Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (180)

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo tam po tom, že sa jedná prakticky o prevarenú verziu skvelej prvej časti?! Multietnická rodinka Verneuilových sa vracia v plnej zbroji, vybavená skvostnými hláškami, vycibreným situačným humorom a ako čerešničku na torte vám naservírujú nejaké tie prekvapenia v podobe ďalších absurdných situácií. Stávka na istotu je ale miestami dosť citeľná, takže odporúčam pustiť si túto časť s dobrým časovým odstupom, aby ste nemali ten pocit, že sa vám niektoré gagy opakujú. Francúzi to ale aj napriek tomu vedia podať s patričným šarmom a dôvtipom, takže im to vlastne ani nemôžete vyčítať. Obsadenie si zopakovali prakticky všetci herci z prvej časti a to považujem za najväčšiu devízu, pretože toto obsadenie považujem za hlavný tromf celej produkcie. Takže za mňa dva palce hore, vôbec by som sa nenahneval, keby z toho spravili trilógiu. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak je recyklace úspěchu někdy obtížná, ukazuje sama hlavní zápletka. Čtyři důvody proč zmizet a čtyři způsoby, jak je udržet, jsou absolutně postavené na hlavu, ale chápu, že vymyslet něco pro celý ansámbl z jedničky není jen tak. Ten životní optimismus, co z toho cáká, je fajn, ale zároveň se mi trochu příčí svět, kde platí Paříži, zaplatím tě.. Většinu podařeného humoru zajistí Clavier de Balzac a jeho žena, včetně lopatového zneškodnění Afghánce s Alláh ví jakým pásem.. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička sice nepatří do zlatého fondu francouzské komedie a nedokázala naplno využít potenciál,který skrývala,ale ve výsledku byla fajn.Dvojka dělá hodně věcí podobně,ale minimálně na poli humoru se jí daří ještě méně než jedničce.Tu a tam je tady sice solidní vtip,ale je jich málo.Na komedii tuplovaně...60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Part I. (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?) spred 5 rokov ma nejako obzvlášť nezajala (hoci to malo obrovský potenciál!), takže ani od pokračovania som nič extra nečakal. Málokedy totiž býva sequel lepší ako prequel. Ale mne sa tento Part II. naozaj páčil viac ako "jednotka". Možno aj preto, že tu tvorcovia už tak príliš netlačili na pílu ako predtým - takže v tomto prípade sa naozaj potvrdilo, že menej je niekedy viac. Tento krát to bolo oveľa sofistikovanejšie a aj prirodzený dôvtip celkom potešil. Len škoda, že silou mocou tam museli zas natlačiť aj všadeprítomnú LGBTI agendu, ako keby sa bez toho už fakt nedalo. Nevadí, aj tak fajn a oveľa vyváženejšie ako "jednotka". ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jednoznačně nejlepší a nejvtipnější komedie, co jsem za poslední roky viděl. Daleko lepší než jednička, a to je co říct. Vtipy, které si dělají humor absolutně ze všeho vč. rasismu, imigrantů, Francie, nordic walkingu a dalšího. Obrovským plusem je český dabing, který je tady prostě bezkonkurenčně skvělý. Prostě jednoduše řečeno film ideální na úplné vypnutí a bavení se nad humorem, který se tady servíruje celých 90 minut od začátku až do konce, dlouho jsem neviděl celé kino se tak nahlas smát. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)
  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)

Reklama

Reklama