (on je Seagal vlastně taková Kung-fu Panda) a nikdo mu za celý film nedá ani ránu. Do toho se z něj neustále sypou nějaká filozofická moudra a ve filmu samotném jsou zvraty jak z nějaké telenovely na Prima Love. Děj je jednoduchý, ale tak tohle se akčňáku vyčítat nedá. Tady jde hlavně o to, jak strašně směšně to celé působí. Ani nevím, jestli mi je Seagala líto nebo ne. Zase na druhou stranu, o něco se furt snaží, i když akčního hrdinu by měl asi pověsit na hřebík. Ale tohle, tohle se nedá brát jinak než jako komedie, protože ono to i celé vypadá strašně levně... 3* ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak musím říct,že jsem čekal co z toho zase vyleze,jestli klasika posledních filmu se Štefanem a nebo opravdu něco lepšího na čem si dá více záležet.No,výsledek je pro mě někde uprostřed.Je vidět,že jak si to sám psal tak tam dal opravdu nějaký svůj pohled řekněme celkově na svět atd ,ale co se týče děje tak tam už je to slabší.To co je na filmu dobré nebo alespoň lepší oproti těm jiným je trochu posun v bitkách a celkově ta atmosféra asijského bojového umění je hodně cítit a o to asi Seagalovi hodně šlo.Nevím,ale já bych stále čekal něco trochu jiného a když už člověk vezme fakt,že Steven se do nějaké lepší fyzické formy nedá tak prostě natočit něco kde bude za staršího policajta ,který bude hlavně používat zbraně a ne fyzičku a odhodí ten převlek dá na sebe nějakou koženku a může vyjít například Nico 2 :-).Když to shrnu tak pro fandy Stevena a asijského bojového umění je to průměrný film a pro ostatní to bude jen další z řady Seagalovek,která se moc neliší od těch ostatních.Já pořád spadám spíše do té první skupiny i když asi tak o procento :-) tak dávám celkově 50 % a tři hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Často sme najprísnejší na našich najbližších.“ Neviem, čo si o tom mám myslieť. Je to plné siahodlhých monológov a zamyslení sa nad stavom tohto sveta, ale prekvapivo nie sú smiešne, ale majú niečo do seba. Sú to slová unaveného, starého muža, ktorý videl už strašne veľa zla, ale ide ďalej, oslobodil sa od násilia a majetkov (ktoré si na druhý svet nevezmete) a pomáha ľuďom. Akcie je málo, ale občas sa nejaká objaví a je veľmi zručne nakrútená a plná parádnych (fakt, bez irónie) počítačových špliechancov krvi. Finále je potom presne také drsné a akčné, aké budete čakať. Seagal to zvláda ľavou zadnou, hýbe sa, usmieva sa, má dlhé monológy a úsečné hlášky, ako to má byť. A k tomu šialená, spiatočne natočená scéna s výrobou krmiva pre rybičky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

S jistou znalostí kontinuity Seagalovy tvorby musím říct, že jde o jeden z jeho nejlepších filmů poslední doby a bulharské produkce mohou být zapomenuty. Vím přesně, proč tohle Seagal natočil, zapadá to přesně do jeho světa, má to v sobě odkazy k jeho raným dílům, jen místo tehdejší syrovosti se tentokrát vydal meditativnější cestou s až snovými a mystickými záběry - což se mi líbilo, film to povýšilo a hodně jsem to ocenil. Samozřejmě, že o ty souboje tady vůbec nejde, a možná schválně jsou natočené sice profesionálně a zručně, ale až sebeparodicky (a cíleně, viz ty přehnaně digitální cákance krve), takže naprosto chápu, proč mému synovi přišel film jako komedie. Jenže za vší tou zábavou leží skutečně poselství o tom, jak jsme si zkazili svět tím, že to, co dřív sloužilo dobru věci, jen zneužíváme - a nejde jen o čínské kung-fu. Občas je to přitažené za vlasy (scéna matky dcery s leukémií), ale nakonec jsem moc rád, že jsem to viděl, protože ta snaha o pozitivní a duchovní náhled na svět z toho sice naivně, ale optimisticky trčí, a já osobně mám raději optimističtější náhled na svět a na život. No a navíc tady zazní hned tři Seagalovy písničky, z toho jeho blues-jazzová verze Blue Suede Shoes pod názvem BBQ pod závěrečnými titulky. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu zazní v jeho podání tři Seagalovy písničky: „Slow Boat to China“, „My Time is numbered“ a pod závěrečnými titulky i s obrazem z koncertu „BBQ“. (honajz)
  • Natáčelo se v Bangkoku. (griph)

Reklama

Reklama