foto

Amy Hargreaves

  • nar. 27.1.1970 (47 let)
    Rockville Center, Long Island, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Američanka Amy Hargreaves sa narodila 27. januára 1970 v mestečku Rockville Centre, v štáte New York. Vďaka štúdiu na Newyorskej univerzite získala dva tituly, a to z odboru politológie a umenia. Hovorí plynule po francúzsky, keďže je od roku 1999 vydatá sa Francúza Renauda Selmèsa, ktorý je významným medzinárodným vedeckým pracovníkom.

Amy sa na začiatku svojej kariéry, v 90-tych rokoch objavovala predovšetkým v televíznych seriáloch, ktorým sa venuje vo väčšej miere až doteraz. Najznámejším seriálom, v ktorom si zahrala bol jednoznačne HOMELAND - ZRADCA (2011), kde stvárnila rolu Maggie Mathisonovej – staršej sestry hlavnej predstaviteľky tejto úspešnej série. V posledných rokoch sa tiež objavila vo viacerých hollywoodskych filmoch, kde si však zahrala iba menšie roly. Spomenúť možno snímky MICHAEL CLAYTON (2008), HANBA (2011) či drámu BLUE RUIN z roku 2013.

V súčasnej dobe žije spoločne s manželom na Manhattane a spolu vychovávajú svoje dve deti – syna a dcéru.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2018 Buck Run
2017 Super Dark Times
Wonderstruck
2015 Cleveland.
How He Fell in Love
Prism
The Preppie Connection
2014 Úkryt
2013 Blue Ruin
Guilty (TV film)
Trooper (TV film)
2011 Stud
2009 Offspring
Proti proudu
2008 Cesta
2007 Michael Clayton
2006 Opilí slávou
1998 Někde ve městě
1994 Brainscan
1992 The Secret Life of Mary Margaret: Portrait of a Bulimic (TV film)

TV seriály

2017 13 Reasons Why (TV seriál)
Tape 7, Side A (S01E13)
Tape 6, Side B (S01E12)
Tape 6, Side A (S01E11)
další epizody (13)
2016 Mrtvý bod (TV seriál)
Krtek (S01E13)
2015 Mrtvý bod (TV seriál)
Probuzení (S01E10)
Power (TV seriál)
Like We're Any Other Couple (S02E03)
Jak prosté (TV seriál)
Bolehlav (S03E13)
2014 Případy pro Lauru (TV seriál)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
Dlouho na spadnutí (S04E12)
Krieg nicht Lieb (S04E11)
Trylon a Perisféra (S04E02)
další epizody (4)
2013 Černá listina (TV seriál)
Frederick Barnes (No. 47) (S01E07)
Stoupenci zla (TV seriál)
The Carrie Diaries (TV seriál)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
Hvězda (S03E12)
Á... é... í... (S03E02)
2012 Lovci zločinců (TV seriál)
Root Cause (S01E13)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
Úsměv (S02E01)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Leap of Faith (S02E13)
2011 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Marine One (S01E12)
Vesta (S01E11)
Víkend (S01E07)
další epizody (5)
2009 Nemocnice Mercy (TV seriál)

Dokumentární

1997 Flashback (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace