Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (117)

IXOXI 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série La casa de papel přinesla svěží vítr do seriálů neustále kopírujících stejná témata dokola, jenže nic není černobílé a tak sebou přinesla i nepříjemné věci. Ústřední myšlenka přepadení se získání peněz bez okradení kohokoliv sice není úplně pravdivá, ale v dnešním finančním systému se jedná o snadno odpustitelný přešlap. Originální zápletka na sebe nabaluje množství fantastických momentů probouzejících v divákovy mnoho emocí. Od napětí, přes romantické chvíle až k výtryskům smíchu se jedná o skvělí počin, který kazí řada nedomyšleností v rámci geniálního plánu El Professora, člověka, který předvídal úplně vše. Zejména trvale zapnutý mobil objevený díl po vysvětlení, že se jedná o oblast, kde jsou sledovány všechny rádiové signály mě nadzvedl ze židle. Podobně by se dalo pokračovat dále. Vezmu-li vše řečené, chápu proč někdo považuje tento seriál za skvělý i proč jej někdo hodnotí velmi slabě. Za sebe mohu říci, že se jedná o průměrný seriál, který má kolísavou úroveň plnou obrovských maxim zábavy i divákova utrpení. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik nadšení a já se prostě do té tlačenice nemohu vydat. A vím proč. Začátek dobrý. Nápad je opravdu originální a akce jsou filmařsky udělány profesionálně. A tady to končí a začíná (bohužel i pokračuje) něco jiného. V první řadě logika děje. Kdybych měl vypsat, co všechno jsem pochytil, byl by to sakra dlouhý seznam. A někdy to fakt bolí. A dále. Mentalita země původu, země postav a jejich „přirozeného“ chování. Tento „folklór“ vidím běžně ve filmech z Mexika, Venezuely i Itálie, spousta dalších je směrem na východ. Tady mají Španěláci smůlu, že je všechno dění nakumulováno do menších prostor a ty osobnosti vynikají. A ona ta debilita na obou stranách fronty jde občas opravdu na nervy. Možná by pomohlo podstatně zkrátit metráž, vynechat spoustu dementního tlachání. Nejsem zásadní vyznavač amerického pojetí filmů, ale toto téma by určitě líp vyznělo z Ameriky, Británie, Německa … 70% - po PRVNÍ SÉRII. ()

Reklama

Pitam 

všechny recenze uživatele

Zatím je to takový průměr. Na začátku velké oči, ke konci pád kamsi ke dnu. Oceňuji atmosféru, kameru a vcelku originální nápad. Tedy, ze začátku. Poté se ale, během pár následujících dílů, po vzoru všech "úspěšných" seriálů poslední dekády či dvou začíná děj natahovat, jak žvýkačka. Možná by to mohl být slušný film, ale udělat z toho (prvních) 13 epizod seriálu? A za jakou cenu? Díky různým berličkám, zbytečným odbočkám a flashbackům. Za cenu zcela nelogického a jen těžko uvěřitelného děje plného do nebe volajících nepravděpodobných náhod. Nemluvě o zcela zcestné psychologii některých postav. Přidejme ještě dnes velmi moderní "korektnost" a je vymalováno. Ale abych jen nekritizoval, uznávám, že jsem zvědav, jak to dopadne a doufám, že po druhé sérii bude alespoň ta jedna jediná dílčí zápletka seriálu zakončena. Pokud ne a žvýkačka se bude natahovat i dále, tak třetí sérii už rozhodně sledovat nebudu (takto jsem po druhé sérii odpískal podobná v mých očích nekonečným natahováním pohřbená díla jako Lost, 4400, The 100, The Expanse, atd.). Znakem nejvyššího scenáristického zoufalství budiž flashforwardy. Pokud dojde i na ně, okamžitě končím :-) ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Par rokov mi trvalo kym som sa dostal k tomuto fenomenu dnesnej doby. Trvalo mi zhruba dva roky presvedcit moju polovicku, ze to stoji za pokus. Nevieme si to vynachvalit. Prva seria je brutalna. V kazdej casti sme sa popod fuzy usmievkali ako to ma Profesor vymakane. Praca s ludmi je vsak kriz aj pre neho. Skomplikovali si to sami, no tak to uz v zivote byva. Ked tak prechadzam jednotlive casti, neviem najst jednu ktora bola slaba, alebo ze by niecim nejako vycnievala. Kazda cast je originalna, miestami aj vtipna, aj ked humor v jednotlivych castiach absentuje. Kasting je skvely, postavy sa mi velmi hodia a viem sa s nimi stotoznit. Motivacie urcitych postav su v niektorych momentoch kus prepalene, ale to je asi jedina vec co ma "vyrusila". Nevybavujem si nejaky serial ktory by ma dostal takymto stylom. Cista parada, tesim sa na dalsie serie. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě seroš hodně nadchnul, po prvních 3 dílech sem byl vážně nadšenej. Ale postupem času se to začalo absurdovat a dít se tam fakt praštěný věci. Takže jsem se rozhod, že se dokoukám, na první sérku a konec. Ani sem nedoufal, že první série bude nějak zakončená. Tohle mě na tědlech seroších nebaví, když nekončej a jedou dál. Nějak si nedokážu představit, že bych další hodiny svýho života věnoval týhle partičce uzavřený v "tiskárně". Takže konec tohodle příběhu (esi teda nějakej vůbec je) si nechám ujít... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v 44. minutě dá Denver (Jaime Lorente) Arturovi (Enrique Arce) do úst nataženou pistoli. Ovšem dle jejího názvu je zcela jasné, že jde o tzv. Plynovku. Jedná se o Vector 9mm P.A.K. od výrobce RÖHM na poplašné nebo plynové nábojky. Takže je otázkou zda filmaři používají plynovky a někomu nedošlo, že si toho lze všimnout, asi těžko si Denver půjčil zbraň od unesených. (KITTbx)
  • V čase 5:10 Alison (María Pedraza) ukradne Riovi (Miguel Herrán) pušku a namíří s ní na Ria. Ačkoliv je puška bez zásobníku, Alison podotkne, že má náboj v komoře a zbraň natáhne. V ten moment měl náboj z pušky vyletět a zbraň by zůstala nenabitá. To se však nestalo. (FullHaDes)
  • Všetci návštevníci múzea aj jeho zamestnanci majú presne 4-miestny PIN na mobile. Nikto nepoužíva žiaden iný druh autentifikácie, pričom vidíme mnoho druhov mobilov. (muti)

Reklama

Reklama