Reklama

Reklama

Strážci majáku

  • Velká Británie The Vanishing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film Strážci majáku je psychologický thriller inspirovaný skutečnou, dosud nevysvětlenou událostí – záhadou Flannanských ostrovů. Tři muži přijíždějí na šesti týdenní směnu, při níž mají střežit maják na neobydleném ostrově 20 mil od skotského pobřeží. Thomas (Peter Mullan), James (Gerard Butler) a Donald (Connor Swindells) zahájí svou běžnou, osamělou pracovní rutinu. Nedlouho po příjezdu u ostrova ztroskotá veslice s truhlou plnou zlata. Strážci majáku udělají rozhodnutí, které změní jejich životy navždy. (iTunes)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerne natočený a zahraný film s minimum použitých zdrojov. Tri chlapi s rôznym charakterom a postavou u ktorých vyvolajú ich činy rôzne psychologické chovanie. Každý z nich je zahrané a kamerou zachytené veľmi dobre. Po dlhej dobe jeden silný a úprimný herecký výkon od G. Butlera. P.S.: Zaujímalo by ma, že aký podiel vo filme majú skutočné udalosti. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak copak může stát za The Flannan Isle mystery, když vynecháme pravděpodobnou příčinu v podobě vysokých vln způsobených bouří? Godzilla? Do těchto končin to má blíž spíš Kraken. Nebo snad chamtivost? Šplouchání na maják spojené s otravou rtutí? Těžko říct, ale co vím jistě je, že Nyholm otrávil mě. Od neschopnosti udržet nějakou dusnější atmosféru přes anachronismy a nesmysly v podobě rádia a lehkého zlata až po „baptistické“ finále, kdy se křtí pocit viny. Zas na druhou stranu, buďme rádi, že Gerard neskopával kolegy z útesu se slovy: „This is Scotland!“ ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skoro cely film som mal pocit jak keby som sledoval variaciu na Shallow Grave zasadenu na jeden ostrov do minulosti. Film o troch chlapoch, ktory najdu cenny kufrik. Môzete si byt isty, ze ho niekto pride hladat a ze ked kvôli nemu zacnu zabijat, tak ich to poznamena nech sa jedna o akehokolvek drsniaka. Bohuzial tempo filmu je neskutocne pomale. Film sa venuje hlavne postavam. Najprv ich zdhlavemu predstaveniu a v druhej polovici ich pomalemu prerodu po krvavych udalostiach. Nebezpecie tu netrva dlho a je prakticky hned odstranene. Cele je to na môj vkus podane az prilis oldschoolovo a znova si radsej pustim videoklipovy Shallow Grave ako tuto ultranudu, ktoru nezachrania ani solidne herecke vykony ustrednej trojky. 4/10. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, hlavopätoidné a dosť dobre zahrané (Butler ma príjemne prekvapil, evidentne má na viac ako len na blbé akčňáky). Celkovou atmosférou a pocitovo sa mi to páčilo veľmi - chlad a studený morský vzduch človek pomaly až cítil. Psychologická rovina v druhej polovici je možno príliš vyhrotená a druhá polovica celkovo tápe, ale vďaka dobrým hercom a výstavbe z úvodu sa film nerozpadne. Zaokrúhlim vyššie. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Komorní drama o pár lidech, což není na škodu, dokonce musím říct, že tenhle typ filmů mám rád. Ovšem tady to prostě nebylo ono. Po úvodu a hlavní zápletce jsem čekal, že se to nějak víc rozjede, že to bude mít grády, a i když se o to sebevíc tvůrci snaží, není to tam. Stane se z toho nuda, kde akorát sledujete, jak hlavním postavám hrabe (tady bych vyzdvihnul G. Butlera, kterýmu role perfektně sedla - on byl vlastně na tom filmu to nejlepší), ale celkový vyústění je zvláštní a podle mě ne moc dobrý. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. října 2018 na filmovém festivalu Sitges ve Španělsku. (ČSFD)
  • 26. prosince 1900 loď Hesperus dorazila k Eilean Mor s čerstvými zásobami. Maják byl v provozu rok, ale bylo zaznamenáno, že Eilean Mor už několik dní neviděl žádné světlo. Maják byl úplně opuštěný a následné prohlídky ostrova neodhalily žádné známky toho, co se stalo třem strážcům. Poslední zápis do deníku byl proveden 15. prosince a obsahoval řadu podivných a zneklidňujících vodítek o duševních stavech mužů. (dzei)

Reklama

Reklama