Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Křehká Thelma právě nastoupila na vysokou školu. I přes urputnou snahu jejích rodičů kontrolovat každý její krok poprvé zakouší nezávislost a vír studentského života. Když se však zamiluje do krásné spolužačky Anji, začnou se v jejím okolí dít nevysvětlitelné a děsivé události a Thelma s hrůzou zjišťuje, že jejich příčinou je možná ona samotná. Uhrančivý thriller o nejtemnějších lidských touhách, rodinných prokletích a zakázané lásce natočil jeden z nejtalentovanějších skandinávských tvůrců současnosti Joachim Trier. (Aerofilms)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Anarvin

No, pokud by se někdo rozhodl natočit to bez těch nadpřirozenejch hovadin, který jsou tam jenom na efekt a proto, aby kritici vzdychali "oooch a aaaach, takový umění tu dlouho nebylo", a místo toho se věnoval už tak dost silnýmu tématu holky vychovaný v podivuhodně pokřiveným světě fanatickejch radikálních křesťanů, která teprve na vejšce mezi normálníma lidma začne objevovat, kdo vlastně je a kdo jí celej ten předchozí život šlapal na páteř, nejen že bych takovej počin chápal, ale bral bych ho všema deseti. Ale obávám se, že tak tomu nebude a uvidíme ještě víc hadů a teleportů, než v originále. Mám z toho filmu velmi rozporuplný pocity - skvělý drama, výborný obsazení a chemie mezi postavama a to celý shozený tím prvoplánovým "nadpřirozenem", o který já osobně kromě pohádek v jiným žánru nestojím.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Současná filmová tvorba je prostě úděsná; opravdu kvalitní film aby jeden pohledal, buď jsou to tupé kriminálky či srilery nebo donekonečna omílaný chudáčci chazaři, v každém filmu očouzená huba, bukvice nebo lesby, čehož je tento odpad dokladem ... Potom se všichni "odborníci" diví, že největší sledovanost má JOJ Family, opakující staré socrealistické seriály a snímky 1000 reprízované v čt septiku ... 

na příspěvěk reagoval mm13

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

"natočil jeden z nejtalentovanějších skandinávských tvůrců současnosti" Jo tak téhle větě musím dát za pravdu, což většinou nedělám. Natočené je to brilantně až z toho mrazí. Několik scén, které se vryjí do paměti jsou stejně citlivé a zároveň tak mocné jako samotná hudba, atmosféra, hlavní představitelka i samotná, úchvatná režie. Určitě to není film pro každého a je asi složitější ho na první shlédnutí vstřebat, ale beze sporu je to něco, na co se nezapomíná. Filmy z těchto končin, mě nepřestávají udivovat. Samozřejmě myšleno v dobrém.

 (hodnocení, recenze)

Žeprej film sráží poslední minuta. Co je na tom pravdy??

na příspěvěk reagoval Dadel

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Režisér Já, Tonya natočí remake Thelmy

Režisér Já, Tonya natočí remake Thelmy

27.09.2018

Režisér Craig Gillespie (Já, Tonya) byl vybrán k režii remaku norského snímku Joachima Triera z roku 2017 Thelma. Práva na film získala společnost FilmNation Entertainment, Thelma přitom skončila… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

01.11.2017

Norská horrorová romance, lovestory dvou mužů na ovčí farmě nebo životopisný film o muži, co probudil naše sexuální fantazie... I takový bude osmnáctý ročník queer filmového festivalu Mezipatra,… (více)

Reklama

Reklama