Reklama

Reklama

Když zmizí jistá thajská dívka s mystickými schopnostmi, Axe a jeho starý přítel se spojí ve snaze přivést ji zpátky. (Filmbox)

Recenze (61)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Steven ''pakoblížek'' Seagal se už 15 let z ničeho nepoučil. Nezhubnul, nesehnal kloudnýho režiséra a opět si napsal naprosto stupidní scénář, ve kterém se snaží filozofovat o světovém míru a důležitosti bojového umění, lásce k bližnímu svému a bůh ví co všechno Steven ve filmu ještě miluje. Sice ta bečka občas máchne rukama a sem tam s někým opravdu mrdne o zem, jinak se opět koukáme na záda o šedesát kilo lehčího kaskadéra, na cákance digitální krve a to je všechno. Jestli tohle ten namachrovanej pekáč ladil ve střižně rok a půl, začínám se děsit druhého Nica. Seagal dávno rezignoval na jakoukoliv snahu objevit se v něčem, kde si z něj půl planety nebude dělat prdel. Je ovšem šílené, že tahle blitka je po deseti letech to nejlepší co natočil, finální souboj trochu připomíná starý časy, kamera ujde, Kat Ingkarat je neskutečná roštěnka, jako při tý lesbický scéně v klubu jsem se konečně probudil z letargie a co je asi nejlepší, že se to odulé postarší prasátko konečně na žádnou mladou Vietnamku nevrhne jak megalodon na makrelu. Co se ale s tímhle chlapíkem stalo, to si láme hlavu asi hodně lidí. Jeho filmy do roku 1997 neměli prostě chybu. Nečekám už nic.35%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno jako komedie. Momentálně jsem od svých filmů odříznut a tak beru, co jde a tak jsem se, po doporučení jednoho mého kámoše, podíval na tohle. Abych to uvedl na pravou míru, i on to bere komedii, já to tak bral taky, ale odpusťte mi, to jinak nešlo. Seagal pořádně ztloustl a jako akční hrdina působí strašně směšně. Ještě, když tu má jakési magické léčitelské schopnosti, žije někde v Thajsku, je mistrem kung-fu (on je Seagal vlastně taková Kung-fu Panda) a nikdo mu za celý film nedá ani ránu. Do toho se z něj neustále sypou nějaká filozofická moudra a ve filmu samotném jsou zvraty jak z nějaké telenovely na Prima Love. Děj je jednoduchý, ale tak tohle se akčňáku vyčítat nedá. Tady jde hlavně o to, jak strašně směšně to celé působí. Ani nevím, jestli mi je Seagala líto nebo ne. Zase na druhou stranu, o něco se furt snaží, i když akčního hrdinu by měl asi pověsit na hřebík. Ale tohle, tohle se nedá brát jinak než jako komedie, protože ono to i celé vypadá strašně levně... 3* ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Sensei Štefan v relatívne zaujímavom filme, ktorý si napísal sám a ktorý v jeho filmografií posledných 20 rokov fakt vyniká. Nie príbehom, ten je taký štandard (starý vyslúžilý profík, čo odložil násilie, zašitý v ázijskej džungli, kde lieči a trúsi múdra, je donútený vrátiť sa do akcie), ale mimoriadne elegantnou "ázijskou" réžiou s dôrazom na výtvarnú stránku a aj zopár ozajstnými nápadmi. Zvyšok je napoly také to jeho východniarske mudrovanie, nie zvlášť hlboké, ale ani úplné bláboly - a napoly akcia. Tá nie je žiadny zázrak, ale v medziach normy sa dá uveriť, že bojuje naozaj on - a mladšie ročníky sa tu aj celkom predvedú. Axe (nie že by to potreboval - tá jeho neporaziteľnosť je hlavne pri jeho súčasnom výzore fakt otravná) tu totiž dá dohromady aj nejaký ten tím - ktorý je celkom cool, ale moc si ho bohužiaľ neužijeme. Takže celkove - hlavne vďaka obrazu - pekne pozerateľný a bezbolestný kúsok, ktorý je inak asi takým Stevenovým pokusom zanechať za sebou nejaké to múdre memento osvietenejšej akčnej hviezdy o násilí a bojových umeniach. Aj to je sympatické. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Po asi 15ti letech přichází film, ve kterém učinkuje jednotka SS, při jehož sledování jsem si nechtěl vypíchnout oči, ani jsem nechtěl dávat Geronima z mostu... V pohodě a klidu dokoukatelný, Stývn začal používat jako formu boje dynamické taiči a escrimu, je to samozřejmě dějově nuzný a odfláklý, ale sem tam se objevují povedené scény a frajer v bílým kvádru se na konci řeže jak tasmánskej čert na heroinu! Slušná závěrečná přestřelka a finální fight. Moje dušička by chtěla vidět ještě jednou Caseyho Rybacka, ale vím, že v tuto chvíli je to už nemožné... Možná někdy v nějakém remaku... I když.. radši ne :-D ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh je totalne jednoduchy. Seagala ako exvojaka na odpocinku v nejakom azijskom zapadakove poziada miestny chlapik, aby mu pomohol najst unesenu dceru, ktoru unesie nejaky novodoby upir alebo nejaky podobny chudak, kedze nemohol kvôli zlemu chči, aure alebo podobnemu bazmeku vyjst von na svetlo a po mladom divecati so specialnymi schopnostami chcel, aby ho vyliecila. Lenze namiesto Seagalovho patrania plneho nekompromisnych bitiek sledujeme 70 minut Seagalovych mambo jambo filozofickych mudier o tom jak je svet skazeny. Trapne to nie je. Zasmial som sa len raz. Ale je to strasna nuda. Cely film ma pomale tempo a meditativnu atmosferu. Az na finale sa nejakej akcie dockame velmi zriedkavo. A ked uz konecne na nu dôjde, tak je neskoro. Po tej nekonecnej nude som uz chcel mat film co najskôr z krku. No ale k bitkam. Seagal ich tu ma niekolko. Za nieco stoji len jedna v ktorej nakope brata hlavneho zaporaka a Seagal v nich predvedie niekolko svojich klasickych rychlych chvatov s rukami. Ostatne jeho bitky su strasne divne trhane, aby sa snad zvyraznila tvrdost uderov, ale nefunguje to. Choreograficky vyzeraju jak tanec. Divne kamerove uhly do blba, aby nebolo vidno Seagalovho dubla uz povazujem za samozrejmost. Najlepsie bitky ma Siu-Wong Fan, ktore su v HK style. Ale niektore z nich su zbytocne debilne zrychlovane. Po finalnom zuctovani ma Seagal znova velku prednasku o skazenosti sveta jak vystrihnutu z Aljašky v plameňoch. Este tu su aj 2 prestrelky ktore su zalozeny na brutalnych zasahoch, ale vôbec ma nebavili. Vysledkom je slaby film, ktory nie je tak mizerny, aby bol vtipny na ucet tvorcov, ale len neskutocne nudny. Vdaka tomu neustalemu poucaniu sa to snad bude pacit ludom, ktorym sadol Patriot alebo Tajný agent Jack T. 3/10. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu zazní v jeho podání tři Seagalovy písničky: „Slow Boat to China“, „My Time is numbered“ a pod závěrečnými titulky i s obrazem z koncertu „BBQ“. (honajz)
  • Natáčelo se v Bangkoku. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno