Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (249)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinku cca to je fajn vec, čo má atmošku. Ako nejaký kvázi prímorský neo noir. Ale potom príde zvrat, a keď sa objasní čo je vo veci naozaj, tak už je to len bizáro, ktoré sa snaží pôsobiť na záver veľmi katarzne a emocionálne, ale predať sa to nepodarí. Jednak pre to, že otočka v polovici je priveľmi radikálna a zároveň preto, lebo film si na ten osudový feeling vlastne nepripravil pôdu. Všehovšudy pomerne fascinujúci experiment, ktorý nemohol fungovať ani na papieri, ale napriek tomu prilákal samé zvučné mená. Bez druhej polovice či sústredením sa na atmosféru fajn. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekala, co se z toho dramatu vyvrbí a kam se to celé posune. Ale tohle mě fakt ani v nejmenším nenapadlo. Takže velké překvapení. Film klame tělem a to dost. Klesla mi z toho čelist a málem vypadla z pantů. Pomalé vyprávění mi sedlo přesně akorát. Atmosféra exotiky na ostrově byla pomalu až hmatatelná, skoro ukapávala z obrazovky. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Pokus o nový Matrix, no výsledok je trochu rozporuplný. Už to totiž nie je až také originálne a o čo ide je jasné už v prvej polovici filmu, keď sa rozprávajú Clarke s McConaugheym o synovi. Nie je to natočené zle, aj herci sa snažia, ale vyšumí to akosi do prázdna. Určite to tu je ale dosť podhodnotené, za mňa 70%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Autentický neobvyklý film. Chatrné dialogy a po čase člun vpluje do Twilight zóny. Jde o průměrný a nepříliš zábavný thriller/drama se šablonovitými postavami a značně vyčpělou zápletkou. Film Ticho před bouří začíná jako rybářské drama o posedlosti, pokračuje jako thriller noir o plánování vraždy a vrcholí jako něco hrozně zvláštního, co bylo nesmírně ambiciózní, ale úplně se to nepovedlo. S odtajněním toho zvratu snímek zcela ztrácí tvář, stává se nechtěně legračním a hlavně se v něm najednou objeví strašná spousta nevyřešených logických mezer, nesrovnalostí, nejasností a nesmyslů. Scenárista a režisér Steven Knight se zjevně chtěl pochlubit nadžánrovou podívanou – a tím poslal své Ticho před bouří rovnou ke dnu. Ze začátku má film alespoň přijatelnou náladu se zručně nasnímanými rybářskými souboji. A když osamělého reka dostihnou banality od vzpomínek na dítě po vyznamenání z Iráku, pořád ještě může nahý McConaughey ve vlnách uspokojit alespoň dámy v publiku. Hathawayové škodí umělá stylizace blondýny a také průvodní, až odpudivě „významotvorná“ hudba. I její citové vydírání dramatizuje režisér vyloženě školácky, takřka na samé hraně laciné telenovely. Do toho vstupuje moudré kázání hrdinova kolegy na téma nebe a peklo, dobro a zlo.Jen domácká atmosféra exotického ostrova, kde se nic neutají, nemůže k zážitku stačit (kromě fanoušků rybolovu). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokud to byl obyčejný dobrodružný příběh o chytání ryb v karibském ráji a posedlosti honem na ,,Big One" tuňáka, byl to příjemný a smysluplný film, když se to ke konci zvrhlo v tu počítačovou pitomost, z příjemného filmu se stala ztráta času...ždímat z virtuální reality laciné emoce o posmrtném vztahu otce a syna je trochu chucpe, řekl bych... Ze Serenity se tak stal Matrix pro maminy z eMimina.cz... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)
  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama