Reklama

Reklama

Zákon ledové země

  • Finsko Armoton maa (více)
Trailer 2

VOD (1)

Odlehlá finská vesnice v Laponsku, hned za švédskými hranicemi. Policista odcházející do výslužby zjistí, že jeho nemanželský syn po propuštění z vězení terorizuje zdejší oblast. Mladík odhalil velké rodinné tajemství a chce se pomstít tím, že napadá policistovy blízké – včetně jeho legitimního syna. Nenávist mezi oběma bratry promění vesnici v místo pomsty a násilí, což její obyvatele přinutí vzít zákon do vlastních rukou. Zatímco se policista snaží oběma synům zabránit, aby se navzájem pozabíjeli, je nucen čelit vlastním chybám z minulosti. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (27)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zápletka ucházející, zasněžené prostředí nádherné. Jenže byla to strašná nuda. Rodinné drama řešené za pomoci brokovnic bych si představoval mnohem dynamičtější a vyhrocenější. Tady po sobě unylí lidé sem tam vystřelí a co se hlavní postavy týče, tak u toho jsem měl pocit, že každou chvíli usne. Filmu neprospívá ani český dabing, který je jako vždy příšerný. Víc než 30% nevytlačím, ačkoliv bych rád. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadalo na temný, syrový film. Malá vesnice odříznutá od světa, zavátá sněhem na pomezí Finsko-Švédských hranic, by měla být svědkem dramatu, kde si nevlastní bratři vyřizují účty. Jejich otec je šerif a snaží se to samozřejmě urovnat. Jenže chyba lávky. Děj je místy nepřehledný, nevíme, proč za ním přijeli chlapi ze Švédska a jakou tajemnou minulost skrývá. Takže kdo je natěšený na nervy drásající souboj, tak má prostě smůlu. Spíš je to nuda a nezachrání to ani divoký prostředí, když hlavní hrdina odehraje celej film v jedný a tý samý flanelový košili a stejným výrazem ve tváři, jako že je mu to vše jedno. Za mě celkem zklamání. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tady je všechno poprvé. Děda poprvé vidí vnuka, syn otce, bratr bratra, rodinnej známej syna svého letitého přítele... Dít se to v nějaké megapoli, tak na to ještě možná přistoupím, ale na venkově...? To ale není zdaleka jediná slabina tohoto filmu. Je jich moc. Jednu pecku za ten libozvučnej název. Víc pozitiv jsem na tom nenašel. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Toto asi osloví málokoho. Dať filmu vyššie hodnotenie iba preto, že sa odohráva v peknom prostredí by bolo nefér voči iným filmom. V podstate o postavách vieme málo a príbeh je až príliš jednoduchý nato, aby diváka zaujal či držal v napätí. Možno ak by som film pozrel inokedy, tak by bolo hodnotenie vyššie snáď o jednu hviezdičku, takto som po sebe pozrel dva severské krimidrámy a islandská Krutost bola v porovnaní s týmto filmom o poznanie lepšia a to dostala hviezdičky dve...25% ()

iN 

všechny recenze uživatele

Připojuji se k přirovnáním níže, jde o novodobý western na severu, tedy "nordstern" :-) Bohužel ale postavy splývají, nevíme, co se s nimi dělo v minulosti a jaké jsou tedy jejich motivy nyní... Například proč Jaakko a jeho parta už od začátku způsobují problémy? Kdo jsou ti žoldáci ze Švédska a odkud znají Lasseho? Nejhezčí jsou prostě na filmu širokoúhlé záběry severské krajiny, zbytek dost pokulhává. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama