Reklama

Reklama

Matky na tahu o Vánocích

  • USA A Bad Moms Christmas (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nepeč a zapař Říká se, že Vánoce jsou nejkrásnějším obdobím roku. Určitě ale ne pro mámy! Tři matky rebelky už mají dost věčného uklízení, vaření, zdobení a shánění perfektních dárků pro celou rodinu. Proto se zaseknou a rozhodnou, že si tento rok konečně užijí Vánoce i ony. Akorát netuší, že se brzy ohlásí hosté, kteří s jejich představami dokonalých svátků nebudou tak úplně souhlasit – jejich vlastní matky… (Magic Box)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (204)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pustit "nezbedné mámy" do kin podruhé, to byl omyl. Naprostá absence vtipných originalit z jedničky dělá z pokračování řadového komplice všech těch zapomenutelných "bláznivinek" na jedno použití, na kterých Jon Lucas & Scott Moore participovali. Jejich společná díla moc od sebe nerozeznáte. Stěžejním nápadem je do filmu nasadit tři mámy hlavních představitelek, přičemž je zaděláno na vděčné téma generačních svárů a rozdílů. A vánoční čas je ideálním obdobím zakopat válečné sekery, odpustit si a zjistit, že máma je to nejdražší na světě. Předně se takhle žádná máma, jak je ukázáno ve filmu, nechová. Jedna je přísná komisní kráva (Christine Baranski), která dcerušce Mile Kunis dělá vše na truc, druhá máma (Cheryl Hines) je nesnesitelně přepečlivá, má kupříkladu silné sklony k voyeurismu, pozoruje svoji dcerušku Kristen Bell při sexu, třetí je flegmatická (Susan Sarandon) až běda, holduje lehkým drogám, alkoholu i hazardu, o dcerušku Kathryn Hahn jí v podstatě vůbec nejde. Koncept, na které pokračování vsadilo, byl nezábavný, místy úplně nudný, originální skoro v ničem. Film z ušlápnuté scenáristické bídy vytahuje osvědčené trio mamin z jedničky, několik hrubozrnných gagů i dělání si legrace z amerických vánočních tradic. Jenže jsou zde i jejich filmové mámy, které neměly co nabídnout, jejich role jsou prosté gagů. Přítomnost Christiny Applegate, z jejíž zápornosti jednička hodně těžila, je zredukována na jedinou scénu. Celkově film ovládá lehká nuda. Na herečkách je znát, že by chtěly filmu dát i víc, jenže scénář je průhlednost a schematičnost v jednom, což ve výsledku znamená, že z technického hlediska je to režijně v pořádku, z humorného hlediska je gagů jen minimum, z hereckého hlediska je to fajn, z invenčního hlediska je to nulové. A charaktery nově příchozích mamin, na kterých pokračování postavilo svoji zábavnost, byly naprosto nezábavné, přebytečné. 6/10 ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

