Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (249)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Originalita se filmu upřít nemůže. Pěkné prostředí, klasicky sedlácky působící McConaughey urputně lovící svou vytouženou rybu. Jenže Hemingwayův Stařec a moře tohle není a brzy film začne střílet náznaky, že je to celé trochu jinak. I přes pomalé tempo mě to bavilo a docela rychle jsem k mému překvapení odhadl, o čem to celé vlastně je. On se film těžko hodnotí bez nějakého spoilerování, ale můžu říct, že pravděpodobně stejně jako ostatním, i mně celá zápletka přišla, sice zajímavá, ale taky děsně nedotažená. Film je jako epizoda Black Mirror, kde měl Steven Knight nějakou určitou myšlenku a chtěl z ní vykřesat šokující pointu, ale že to vlastně nedrží příliš pohromadě, nad tím si už hlavu tolik nelámal. A buď tohle divák překousne a přijme to nebo film nadobro odstřelí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $8,547,045Tržby Celosvetovo $14,387,413▐ Také obsadenie a v konečnom výsledku taká bejkovina od nikam nikam, kde sa nakoniec aj tak nič závažné neudeje, stále len čakáte kam sa to pohne, čo sa z toho vlastne vyvŕbi a kde nič tu nič. Aspoň že Anne Hathaway pristáli tie blond vlasy. /40%/ ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Do první půlky mi přišlo, že by šla atmosféra krájet a mělo to rozběhnuto na velmi kvalitní thriller. Herci mě nadchli a oba mám moc rád. Jak se ale blížil konec, tak to vybruslilo s pro mě docela blízkým tématem, ale podle mě zápletkou úplně na hovno. Strašně to tím ztratilo šmrnc. Btw. ten obsah tu zas psal nějaký naprostý kr*tén. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem o Serenity dopředu vlastně nic nevěděl,čekal sem oddechový a trošku old-school thriller...o to víc překvapenější jsem byl,když sem se v průběhu dění párkrát sám sebe ptal jestli se mi to nezdá,nebo jestli to Knight opravdu myslí vážně.První polovina je ještě pořád trochu old-school drama/thriller s prvky poměrně špatného filmu noir,kde tu a tam vyvstane scéna u které si divák říká,že je snad z jiného filmu...lehce po půlce přijde zvrat,jehož samotná idea vlastně není úplně špatná (a navíc vysvětluje ty divné scény z první půlky),ale bohužel tentokrát myšlenka prohrává s tím co se odehrává na plátně...no a pak je zbytek filmu po zvratu,který už je docela haluz,byť i trochu smysl dávající a nakonec přijde WTF konec.Jak už jsem zmínil samotná myšlenka je celkem ok,byť nikterak revoluční,ale celé je to takové divně vyfetované,že mi to bylo jedno.McCounagheymu tyhle role rozevlátých týpků sedí,ale tady to nestačí.Anne Hathaway mám rád,ale sem se vůbec nehodila...40% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neplést s filmem navazujícím na Firefly a nejspíše SPOILERY! Serenity navždy zůstane tím filmem s mega překvapivým zvratem, který snad nikdo nedokáže odhadnout, dokud se zcela neodtajní. Funguje skvěle a chápu proč Steven Knight tolik usiloval o to, aby si film mohl natočit a v této podobě. Problém ale je, že kromě tohoto faktu tu není nic navíc, proč by tomu člověk měl věnovat čas. Tedy ještě nasvalený Matthew McConaughey, který je tu jako vždy sympaťák, možná trošku nedostupný a odtažitý, ale tu postavu mu budete věřit. Na rozdíl od generických postav Hathaway a Jasona Clarkea. Nejsou sice úplně na proplesknutí, ale je to fakt bída. A to je vlastně všechno. Díky Mattovi to celkem rychle uteče a Diane Lane (se kterou často dovádí, ale nejen s ní, podrobnější rozpis nahatých scén McConaugheyho zde) je tu docela dost sexy. Což říkám nejspíš poprvé a naposledy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)
  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama