Reklama

Reklama

Zygota

  • Kanada Zygote (více)
Horor / Krátkometrážní / Sci-Fi
Kanada, 2017, 23 min

Obsahy(1)

Důlní komplex hluboko v Arktidě se stane dějištěm souboje dvou posledních přeživších s agresivní „neznámou“ formou života, která doslova vstřebává informace z mrtvých těl svých obětí. Jejich šance na přežití jsou minimální, přesto nehodlají svou kůži prodat lacino a bez boje… (SOLOM.)

Recenze (91)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Mě tohle spíš přijde, jako marketingový tah. Reklama pro investory, než zážitek pro lidi. Co naplat, že má dost zdařilých krátkometrážních filmů, když je to všechno jen okrajově načnuté....Talent jistě má, jenže to chce celovečerák. Opakuji - nemám rád nedokončené příběhy. Je to jako předehra bez vyvrcholení to nikdo nemá rád. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Tady je přesně vidět jak velkou udělali Soudruzi z NDR chybu, když značku Alien dali senilnímu dědkovi, pro kterého vrchol Vetřelčího universa je scéna kde Fessbander na druhou hraje na flétnu. A přitom se k nám už už pomalu dostávala na plátno legendární Ripley a neohrožený sbor Colonial Marines se všemy těmi vychytávkami jako je robotický nakladač, M41A pulsní puška, Smartgun, detektor pohybu nebo samozaměřovací kulomet. Blomkamp přesně tyhle filmy umí a kdyby nepoužil roztřepanou kameru (jak u District 9) a prosadil si nekompromisní Rko byl by to kurva nářez. ()

Reklama

savatage 

všechny recenze uživatele

Neill Blomkamp v dalším ze svých kraťasů dokazuje chuť na drsné sci-fi horory, ve kterém nechybí originalita, napětí, strach a akce. Už v několikavteřinové ukázce, jsem chtěl vidět víc a pak to náhle přišlo. 23 minut napětí, strachu o hlavní hrdinku, vám doslova vyrazí dech z těla. Tohle si přeji prosím vidět jako plnohodnotný film!!! ()

Porp 

všechny recenze uživatele

Celé mi to prišlo ako taký teaser na budúci celovečerák. Akože hodíme to medzi ľudí a uvidíme ako na to zareagujú. Ostatne Blomkamp je týmyto kraťasmi povestný. Pri "Alive in Joburg" to fungovalo a vzišiel z toho celovečerný "District 9". Táto záležitosť sa však ani zďaleka nechytá na "Alive in Joburg". Jediný potenciál tu má snáď len tá ultimatívna príšera. Niečo tak odporné som na filmovom plátne zatiaľ ešte nevidel. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Teď už můžu jednoznačně říct, že zamítnout pátého Vetřelce, kterého by režíroval Blomkamp, byl neomluvitelný karambol. On to má v ruce. Zygote na to jde jinak než její dva předchůdci, a to nejistotou a tísnivou atmosférou stanice na polárním kruhu. I s dvěma herci se dá zahrát opravdu neskutečná podívaná, Fanning jsem viděl po dlouhé době a opět mě nezklamala. Má před sebou ještě mnoho úspěšných let. Příšera byla opravdu nevšední, ale na horor nechutná a odpudivá. Mám pár výhrad (tou sekerou to mohla ukončit, pár nedostatků v příběhu), ale zpracování to vše vynahrazuje. I hudba je podmanivá. Kdo má rád scifi horory, tak si udělejte 20 minut čas a dejte tomuto filmečku šanci. Za mě dávám 84 % ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama