Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (180)

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Perfektní francouzská sluníčkářská propagace jak se sluší a patří... Prvnímu dílu jsem dal čtyři hvěvzdy, neboť tenkrát před lety mi to přišlo ještě zábavné, bohužel dnes už to tak vtipné není. Rozhodně bych tento snímek nenazval komedií, protože se spíše jedná o dokument vystihující reálie západní Evropy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po pěti letech se vrací rodinka Verneuilových společně s dcerami a jejich multikulti drahými polovičkami, a i když druhý díl nedosahuje kvalit výtečné a svěží jedničky, tak i přesto jde stále o nadprůměrnou komedii s množstvím vtipů a humorných situací. Líbilo se mi, že tvůrci při psaní scénáře nečerpali pouze z jedničky, nýbrž přidali něco navíc (uprchlíci, "netradiční" svatba). Závěr byl možná až přehnaně optimistický ("happily ever after"), ale i tak si za svým hodnocením stojím. Příjemně strávených devadesát minut v kině u kvalitního kousku, který jen dokazuje, že se Francouzi v komediálních vodách zkrátka a dobře vyznají. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo tam po tom, že sa jedná prakticky o prevarenú verziu skvelej prvej časti?! Multietnická rodinka Verneuilových sa vracia v plnej zbroji, vybavená skvostnými hláškami, vycibreným situačným humorom a ako čerešničku na torte vám naservírujú nejaké tie prekvapenia v podobe ďalších absurdných situácií. Stávka na istotu je ale miestami dosť citeľná, takže odporúčam pustiť si túto časť s dobrým časovým odstupom, aby ste nemali ten pocit, že sa vám niektoré gagy opakujú. Francúzi to ale aj napriek tomu vedia podať s patričným šarmom a dôvtipom, takže im to vlastne ani nemôžete vyčítať. Obsadenie si zopakovali prakticky všetci herci z prvej časti a to považujem za najväčšiu devízu, pretože toto obsadenie považujem za hlavný tromf celej produkcie. Takže za mňa dva palce hore, vôbec by som sa nenahneval, keby z toho spravili trilógiu. 80%. ()

Ema57 

všechny recenze uživatele

Svižný Christian Clavier a svižná komedie, ve které nechybí situace, které si dělají srandu: z židovství a klišé o obchodování, z lesbické lásky, z černošské zarputilosti, z muslimství, z nordic - walkingu, z plivání na zem, z francouzského labužnictví, z Shakespeara, respektive z Othella. Vlastně docela odvážný film s milou a vlasteneckou pointou. Merci. Dobře jste nám to zase natočili! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Víte co, já těm Francouzům přeju film, kdy sami sobě definují, co je to Francie, co dělá Francii Francií, navzájem si ukazují, co je na té Francií hezké, proč by se z Francie odstěhovat nechtěli, co má Francie, co ostatní země nemají, bavili se francouzskostí Francie... a tak vůbec. Já jim to přeju. Ale nedával bych to do mezinárodní distribuce. To je jako kdyby se Španěl koukal na film, kde se Ukrajinec chce z Českých Budějovic přestěhovat zpátky na Ukrajinu, jeho tchán, řekněme pan Novák, ho vozí po jižních Čechách a vykládá "Podívej se na tu Hlubokou? To na Ukrajině jistě nemáte. A copak je tohle? Jestli to není Český Krumlov, no to je nádhera!"... "Víte co, pane Nováku? Nebo tatínku, jestli vám tak můžu říkat? Já se na tu Ukrajinu nevrátím!" Opona... 20% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)
  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)

Reklama

Reklama