První "Matky na tahu" se mi líbily docela dost. Líbil se mi ten nápad a líbilo se mi sledování rozvíjejícího se nečekaného přátelství mezi třemi naprosto rozdílnými matkami. To ale ve vánočním pokračování šlo tak nějak stranou a zatímco v prvním filmu si řekly "bude to podle nás" (a vážně tomu tak bylo), v tomhle filmu to působilo spíše jako takové plané řeči. Menším oživením jsou samozřejmě matky matek. Nejvíc se mi líbila Susan Sarandon, která tu byla vážně skvělá. I Christine Baranski její role sedla opravdu perfektně, ale Cheryl Hines mě vyloženě rozčilovala a už to kolikrát zacházelo moc daleko. Ačkoliv měl film dostatečnou délku, mně to kolikrát přišlo jako by trval tři hodiny. V tomto případě opravdu sedí takové to pravidlo, že pokračování většinou není tak dobré jako předchozí film. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Dúfal som vo všeličo, ale toto skutočne prekonalo moje očakávania. Začal by som asi tým, že by som povedal niečo k prvému filmu "Bad Moms". Mal som z filmu pocit, že napriek tomu, že išlo o typickú americkú komédiu so všetkými typickými klišé, tak si to dokázalo nájsť cestu aby nám to prinieslo vtipné a zaujímavé postavy, dobré motivácie a hlavne hlavnú myšlienku, ktorá vôbec nebola zlá. Že perfekcionizmus nie je cesta. A matky majú právo robiť chyby. Pretože takí ako ľudia sme. A dokázal som to brať ako relatívne obstojnú komédiu s dobrými momentkami. "A Bad Moms Christmas" je film, ktorý sa nám snaží povedať to isté, len sa do toho zapájajú Vianoce a matky našich matiek. A musím povedať otvorene, že sledovať tento film bolo miestami skutočne nefalšované utrpenie. Postavy, ktoré mi boli sympatické sú odrazu otravné, a okrem toho tu prídu nové postavy, ktoré sú ešte neznesiteľnejšie. A do toho všetkého kraľuje Christine Baranski, ktorá je absolútne najodpornejšou postavou v celom filme. Spôsob akým rozpráva je otrasný, jej pózy sú otrasné, všetko čo hovorí jej otrasné a jej vzťah k deťom je absolútne materialistický. Tu máte vaše X-boxy. Tu máte vaše Iphony. Bez srandy. To sú skutočné dialógy v tomto filme z jej strany. A nemohol som ju vystáť. No problém je, že ani ostatné postavy na tom nie sú o moc lepšie. Film je preplnený neskutočným množstvom montáží, ktoré sú skutočne otravné a scénkami, ktoré majú byť vtipné, no miesto toho sú viac divné až desivé. Ako napríklad scénka, kde Cherly Hines je v spálni u svojej dcéry a sleduje ju počas sexu s jej priateľom. Na čo som sa práve díval? Nehovoriac o klasických klišé, kde vieme presne všetko, čo sa stane, vieme ako sa to skončí a samozrejme sa dočkáme šťastného konca. Klasicky a všedne spracované bez akéhokoľvek nápadu. Najhorešie ale je, že scénka, kde Amy vyhodí svoju matku z domu a jej deti jej to budú vyčítať, tak jediné čo mi napadlo bolo, že ja som kompletne na jej strane a sú iba naštvané, že už k svojim novým X-boxom nedostanú ešte aj Kinecty. Jediné, čo ma na tomto filme aspoň trochu berie je Carla, ktorá má svoje vtipné momentky. A Susan Sarandon nie je otravná a dokonca si myslím, že vie dať tomu aj trochu humoru. Popravde si dokonca myslím, že film sa absolútne nesústredil na naše tri hlavné hrdinky a ich priateľstvo. A tak ani tá charizma tam nevedela preraziť. Toto je proste jeden z najmizernejších vianočných filmov, čo som mal kedy možnosť vidieť. A úprimne ma naštval. Vidím, že svojich fanúšikov má, ja tam ale patriť nebudem. Neodporúčam vidieť. Hodnotenie: D- ()

mortak 

všechny recenze uživatele

V prvním díle se bohaté paničky terorizovaly navzájem a nechaly se terorizovat od vlastních dětí. V druhém díle je terorizují jejich děti a jejich matky. Pokud se na tuto komedii podíváte optikou reality, jde vlastně o děsivý horor. Psychoterapeuti po celém světě by mohli vyprávět do nekonečna děsivé příběhy jejich pacientek a pacientů. A tak nechme ženám prožít alespoň na plátně ten sladkobolný závěr (ve třech vydáních), který jejich rozervaným duším toužícím po zvládnutí úlohy superženy spojující dokonalou matku, partnerku, kuchařku, milenku (a já nevím co ještě) alespoň na chvíli přinese tu vytouženou harmonii. A pokud se podíváme na úlohu mužů v tomto filmu, neliší se ženské sny moc od těch mužských. Buď jsou tu ušlápnutí podpantofláci se vždy plnou šrajtoflí (v mužském světě jsou zase křehké submisivní krásky hledící obdivně na svého prince), nebo svalovci s velkým mezinožním vybavením (mužský svět má Laru Croft, nebo Angel Wicky a tak). Tři hvězdy je možná až moc, ale ten patetický uslzený závěr vyvažuje Kathryn Hahn v nejromantičtější seznamovací scéně posledních let. ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Všeobecně nejsem příznivcem vánočních remaků. Matky na tahu byly mojí oblíbenou komedií loňského roku, ale tohle rozhodně není tak vtipné jako jednička a humor už někdy hodně hraničí s trapností. Jako oddychovka na jedno zkouknutí se to pořád dá, ale znovu to vidět nechci. A to ani o Vánocích. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Film byl oznámen 23. prosince 2016, jen dva měsíce poté, co film Matky na tahu (2016) ukončil své promítání v kinech ve Spojených státech. Pouze 15 měsíců odděluje data vydání původního filmu a jeho pokračování. (ČSFD)

Reklama

Reklama