Reklama

Reklama

Přízrak

  • USA A Ghost Story (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie Casey Affleck a Rooney Mara září v rolích mladého páru, který poté, co je rozdělen smrtí jednoho z nich, objevuje věčné spojení a lásku, jež je nekonečná. Snímek Přízrak, nezapomenutelné přemítání o lásce a zármutku, nabízí výjimečně působivý a snový zážitek, který v divákovi přetrvá ještě dlouho po závěrečných titulcích. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Nach 

všechny recenze uživatele

Do poloviny filmu vcelku nudná záležitost, která až přespříliš natahuje každou svou scénu. Po té polovině ale příběh nabírá na obrátkách a s ním i střih, děj a postavy. Jakoby tvůrci měli scénář na krátkometrážní film, a tak se každou scénu pokoušeli natáhnout jak to šlo. Výsledek je tak průměrný film, který se těžko dere pod diváckou kůži. Místy se mu to daří. Bohužel ale, i tak jsem byl jedním z duchů, který sledoval cizí lidi a bylo mu jedno jaké vztahy mezi nimi jsou. 55% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Vono, jak se správně postavit k týhle americký indiepóze, která splaskne jak bubák při sebemenším zkoumání? A póza je asi to slovo, které čiší odevšud. Lowery si vzal pozérskej formát, narval tam citát Woolfové, zatlačil na hudbu, aby tekly emoce, manýristicky označil hlavní postavy jedním písmenem, provedl nás dopředu i dozadu časem, aby jako bylo jasné, že to má přesahy a pak celý svůj film vysvětlil v monologu mouder jednoho sarkastointelektuála. A já tomu dám plno a nejvíc, protože mě to hrozně vzalo. Rozklíčuj si to, jak chceš. Jsem uvnitř plnej manýry a navenek vobyčejnej sarkastointelektuál. Ten film je důležitej a pomohl mi. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Premýšľam čo povedať o filme, no na rozum mi chodia iba dve slová. Nádherné a smutné. "A Ghost Story" ma skutočne dostalo do emočného stavu, ktorý potrebujem ešte nejako spracovať, lebo si myslím, že je tu obrovské množstvo nádherných momentov, spolu s záverečnými sekundami. Film má úžasnú atmosféru, vie ako svoj príbeh podať a najmä mám pocit, že keď sa pozerám na hlavného hrdinu celý čas pod plachtou a jediné čo vidíme sú čierne diery namiesto očí, vidím mu hlboko do duše. Neviem ani ako je to možné, ale to sú moje pocity. Hudba je vynikajúca a možno jediné čo by som z filmu odstrihol je dlhý monológ Will Oldhama. Alebo skrátil. Čím menej monológov a dialógov, tým viac na mňa tento film dýcha. Rozhodne to ale nie je film pre každého. Hodnotenie: A ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vždy mě potěší vidět něco, co se nepodobá ničemu, co jsem viděl dříve. Tvůrci tohoto filmu se vydali opravdu velmi originální cestou, což je vždy velké riziko. Tento film vznikl pro festivaly, kde si rozhodně najde své obdivovatele. V mých odborných očích funguje tak nějak napůl. Ne každý snese 5minutový statický záběr na Rooney Maru, která žere koláč. Plakát je těžce zavádějící. Tento snímek je ryze poetická slaďárna nesoucí se v nepříjemně melancholickém duchu. Kdo se těšil na Caseyho Afflecka, ten má smůlu. Stihne si vyměnit s Rooney pouze trochu slin. Ve zbytku filmu za něj zaskakuje prostěradlo. Dojem na mě udělala především myšlenka. Krásný pohled do nekonečného světa duchů, ale hlavně nádherné vyobrazení oddanosti své životní lásce. Během sledování i krátce po něm mi bylo celkem nepříjemně. Takže to na mě zřejmě nějak zapůsobilo. Pálím slabší tři kusy. Pokud člověk věří na duchy, tak přihodí hvězdu až dvě navíc. ()

Karin.Kiss 

všechny recenze uživatele

Bolo by to skvelé, ak by do toho neťahali sentimentálne monológy o pominuteľnosti ľudstva, ktoré sú nám každému známe. To všetko ukázali na obraze - prečo to zdôrazňovať bezvýznamnými slovami? Pomalé tempo je na mieste, pozoruhodná atmosféra, pravdepodobne vďaka rozkošne jednoduchému vyobrazeniu prízraka. Silné 3*, vďaka zaujímavému námetu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2017 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama