Reklama

Reklama

Vánoce a spol.

  • Francie Santa & Cie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Štědrý den je již za rohem a nic nejde podle plánu. 92 000 skřítků v Santově dílně na dárky z ničeho nic onemocní a všichni popadají na zem jako kuželky!  Kdo pro děti z celého světa připraví dárky pod stromeček?  Pro Santu je to strašná rána. Nemá na vybranou. Se svými soby a sáněmi se musí neplánovaně vypravit na Zemi, aby sehnal účinný lék, kterým své pomocníčky vyléčí. Po poměrně dobrodružném letu v bouři přistane se svým spřežením v Paříži a sáně zaparkuje nedaleko proslulého kabaretu Moulin Rouge. Pak konečně důstojně vstoupí do lékárny s žádostí o potřebné léky mezi nic netušící lidi… A právě v této chvíli zjistí, že jeho výprava nebude až tak jednoduchá. Poměrně rychle a nedobrovolně se díky neočekávaným nedorozuměním přesune na policejní stanici a poté dokonce i do cely předběžného zadržení. Naštěstí si v této nezáviděníhodné situaci dokáže najít nové spojence, s jejichž pomocí se mu snad podaří kouzlo Vánoc zachránit. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plno nápadů, které tu Alain Chabat má, nezaručí zábavu na celé čáře. Osobně jsem totiž čekal, že když už se jedná o vánoční komedii od Alaina Chabata, tak to prostě bude střelené celé. Jenže ono je to střelené jenom někdy a ve výsledku nic extra. Škoda. Nenapadlo by mě, že po Asterixovi a Rrrrrr!, tohle bude režisérův nejnormálnější film. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Francouzská vánoční komedie v těžkém závěsu americké produkce na stejné téma. Kde je "frantíkovský" Noel, kterého jsem si tak oblíbil ve filmu "Země, odkud přicházím" s Gilbertem Bécaoudem (r. Marcel Carné - 1956), a příběh viděl jako kluk nejméně desetkrát? Dodnes si pamatuji to imaginární zvonění "ding, ding, dong". I když se v příběhu nakonec ukáže, jak se Santa ocitl ve Francii, není to to pravé ořechové. Film zachraňuje v hlavní roli Alain Chabat, ale ty dětičky napříč rodinami jsou opravdu otravné. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem si měl letos pustit nějakou vánoční komedii, tak jedině Francii s Alainem Chabatem a je to velmi povedené, vlastně nebál bych se film označit, za jeden z nejlepších s vánoční tématikou. Santovi onemocní 92 000 skřítků a rozhodne se jít poprvé na zem mezi lidi, aby našel účinný lék. Líbilo se mi, že Santa do našeho světa vlastně nezapadal, takže naše zvyky, tradice vůbec nezná a díky tomu vzniká spousta komických situací. ( Sobi mohou létat ? Jasně jsou to přece sobi !!). Film se vydává sice spíše rodinnou cestou, není to až tak bláznivé a rozhodně né zvrhlé, je to zkrátka podívaná pro celou rodinu s výborným Alainem v podání Santy a pár slušnými hláškami. Fajn zábava s pěkným rozuzlením a úvod, kde se vyrábí hračky je doslova boží. Příběh****, Akce>Ne, Humor****, Násilí>Ne,, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po Kurtu Russellovi, coby druhý nejlepší Santa, urval stříbro za nej vánoční film Alain Chabat s úkolem sehnat 92 000 balení vitamínu C a to hnedka teďka. Santa po francouzsku je pohodová, milá a nečekaně zábavná komedie, se svérázným hláškujícím Santou v zeleném, který o dětech nic neví, nádhernou paní Santovou v podání Audrey Tatou a výbornými nápady, které Chabat sype ze své bezedné kouzelné nůše takovým fofrem, že je nestačíte sbírat. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pro mě je snímek Vánoce a spol. vcelku příjemné překvapení. Hne dna začátku mě ale zaujal příšerný dabing, který kazí dojem z filmu. Pak také samotný Santa Claus, který vypadá jako ruský mafián a zelený kabát k tomu taky nepomáhá reálné představě Santy. Po cestě do Paříže ovšem začíná opravdu komedie. V saních je vonící stromeček, zamykají se dálkovým ovladačem se zvukem zamykajícího se auta a slyšíme zvuk při couvání. Legrace pokračuje i na policejní stanici a dál. Opravdu jsem se pobavil. Ubral bych sice takových deset minut, ale jinak se jedná o velmi povedenou vánoční komedii, která svým závěrem navíc opravdu navodí tu správnou vánoční atmosféru. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. prosince 2017 v Paříži. (ČSFD)

Reklama

Reklama