Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (860)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Nepočítám-li vlaštovku jménem Lucy, tak se Luc Besson za uplynulých 20 let nemůže pochlubit jediným vydařeným filmem. A prostřednictvím Valérian et la Cité des mille planètes si svou bídnou reputaci rozhodně nevylepší, jelikož snímek pravděpodobně posbírá několik Zlatých malin. Hned v úvodu si divák jistě povšimne herecké bezradnosti dua DeHaan - Delevingne. Vzhledem ke štědrému rozpočtu bych čekal, že castingové oddělení sáhne po někom schopnějším a esteticky atraktivnějším. Caru Delevingne bych si spíše dokázal představit jako ježibabu v nějakém hororu. Jenže ani božská Anya Taylor-Joy by svou krásou a mistrným výkonem nedokázala vykompenzovat totální absenci scénáře, který Bessonovi při průletu galaxií pravděpodobně zapadl někam do černé díry. Snímek zcela postrádá jakoukoliv smysluplnou zápletku a dokonce i po vizuální stránce, která by mohla uspokojit alespoň nenáročné publikum upřednostňující barvičky před příběhem, je neskutečně přeplácaný. Intergalaktický odpad. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak já teda nevím, ale dva pánové režiséři kterých příjmení začínají na B to jest Bay a Besson letos potvrdili, že v žánru výplachová zábava jsou pořád dobří a i když už jenom vesměs vykrádají sami sebe, tak pořád mají divákovi co nabídnout točí prostě pořád ty stejné filmy jako kdysi a to se holt v dnešní době různých rádoby cool osvěžujících blbostí z takzvané nové vlny neodpouští i proto po nich hateři v jednom kuse jdou a jejich filmy mají předplacenou modrou barvu a Valerian je zářným důkazem jasně, že je to blbost intergalaktických rozměrů, ale při vypnutém mozku zjistíte, že mimo ukolíbání pěkným vizuálem a zábavnou akcí starý kolo pořád dobře jede a kdo řemeslo uměl kdysi ho umí pořád, ale to už si musí každej přebrat sám...75% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

S filmami pre teenegerov sa v poslednom čase roztrhlo vrece a výnimkou nie je ani žáner scifi. Úvod sa mi zdal ešte celkom zaujímavý, taký typicky Bessonovský, no potom to celé upadlo do stereotypu únikov, prenasledovania a zachraňovania, pričom hlavná mužská postava (Dane DeHaan) mi liezla neskutočne na nervy. Skrátka taký rádoby nudný diel z Hviezdnych vojen. Ešte šťastie, že sa tu divák má možnosť pokochať vizuálnou stránkou, ktorá bola naozaj úchvatná, to treba uznať. A k tomu tie všetky zaujímavé tvory, vtákopysky a pod... nuž, malo to aj svoje svetlé chvíľky. Slabší priemer. 55/100 ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

No hezky se na to koukalo, to jo. Od Avatara tu snad nebylo velkolepější trikové sci-fi, triky ovšem nejsou všechno a ačkoliv se Bessonovi povedlo zaujmout hned první scénou, brzy mu dochází dech. Jakoby se totiž rozhodl nevyprávět příběh, ale pouze představit svět, v němž by se mohlo odehrávat dalších dvanáct filmů. Což o to, ten svět je fakt krásný, když však po plátně běhají nudní hrdinové a reálně zasáhnou do příběhu spíš omylem, tak se dřív nebo později nuda dostavit jednoduše musí. Ať už to vypadá sebelépe. Hlavní postavy jsou celou dobu zbytečně mimo dění a zajímavější a napínavější věci se dějí téměř bez jejich přičinění. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky úchvatné, ale tím to bohužel hasne. Bessonovi se nedaří najít jednotný styl a udržet fikční vesmír pohromadě, Ústřední duo hrdinů postrádá chemii, zápletka je sice košatá na odbočky, ale plytká na nosný rámec a tempo povážlivě kolísá. Kromě úchvatných triků stojí za zmínku jen skvostná Cara Delevigne. Spíš, než k Pátému elementu má bohužel Valerian mnohem blíž k Arthurovi a Minimojům... Což není pochvala.. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu je hned několik odkazů na jiné filmy. Tvar lodi, která dopadla na planetu Mül, vypadá podobně jako loď Romulanů z filmu Star Trek (2009). Na začátku filmu, kdy se setkávají rasy na Alfě, můžeme vidět i rasu Mondoshawanů z Pátého Elementu (1997). (UncleMorty)
  • Při průchodem Rajské uličky (Paradise Alley) narazí Valerian (Dane DeHaan) na zrzavou ženu v rudých šatech, která mu nabídne své služby. Valerian odvětí, že není správného druhu. Jedná se o odkaz na postavu Jessicy Rabbit z filmu Falešná hra s králíkem Rogerem (1988), kde byla vdaná za králíka Rogera. (KillHurt)
  • Ve srovnání s režisérovým dřívějším filmem Pátý element (1997), kde bylo použito 188 triků, zde došlo k navýšení na celkové číslo 2734 triků. (Charpy)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama