Reklama

Reklama

Velmi temné období

(festivalový název)
  • USA Super Dark Times (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stredoškoláci Zach (Owen Campbell) a Josh (Charlie Tahan) sú najlepšími priateľmi už odmalička. Pri jednom bežnom poflakovaní sa s dalšími chalanmi zo školy však dôjde k hroznej nehode a strach ich prinúti konať nerozumne a pudovo. Incident zanechá stopy na ich psychike a stáva sa počiatkom trhliny priateľstva, ktoré sa pod náporom obrovského tlaku výčitiek svedomia a postupne sa rozvíjajúcej paranoje začne meniť v sled násilných činov. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pomerne slušná dráma o dvoch najlepších kamarátoch, kde jedna nepríjemná nehoda spôsobí trhlinu v ich priateľstve, následkom čoho sa obaja zmenia a už nikdy veci nebudú také, ako predtým. P.S. By ma zaujímalo, čo má Owen Campbell za problém. Už v As You Are sa mi so svojim ksichtom zdal divný a inak tomu nebolo ani teraz, ked' sa zdráhal pobozkať tú rozkošnú Allison. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa snímku, ktorého príbeh sa opiera o tragickú udalosť a následnú transformáciu osobnosti, nepodarí zasiahnuť diváka, jeho emócie zostanú až na pár pasáži, prevažne bez výkyvu, zrejme len ťažko možno očakávať, že naplní svoje ciele. Škoda, že to nevypálilo ako taký “Alpha Dog”, ktorý síce nie je spracovaním úplne podobný, no tématicky by sa “možno” mohol mierne zrovnávať. “Super Dark Times” je dobrou voľbou, no rozhodne nie výbornou. Inak musím povedať, že Owen Campbell zvládol svoju úlohu na výbornú. Človek by ani nepovedal, že to “iba” hrá .. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

O to víc vyšponovanej zážitek pro všechny, kdo se dobrovolně nechají oblbnout názvem a plakátem. Pána za kamerou jednou čekají veliké, převeliké věci, pokud dokáže takto jemnou dramatickou zápletku překlenout do podobně "teenagerovské cesty samuraje", navíc ve značně slušivém retro hábitu minulého století. Za ty postavy jsem dýchal. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, kde se vyplatí nic dopředu nečíst a při sledování dávat bacha. Následují nepřímé spoilery! Protože ne vždy jsou věci takové, jaké se zdají být. Film si krásně pohrává s divákem a jeho sympatiemi vůči postavám, což paradoxně způsobuje zaslepenost vůči detailům a chytře to zabraňuje pochopení filmu. Ten hlavní ukrytý twist většině nejspíš unikne. A kvůli tomu se mi zdá tenhle film neprávem podhodnocený. Krom kvalitního a vychytralého scénáře je to zvládnuté režijně i herecky. Ozvučení krásně doplňuje už tak hustou atmosféru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný režijní Debut.4 středoškoláci se jako obvykle poflakují venku v lese, ale dojde k strašné nehodě a jeden z nich zahyne. Od té chvíle to na všech zanechá psychické následky a začínají se ve městě dít čím dál divnější věci. Slušně natočené, moc hezky zahrané, místy i slušně napínavé a ke konci docela intenzivní podívaná zasahující do Slasheru. Žádná velká pecka, ale příjemné podívaní nepochybně.70% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama