Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od univerzitního románku po manželství a narození prvního dítěte, mladý pár z New Yorku zažívá na své cestě nečekané zvraty, které se odráží jako ozvěna napříč kontinenty a životy ve snímku Life Itself. Režisér a scénárista Dan Fogelman ("Tohle jsme my") zkoumá radosti i strasti každodenního života v multigenerační sáze s hvězdným obsazením včetně Oscara Isaaca, Olivie Wildeové, Antonia Banderase, Annette Beningové, Olivie Cookeové, Sergia Peris-Menchety, Laiy Costové, Alexe Monnera a Mandyho Patinkina. Film, který se odehrává v New Yorku a španělské Carmoně, oslavuje lidský život s humorem, bolestí i láskou. (Cinemax)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (37)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dvě rodiny, jeden příběh, miliarda propletených momentů, se kterými si scénárista vysloveně vyhrál. Po filmařské stránce ale jedna rodina - série mega emocí, druhá rodina - telenovela hadr. Přitom to nápady má a dokáže je sem tam i použít. 118 minut není málo na pořádné slzavé údolí a tvůrci tu taky zrovna nešetří herci. Problém je ale v epizodách. Co epizoda, to trošku jiný záběr. Jednou je to dobrý, po druhý strašný opruz. A o tom je bohužel celý film. Komplexně je nápad skvělý, ale v celku je to prostě za tři hvězdy a víc ani ťuk. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film dvou tváří.Příběh okolo Olivie Wilde,Oscara Isaaca a Olivie Cook je dobrý,silný a daří se mu v rámci možností pracovat s emocemi velmi dobře.Druhá - španělská - strana příběhu je už ale o poznání slabší a to co se dařilo první polovině tu nefunguje tolik.Finální zauzlení to pak úplně nezachrání.Na prvoplánové dojemní emocí jsou tu zkrátka lepší kousky...60% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Katastrofický, vulgárny začiatok, mne bol až nepríjemný. Neprístojný výstup S.L Jacksona, ktorý podľa mňa vôbec nepasoval do štýlu tohto filmu. Následne príde totálne nesympatický Isaac, ktorý tam vyvádza ako šialený. Už som myslel, že ide o najzbytočnejší film roka 2019, ale potom sa niektoré veci začali skladať a Banderasova linka v závere bola príjemným vyvrcholením. Takže tento film ide vlastne od toho najhoršieho, čo môžete očakávať, k tomu najlepšiemu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ubulené melodrama o tom, kterak si ženské vybírají špatné a slabošské partnery – filmem ovšem prezentované jako ideály. Takže chlapíci ženy opouštějí při první příležitosti a ani se neohlídnou, případně si ženu rovnou koupí, což je zde zobrazeno jako hluboká láska. Ke všemu zde hraje mně nesympatický Oscar Isaac. Nadějí jsem se nadechla jen v okamžiku, kdy si Antonio Banderas zálibně prohlížel postavu statného sběrače oliv, leč z tohoto mráčku nezapršelo, ba ani neukáplo. Takže je to celé ucajdané, neoriginální,  trapně se snažící o citové vydírání. A dost hloupé. SHRNUTÍ: Když máte chuť si vyzkoušet, jestli vás dojme laciný kýč. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Největší plus Life Itself slyším v srdcervoucí písni Boba Dylana Make You Feel My Love, co se všemi těmi větvemi line v různých aranžích jak zlatá nit a kdyby příběh z olivovníků nebyl jak kýčovitá telenovela, kdoví, šla bych na pět, možná i dík Oscaru Isaacovi, kterej se mi sice jako chlap vůbec nelíbí, ale poslední dobou mi nějak nadbíhá a vždycky jdu z jeho herectví do kolen. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Napříč tomu, že se celý film odehrává v různých časových obdobích čtyř generací jedné rodiny, nejsou dekády od sebe rozeznatelně oddělené a film působí dojmem, že se celý odehrává v současnosti (jedné době). Není např. možné, aby se rodina na dovolené v New Yorku před 20 lety fotila smartphonem. (vojacekr)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom New Yorku a španielskej Andalúzii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama