foto

Darren Lynn Bousman

  • nar. 11.1.1979 (38 let)
    Overland Park, Kansas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento 30letý režisér se narodil v Kansasu v USA, kde se také stal součástí místní divadelní komunity. V tomto městě také započala jeho obliba divadel a filmů, začal docházet na kansaskou unvierzitu a během druhé ročníku přešel na filmovou školu ve floridském Orlandu, kde začal s psaním a režírováním krátkých hororových filmů.

Jeho vůbec prvním filmovým počinem byl film BUTTERFLY DREAM (2001), na který si i sám napsal scénář. O rok později následoval další film jménem IDENTITY LOST. V roce 2005 započal svůj největší úspěch ve filmu SAW 2 (Pila), kde napsal scénář společně s hercem prvního dílu Leighem Whannelem. Jak se dalo očekávat, film vydělal velkou sumu peněz a Darren natočil o rok později další díl s názvem SAW 3. Tímto dílem měla slavná série skončit, avšak film vydělal ještě více peněž a Darren natočil ještě jeden díl SAW 4. To byla jeho poslední účast v této sérii. Jeho posledním počinem byl opět horor, tentokrát muzikál s názevm REPO! GENETICKÁ OPERA.

Darren žije poklidný život v Americe a v říjnu minulého roku (2008) se štastně zasnoubil s Laurou Bossermanovou.

Dines "Dines" O.

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Herecká filmografie

TV seriály

2015 Horrified (TV seriál)

Dokumentární

2015 Adam Green's Scary Sleepover (TV seriál)
2011 Cormanův svět
Produce Your Own Damn Movie!
Splat Pack, The
2009 Nightmares in Red, White and Blue
2006 30 Even Scarier Movie Moments (TV seriál)

TV pořady

1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(102)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace