Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mary (Sabrina Kern) přichází do kláštera sester bohoslovných, aby zde nalezla útočiště. Ten vede pevnou rukou matka představená. Jenže klášter není zdaleka tak "svatý", jak se na první pohled zdá. Postupem času Mary zjišťuje, že se tu ztrácí chovanky a na světlo světa vyplouvají hrůzné věci. Tajemství a temnou minulost máme přece každý! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hudba prevzatá ako by z Prekliateho ostrova a potom chlap z obviazanou hlavou, ktorého by sa nezľakol ani Scooby Doo a pár psychopatických mníšok, ktoré zabezpečujú zájazd do uzavretej rakvy. Námet absolútne neoriginálny a za zábery mučenia pravdepodobne vykonávané na bravčovom karé patrí filmu aspoň jedna hviezda ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nudně režírovaný a hloupě napsaný horor, u nějž je nesmyslný už prvotní námět (jeptišky dohlížejí na těhotné dívky a záleží jim na tom, aby porodily zdravé děti, ale přitom je neváhají během těhotenství různě mučit a mrzačit jen proto, že si zakládají na "přísném režimu"), a který události v pečovatelském domě zcela zbytečně každou chvíli přerušuje a prodlužuje scénami z minulosti hlavní hrdinky, aniž by jejich existenci dostatečně ospravedlnil. Postavy se chovají nelogicky podle toho, jak jim zrovna scénář přikazuje, takže řádové sestry v jednu chvíli slyší každé šustnutí, ale jindy jsou jakoby hluché a slepé. Finále je hrozně naivní, až směšné. Z hereckých výkonů stojí za zmínku jen Carolyn Hennesy v roli démonicky vlídné Matky představené, ostatní ale při plochosti svých charakterů bohužel nemají moc co hrát. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplně nechápu, proč se tu hned takhle zpočátku rozmnožila jednohvězdičková hodnocení, zas tak tragická St. Agatha určitě není. Hodně mi to snížilo očekávání, že jsem pak v průběhu filmu pořád čekal, kdy to konečně začne být tak nesnesitelné, ale nějak k tomu nedošlo. Jasně, Oscara za scénář film určitě nedostane, ale vídáme v hororových vodách mnohem horší zvěrstva. Bousman tentokrát dodává alespoň bezchybé řemeslo, jakž takž solidní herecké výkony (hlavní zlá jeptiška) a atmosféricky laděný hudební podkres, takže třeba v porovnání s příšerným 11-11-11 Agatha vítězí na všech frontách. Dějově je to debilní v detailech i v celku, ale ukažte mi jedno sofistikované nunsploitation ... a navíc, když se nad tím zamyslím jako nad podobenstvím komunity, která byla vyšší autoritou odstřižena od finančních prostředků, takže si musela najít nový model fungování, přijde mi, že nějaký základ smysluplného obsahu v tom je. Nechci znít, jako že ten film nějak vychvaluju, v hodnocení se pohybuju kolem pěti bodů z deseti, jen mi přijde, že ostatní dosavadní hodnotící se před projekcí asi zvlášť špatně vyspali a jsou až přehnaně přísní. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Moja dvojhviezda súvisí najmä s tým, že od Bousmana som teda čakal rozhodne niečo iné a odvážnejšie, a ako celok sa mi to viac nepáčilo ako páčilo. V danom subžánri ma tento film potešiť ani nemohol. Že je to hlúpe mi vadí najmenej. Lenže čo tu stojí za pozornosť - možno jedine hlavná záporáčka, dve krátke scény, kde sa aspoň nejaká krv konečne objavila, a príjemná hudba, ktorá však na vytvorenie beznádejnej atmosféry nestačila. Dopad na diváka to vlastne nemalo vôbec žiadny. Hlavná hrdinka je vyložene nezaujímavá, a väčšina postáv taktiež. A keď už niekto nakrúca horor o trýznení mníšok, tak by to malo byť aspoň poriadne, režisér, ktorý sa rozparádil v SAW či Mothers Day, sa odrazu bojí poriadnej brutality? Kvôli zbytočným flashbackom a rozkúskovanému deju sa na to navyše pozerá dosť na prd. Keď sa tam objavil mŕtvy brat, tak to bolo v jednej chvíli sympaticky strašidelné, ale nesnažili sa z toho veľmi ťažiť. Tragédia ani "pičovina" to určite nebola, ale sklamanie je to veľké. Najmä od tohto režiséra. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

St. Agatha na začátku vypadá zajímavě, ale s každou ubíhající minutou dává stále menší smysl a vrší jeden pitomý dějový motiv na druhý - mnoho scén ve filmu dokonce postrádá smysl úplně a jejich přítomnost je neopodstatněna. Vlastně to celé působí, jak kdyby byl snímek přepisován a přestříhán (čtyři scenáristé nemohou být náhoda). Celým snímkem nás například doprovází flashbacky odkrývající minulost hlavní hrdinky, které ale nemají sebemenší přínos pro další dění filmu a jsou naprosto zbytečné. Postavy jsou úplně ploché a limitované jen na zlověstné sadistické jeptišky a nebohé naivní oběti, nikdo nemá žádnou bohatší charakteristiku a ničím nepřekvapí. A finální plán úniku hlavní hrdinky už je jen výsměch divákům očekávajícím aspoň trochu rozumné rozuzlení. [Sitges 2018] ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama