Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (180)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Solídne pokračovanie so všetkými známymi z prvého dielu. Oproti jednotke tu pre mňa prím hral Claude a zaťovia neboli až takí vtipní, ale samozrejme viacero zábavných momentov vzniklo aj vďaka ním (najmä Chaovi a Davidovi). Opäť sa jedná o milú, inteligentnú komédiu, s viac vydarenou situačnou komikou ako tou verbálnou (tá mi prišla trochu nasilu), skvelým Claudom a rodičmi Charlesa. Niektoré vtipy (verbálne) boli zrecyklované z jednotky, ale celkovo mi prišiel v niektorých momentoch tento diel vyzretejší, aj keď asi menej waw ako prvý. 7,3/10. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Na hranici v principe veselej komedie a moderneho shitu. Vezme sa puding, klobasa, kakao, cesnak, med.. - a vsetko zmixuje: tak je to vtipne, ci ani moc nie? "Bratia" Zid, Cinan, Arab, Cernoch, trocha ironicki, trocha nablbli, 4 pipky k tomu, par gagov - celkom by to uslo. Ale ked uz tam pridali cierne lezby na svadbe, katolickeho knaza v omsovom ruchu ako beha po navstevach (to co za idiota to reziroval?!) atd., tak vaham, co to bolo vlastne.. Nebola to vyslovena tycka, no ale nemalo to k tomu zasa az tak daleko, taky ten "moderny" nablbly humor, kde je velice smiesne, ked sa uzatvara homo-zvazok medzi dvoma zacukrovanymi nevestami ciernymi jak noc a vsade je plno kvetov a vysmiatych kretenskych hosti. 2*, obcas sme sa dokonca aj zasmiali ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Part I. (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?) spred 5 rokov ma nejako obzvlášť nezajala (hoci to malo obrovský potenciál!), takže ani od pokračovania som nič extra nečakal. Málokedy totiž býva sequel lepší ako prequel. Ale mne sa tento Part II. naozaj páčil viac ako "jednotka". Možno aj preto, že tu tvorcovia už tak príliš netlačili na pílu ako predtým - takže v tomto prípade sa naozaj potvrdilo, že menej je niekedy viac. Tento krát to bolo oveľa sofistikovanejšie a aj prirodzený dôvtip celkom potešil. Len škoda, že silou mocou tam museli zas natlačiť aj všadeprítomnú LGBTI agendu, ako keby sa bez toho už fakt nedalo. Nevadí, aj tak fajn a oveľa vyváženejšie ako "jednotka". ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak je recyklace úspěchu někdy obtížná, ukazuje sama hlavní zápletka. Čtyři důvody proč zmizet a čtyři způsoby, jak je udržet, jsou absolutně postavené na hlavu, ale chápu, že vymyslet něco pro celý ansámbl z jedničky není jen tak. Ten životní optimismus, co z toho cáká, je fajn, ale zároveň se mi trochu příčí svět, kde platí Paříži, zaplatím tě.. Většinu podařeného humoru zajistí Clavier de Balzac a jeho žena, včetně lopatového zneškodnění Afghánce s Alláh ví jakým pásem.. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po pěti letech se vrací rodinka Verneuilových společně s dcerami a jejich multikulti drahými polovičkami, a i když druhý díl nedosahuje kvalit výtečné a svěží jedničky, tak i přesto jde stále o nadprůměrnou komedii s množstvím vtipů a humorných situací. Líbilo se mi, že tvůrci při psaní scénáře nečerpali pouze z jedničky, nýbrž přidali něco navíc (uprchlíci, "netradiční" svatba). Závěr byl možná až přehnaně optimistický ("happily ever after"), ale i tak si za svým hodnocením stojím. Příjemně strávených devadesát minut v kině u kvalitního kousku, který jen dokazuje, že se Francouzi v komediálních vodách zkrátka a dobře vyznají. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)
  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)

Reklama

Reklama