Reklama

Reklama

Arytmie

  • Rusko Aritmija (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oleg je nadaný mladý lékař, který pracuje u záchranky a po náročné službě si rád přihne. Jeho žena Káťa je zdravotní sestra v nemocnici na pohotovosti. Olega miluje, ale už má po krk toho, že se o pacienty zajímá víc než o ni. Jednoho dne mu proto oznámí, že se s ním hodlá rozvést. Novým nadřízeným na Olegově oddělení se stane nevlídný manažer, který zde zavádí přísná pravidla. Oleg na ně však nedbá – jeho posláním je přece zachraňovat životy. Díky tomu se dostane do konfliktu s novým šéfem. Musí tak současně čelit krizi v práci i v osobním životě. Oleg s Káťou, zmítáni mezi svými pacienty, alkoholem a vyvíjejícím se systémem zdravotní péče, jsou nuceni najít spojující sílu, která je udrží pohromadě. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (31)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Když už něco přijde z Ruska, tak to stojí za to. Čeští scénáristé by se mohli inspirovat, jelikož je vidět, že stačí vzít naprosto obyčejný příběh ze života a najednou máte zápletku, která svou realističností překonává nějaký smyšlený pelmel. A hlavní poslání filmu - byrokracie jako v Česku a vodka v pozici národního špiritu. 77 % ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Spíše jen povrchní vztahová studie, v níž více než partnerské problémy ústředního páru zaujmou každodenní strasti doktorů, potýkajících se s hypochondry, komplikovanými akutními případy, nerealistickými požadavky nového vedení i s hystericky překroucenými stížnostmi nespokojených "klientů". Žádné velké emoce nebo zvraty, děj nicméně ubíhá plynule a ve slušném tempu, téma je to zajímavé a dotýká se mnoha pozoruhodných otázek, témat a motivů, z nichž je ovšem v závěru uzavřeno jen pár. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hezká slovní metafora. Kdyby měl někdo spočítat, kolik takových vztahových a pracovních arytmií člověk během svého života protrpí, asi by to tam ten chudák počítal navěky. Aneb další z oblíbené řady "film blbec", které zákonitě spravují náladu všem potenciálním divákům, kteří jsou v podobných sračkách jen po kotníky anebo si myslí že jsou, a rádi vyčítavě střízliví u těžkotonážních dramat. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Oleg sa s chlastom neserie. Keď je u svokra na oslave narodenín, nalieva sa v raketovom slede všetkým, čo je po ruke. Ledva stíha zajedať. Na druhej strane, absolvovať oslavu s takou zbierkou márnomyseľných postavenia a kariér chtivých kreatúr, stavajúcich sa navyše do role morálnych arbitrov, asi človeku nič iné neostáva. Len spráskanie do bezvedomia. Oleg je ináč lekár. Jazdí sanitkou, je lekár prvého kontaktu. Náročnú prácu noc čo noc zapíja. Jeho žene Káti sa to začína zajedať. Pritom by mohla byť hrdá. Pretože toľko vypiť a potom makať ako fretka v náročnom povolaní, pri styku s ľuďmi - to si vyžaduje celého človeka. No Káťa predsa len gúlinček toho človiečika chce aj pre seba, a cíti to tak, že nemá. Že sa odcudzili. Nevera v tom nie je. Možno čosi horšie - ochladnutie. Hoci čosi tam ešte hádam tlie. Podarená vzťahovka. Ukazuje pozadie vzťahu a voľný čas hlavnej dvojice. Len neviem, čím sa pekná Katuška zaoberala, okrem práce a nespokojnosti vo vzťahu. Možno ozaj už ničím. Veď to niekedy pekným ženám stačí. Len byť. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I v zoufalém Rusku se musí žít. 1) Občas mluvím s Rusy, kteří emigrovali nebo chtějí emigrovat. Film jasně ukazuje, proč to chtějí. Všechno je na pohled v pořádku, nestřílí se, kriminalita není extrémně vysoká, je co jíst (a pít), ale celé to dusivé prostředí primitivismu a bezvýchodnost jakéhokoli odporu deprimuje všechny, kteří jsou si věci vědomi._____ 2) 45letý režisér a spoluscénárista Boris Chlebnikov a 35letá scenáristka Natalija Měščaninovová zprostředkovali pohled na skutečnou, syrovou, nijak nepřikrášlenou post-sovětskou skutečnost._____ 4) Po čtyři měsíce trvajícím castingu na hlavní mužskou roli nakonec režisér povolal svého "dvorního" herce, 40letého Alexandra Jacenka (toto je jejich pátý společný počin). Výborná volba, musím říci. 5) Film byl natočen v Jaroslavli. ()

Galerie (50)

Související novinky

52. MFF Karlovy Vary

52. MFF Karlovy Vary

08.07.2017

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlédnout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 a půl tisíce… (více)

Reklama

Reklama