Reklama

Reklama

Letíme

  • Norsko Richard Storken (více)
Trailer 3

Richard je vrabec. A všichni to ví. Všichni kromě Richarda. Malý ptačí sirotek vyrůstá v čapí rodině, má čapího bráchu, čapí mámu, čapího tátu a je samozřejmě přesvědčený, že sám se narodil jako čáp. Jenže přijde čas, kdy jeho adoptivní rodina vyráží na zimu do teplých krajů a Richarda musí nechat doma. A tak začíná velkolepé ptačí odysea. Čáp nečáp, vrabec nevrabec, Richard nemá svoje křídla pro nic za nic a vyráží do dálné Afriky na vlastní pěst. Cestou přes celou Evropu potkává bláznivou sovu Olgu s neviditelným imaginárním přítelem jménem Oleg a také ješitného egocentrického papouška Kikiho, který ze všeho nejraději zpívá disko a tak trochu mimochodem se děsí výšek.
Tohle extravagantní hejno vnese do oblak zábavu i odvahu, nebojí se popojet vlakem, nezastaví je nebezpeční netopýři, na internetu závislí holubi, ani mafiánské vrány. Když nakonec opravdu dorazí do vytoužené Afriky, není vyhráno. Richard musí s pomocí kamarádů zachránit svého čapího bratra ze spárů obrovského medojeda a smířit se s nelítostným druhovým zařazením. Richard se stane tím největším vrabcem široko daleko, ale pro všechny ostatní už bude napořád čápem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (27)

balcazar 

všechny recenze uživatele

Animák z kategórie "len aby bol". Deti nezaujme, dospelých unudí. (pr.: Bol som na tom v kine so synovcom, hodinu po skončení nevedel, o čom film bol). Diskopapagáj Kiki bol raz vtipný, potom nič moc. Ak mali byť facebookové holuby typické animákové vedľajšie funny postavičky, tento film si zaslúži aj odpad. Boli také trápne, že som mal miestami chuť rozhrýzť plátno v kine. ()

dudo0606 

všechny recenze uživatele

Veď to je krásna rozprávka, naozaj nerozumiem tomu slabému hodnoteniu a ani mnohým komentárom. Je to milé, vtipné, dynamické, dobrodružné a zároveň sociálne náučné. Symbolika toho ako sociálne siete dokážu pohltiť alebo aký je rasizmus zbytočný pretože záleží na tom čo je v nás a akí sme, a nie na tom ako vypadáme. Páči sa mi, že rôzne existenčné metafory tu boli vložené veľmi nenútene a z negatívnych aspektov sveta spravili fór. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Vrabec co si myslí, že je čáp (to ho nenapadlo, že vypadá úplně jinak než oni,že asi nebude) sova co má imaginárního přítele a disko andulka letí do Afriky za kolonií čápů. Pochválit se dá jen animaci a vtipy s holubi na síti jinak nic. Velkým plusem je to, že se zde skoro vůbec nezpívá a nervou se do nás žádné morální ponaučení. Je to taková levnější verze Ria (případně Ria 2) s horší animací skoro bez humoru a slabším příběhem. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem se v tomhle filmu nekoná. Je to jen další road trip podivných zvířátek (tentokrát ptáků) na cestě za poznáním sebe sama, přátelství a rodinných hodnot. Co mi tam ale příliš nesedlo bylo ono podivné poselství o nebezpečí a návykovosti virtuální reality, zkrátka ti ptáci co byli online na drátech působili podivně a moc mi tam tahle myšlenka (ať už jakkoli originální) nesedla. Zbytek je víceméně klasika o tom, že člověk by měl zůstat tím, kým je, že přátelé jsou ti, co ti pomůžou a chápou tvoje nedostatky a tak dále... Vcelku jednoduché a dobře srozumitelné. Co mě však nikterak extrémně nezaujalo byly postavy. Ani hlavní vrabčák, co si myslí že je čáp, ani sova se svým imaginárním přítelem, natož pak papoušek co chce být hvězda diskoték, mě za srdce nechytli a jejich osud mi byl po většinu filmu tak nějak ukradený. Co se animace týká, tak je to slabší podívaná, ale hudební doprovod docela dobře funguje. Vtípky bych označil po většinu filmu za velmi slabé. Takže "Letíme" jak si to pojmenovali tuzemští distributoři je vcelku průměrný rodinný film, který mě ale nijak extrémně nezaujal a spíš mě nudil, než bavil. 4/10 ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Protože animovaných filmů začíná být dvanáct do tuctu, aby nezapadly mezi ostatními, chce to něčím zaujmout, přijít s novinkou. Letíme (s mistrně manipulujícím názvem Čáp Richard - v originále) tak trochu těží z legendárního Ošklivého kačátka. Nejspíš v rámci světových kampaní vedle povinné pomoci a úspěchu ve chvílích, kdy to vypadá na katastrofu, se tu objevuje zřejmý podtón osvobození jedinců od sebepodceňování - Richard The Stork tak svým způsobem může vytlouci dětičkám z hlavy, že jsou ošklivé, tlusté a nemotorné. Jistě si oblíbí další okaté potvůrky, ovšem až přílišná sterilnost námětu a provedení, včetně setrvalého provedení nejspíš příliš nezaujme. Na to je konkurence dost silná. ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama