Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francie Une prière avant l'aube (více)
Trailer 1
Drama / Sportovní / Životopisný
Velká Británie / Francie, 2017, 116 min

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (65)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Po minuloročných Brawl In Cell Block 99 a Shot Caller je tu ďalšia parádna väzenská rezba. Tentokrát priamo z jednej z najhorších väzníc sveta, thajského "hotelu all inclusive" Bang Kwang. Mladý anglický boxer, feťák a predajca drog Billy Moore pocíti, čo je to pád na samotné dno, keď mu na dvere zaklope nekompromisná thajská polícia a jemu nepomôže ani to, že si nelegálny obsah svojho jedálenského stolíka natlačí do prdele. Potom začína to pravé peklo. Viac ako 7000 tvrdých kriminálnikov napchatých v neskutočných podmienkach hlava na hlave ( a to doslova), na okolo sa to hemží vrahmi, násilníkmi a iným ľudským odpadom, pre ktorých je jediný beloch v base "príjemným spestrením" ich inak nudných a dlhých dní. Je potrebné si získať rešpekt, ale s tým Billy nebude mať problém. "Rozbije hubu každému v tom pojebenom väzení". Hlavne za poriadny fet... teda postačí aj ten sračkový. Vraví sa mu yaba a v Thajsku je to dobre známa s/hračka. Najmä pre mladých. A to hlavne vďaka svojej cene, dolár za kus. No nekúp to!! Keď Billy príde na to, že fetovať už nemá cenu, stane sa z neho doslova Jean Claude van Damme na druhú. Boxuje a bojuje aj za cenu svojho života. Musím priznať, že sa na to dobre pozeralo. Film je kvalitne spracovaný a nakrútený, herci uveriteľní a príbeh pútavý. Nie je to žiadne super fimové dielo ale účel to splnilo. Nemá to žiadne hluché miesta a vôbec nenudí. U mňa veľká spokojnosť. 75 %!! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Môj dedo mi vravel, aby som nikdy nehádzal flintu do žida, a preto nasledujúc toto pravidlo si pozriem občas film, z ktorého mám vopred obavy, že ma baviť veľmi nebude. Toto je presne tento prípad. Väzenské drámy mám rád, ale nemám rád, keď je príbeh glorifikáciou feťáka, ktorého mám ľutovať, pretože si aziati s milimetrovými čurákmi striedajú jeho prdel. To už viac ľutujem manžela Dominiky Cibulkovej, profesionálneho nosiča batožiny a odborníka na selfie tyč v jednej osobe. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Zajímavej námět, dobře obsazený neherci, ze kterej fakt jde respekt a strach, solidní Joe Cole v hlavní roli - to jsou pozitiva. Bohužel negativa ve výsledku převažují, hlavně ve druhé polovině filmu, která už je fakt hodně dějově přes čáru a začíná to i nudit. Závěr byl taky divnej, ve výsledku lepší 2 hvězdičky. (HD, orig.) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vězeňské peklo v Thajské věznici!! Vězeňským filmům se minulý rok velmi dařilo ( Shot Caller i Cell Block 99 byly skvělé přírůstky do žánru), letos však jasně vítězí tohle. Hlavním hrdinou je Britský boxer, který žije v Thajsku, propadá drogám, sám je i dealuje a za ně si jde taky odsedět trest do místní vyhlášené věznice, kde mimochodem místo herců hrajou opravdoví vězni. Na Rottenech svítí 100% s vykřičníkem a já tleskám a přikláním se k hodnocení. Ze všech vězení, co jsem ve filmech viděl ( Britská, Americká,Dánská) tak Thajská definitivně patří k těm nejhorším. Všichni spí na zemi jak zvířata v jedné místnosti namačkaní vedle sebe, nováčci jsou znásilňováni na kameře a není to vůbec pěkný pohled Vám povím. Má to hodně realistický a autentický tón, Thajšťí pokerovaní vězni jsou na pohled nepříjemní, dějí se zde brutální a ošklivé věci,samotná atmosféra toho neobvyklého prostředí je perfektní a na diváka to má brutální dopad. Joe Cole to zahrál velmi přesvědčivě a oko fanoušků potěší i Muay Thai vězeňské zápasy( Ale samotné fighty až tak neoslní) Bezútěšná Pecka založená dle skutečného příběhu! 85% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Surový film, který si neklade ambice emocionálně prožít vnitřní roztrhání Billyho, kterého drogová závislost dožene do Thajské věznice. Film pracuje s rovinou dezorientovaného hlavního hrdiny, thai-boxera, čemuž vydatně napomáhá kamera a všudypřítomná nepříliš přeložená thajština. Bezmoc, marnost, bezvýchodnost a zmatenost spolu s násilím a nulovou empatií poodhalí divákovi nevídaný kout světa. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Skutečný Billy Moore si ve filmu zahrál roli svého vlastního otce, který zemřel na rakovinu těsně před natáčením. (Punisher)
  • Billy Moore spal první noc v thajské věznici s dalšími 70 vězni a vedle něho leželo mrtvé tělo. (ARI50)
  • Joe Cole strávil několik měsíců intenzivního tréninku thajského boxu, a také strávil nějaký čas se skutečným Billy Moorem a jeho rodinou v Liverpoolu. (Punisher)

Reklama

Reklama