Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francie Une prière avant l'aube (více)
Trailer 3
Drama / Sportovní / Životopisný
Velká Británie / Francie, 2017, 116 min

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (65)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Žáner, ktorý vládne béčkovým produkciám nasadil hutnú artovku a rovno na premiéru do Cannes. Naozaj nečakajte zbesilé tempo, strhujúce bitky a klišoidný happy end. Toto je pomalý a surový boj zničeného človeka, ktorý jediné čo má sú ruky a nohy. Pre fanúšikov dlhých záberov a bojových športov povinnosť, ostatným radšej odporučim sériu Undisputed. 70% ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně ukřičený film o jednom maníkovi, který se rozhodl spáchat sebevraždu. Když se mu to nepodařilo v ringu, začal užívat drogy, ani to nepomohlo, tak se pro jistotu nechal zavřít do thajského vězení. Tam se mu celkem líbilo, na programu byly sportovní i erotické hrátky všeho druhu. A hlavně se tam hodně křičelo. Pak si k heroinu přibalil i alkohol a dokořenil to kickboxem, s pocitem, že teď už ta smrt musí klapnout. Bohužel se mu to nepodařilo a tak pln zklamání napsal o svých pokusech se zabít knihu. Nějakého dobrodince napadlo tu knihu zfilmovat. A mě, blbku, napadlo se na to podívat. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jean-Stephane Sauvaire mne osobne nic nehovori, a to uz prehlad v reziseroch mam. Ono sa to tvrari ako drsna vazenska drama, bojuje sa vo velkom, jediny herec je tu Dzou Kol - zvysok hraju totalni neherci, a teda filmovy divak nemoze ocakavat herecke vykony. Kamera na urovni, to jo, len sa mi zdalo, ze reziser a herci sa nevedia vymanit zo zavedenej sablony - bezcielne prechadzky z A do B a do C - boxerske zapasy- Prechadzky -zapasy, prechadzky -zapasy. Do toho vatovo plane plky o nicom, a na poli vazenskych filmov uz mam svojich favoritov - tento to ale nebude : 69 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem film z prostředí thajského boxu, který bude plný drsných a krvavých zápasů. Bohužel pro mě je film z větší části drsná exkurze do thajského vězení, kde jsou vězni brutálně znásilňováni nebo biti. Samotné zápasy jsou jen malou částí a popravdě působily hodně amatérsky. Scény z vězení jsou ale dostatečně působivé, aby film zaujal alespoň v této rovině. ()

DanteZ 

všechny recenze uživatele

A Prayer Before Dawn může dojet na nesprávnou cílovku. Ti, kteří k filmu přistoupí jako ke sportovnímu dramatu, budou nejspíše zklamáni. Thajskému boxu film totiž nevěnuje dostatek času a snímání jednotlivých zápasů je z tohoto hlediska nezdařilé. Pokud však k filmu přistoupíte jako k sondě, která pracuje s boxem jako s kulturním fenoménem, který může tvrdým způsobem zavrženému floutkovi zachránit prdel, můžete se těšit na nepříjemný, ale velmi zajímavě zpracovaný viscerální zážitek. Celá recenze zde. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Skutečný Billy Moore si ve filmu zahrál roli svého vlastního otce, který zemřel na rakovinu těsně před natáčením. (Punisher)
  • Herci, kteří ztvárnili thajské vězně, jsou skuteční bývalí vězni. (Punisher)
  • Film je natočen na základě memoáru Billyho Moora. (Punisher)

Reklama

Reklama