Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z Koreje právě propuštěný seržant James Henry (Richard Conte) přichází do Las Vegas, aby navštívil svého starého přítele. V kasinu se seznamuje s bývalou modelkou Terry Smith (Mary Beth Hughes), konverzace ale končí hádkou. Na druhý den je policií obviněn z vraždy. James utíká v autě spolu s nedobrovolní posádkou, kterou tvoří fotografka paní Cummings (Joan Bennett) a její modelka Susan Willis (Wanda Hendrix). Míří ke svému domovu, ale na cestě ho čeká policejní zátah. (ilclassico)

(více)

Recenze (6)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zcela náhodou druhý film s Contem ve dvou dnech. Tento noir je poměrně zdařilým road movie o křivě obviněném mariňákovi, který je podezřelý z vraždy ženský, kterou sotva znal a nenapadne ho nic lepšího než se zbraní v ruce přemoct policajty a utéct. Svižný film, co má spád i hezký lokace Nevady a Californie. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Velmi slusne obsazeny jednoduchy late-noir. Vojak, propusteny veteran z Koreje (Conte), je pronasledovan policii kvuli podezreni z vrazdy holky, se kterou se nahodne seznamil predchozi noc v baru (zajimava Mary Beth Hughes). Na uteku si stopne fotografku (Joan) a jeji modelku (Wanda)... Film ve stylu road movie, s pohodovou stopazi a legracnim zaverem. K videni na YT. 3+ ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Kriminálna road-movie o prenasledovaní podozrivého bývalého vojaka z kórejskej vojny. Príbeh sa odohráva v nehostinných exteriéroch púšte, benziniek a motelov a pridanou hodnotou je jeho vysoké tempo rozprávania. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poměrně zapadlý a ucházející "daylight noir" na vlně popularity tehdejších TV krimi sérií; honička s policií mezi Vegas a Salton Sea, spolu se záhadou zabil ji, či nezabil... Ústřední trojice, lokace a kratší stopáž zaručí, že to není žádná ztráta času, ale pohodový počin. "If we don't get him, the desert will.” ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podla mna anjlepsie noir filmy vznikali v 40.a 50. rokoch minuleho storocia - tento noir je zas krimi, co je velmi dobre - noir detektivky su totiz typickym reprezentantom zanru. Nathan Juran ako reziser mi toho vela nehovori, a to rozhlad v reziseroch uz mam. Jaxom pochopil, riesi savrazda, a do toho su zapletene este fajne a dost fascinujuce lokacie dvoch statov USA . 70 % ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama