Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 5

Recenze (860)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lehce střelenou kosmickou akci a dostal jsem lehce střelenou kosmickou akci. Hlavní dvojku sice netvoří nejsympatičtější pár, ale dalo by se říct, že jejich hašteření většinou funguje. Trojka "holubů" byla jasná už z plakátu, ale pobavila - nějaké vtipné patrony potřebuje každý film podobného ražení. Vizuálně je Valerian působivý a poznávání nových kultur člověka zabaví (filmu vévodí hlavně planeta Mühl - snad jsem název úplně nezkonil) a rasy ostatních civilizací, které se představují buďto hned v úvodní scéně, nebo v průběhu. Příběh je průměr, ale má své světlé okamžiky. V kombinaci s vizuálem však stačí na slabší 4 hvězdičky. P.S: Je tam postava, ve které na 90% uvidíte Babetu z Růžovky... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Luc Besson si splnil sen... no, spíš SEN, a natočil Pátý Element Na Třetí, přičemž ve fázi Na Druhou se mu tam nějak přimíchal Avatar;) Faktem je, že celá věc nemůže působit příliš originálně, když si různé prvky z letitého comicsu vypůjčovaly Star Wars, ale i zmíněný Pátý Element, ale stejně tak platí, že věci jako dimenzionální tržiště a honičku po něm, jste určitě ještě neviděli;) Je ale trochu matoucí, že se to celé chvílemi bere velmi (velmi) vážně, aby se najednou celé kino řezalo smíchy (přičemž skutečně bylo proč). Stejně tak je poněkud nevyjasněná persóna hlavního hrdiny, který je chvíli chladným profesionálem, chvíli nadrženým adolescentem, a setrvale vypadá na svůj věk po předchozí probdělé noci. Na svůj věk tu (naštěstí) vypadá i Cara Delevingne, jejíž obočí bylo umravněno a osobnost pomateřštěna, a kostýmy (a kamera) moudře voleny tak, aby se její vyhublé nožky objevily asi jen v jediném záběru, takže se jí daří budit dojem, že by si zasluhovala být objektem (nejen) Valeriánské touhy. Valerian by si zasloužil opravdu velkorozpočtový seriál - i když se to Besson snaží zakrýt jak může, epizodický charakter vyprávění je tu zcela evidentní a i když film má pořád spád, má to k dokonalosti ještě dost daleko, a navíc s postupem času přibývají taky okénka ve vnitřní logice, což dostoupí vrcholu v závěrečné multipřestřelce. Ta je natočena tak nějak ve stylu "hele už jsme na dvou hodinách deseti, tak to prostě musíme utnout". Takže ano, je to místy velmi zábavná letní jízda, která dokáže budit náznaky nějakého myšlení, a kterou rozhodně musíte vidět v kině (a možná bych se ani nebál 3D). Ale pokud bych si měl vybrat nějakou nenáročnou zábavu na téma "nejsilnější silou ve vesmíru je láska", podíval bych se znova asi posedmnácté na Mmmultipasss-Multipas Lidi Ahoj, tedy pardon, Pátý Element. Samozřejmě proto, že Korben Dallas byl větší frajer než Valerian, kterému věčně musí Laureline zachraňovat zadek - Milla Jovovich s tím pochopitelně nemá co dělat;) Ale abych to konečně uzavřel - Valerian si zaslouží poctivých 70%. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Valerian a město tisíce zklamání. Těšila jsem se na tenhle film jako panna na první sex a místo bezva předehry, krásnýho milování a usnutí v objetí jsem se dočkala opíchání pupíku a vycáknutí na bradavky během pěti vteřin. Tolik k vytouženýmu zážitku. Valerian mě sral od začátku až do konce a jediný, co na tom bylo prima, je skutečnost, že na Caru se krásně koukalo, plus pár emzáků nevypadalo úplně na piču. Jinak příběh není úplně špatnej. To jako ne. Jen si troufám tvrdit, že bych po exnutí lahve 90% lihu a hodinovým čichání ředidla napsala smysluplnější píčovinu. Samotnej Valerián vypadá než jako speciální agent co každýho sejme spíš jako šikanovanej rachitickej spermohlt co nastavuje prdel každýmu vocasu v dohledu. Tomuhle týpkovi se ta role opravdu věřit nedá ani omylem. Pokud čekáte epický bitvy, hustý akce a dech beroucí efekty , čekejte dál až přijdou do kin Hvězdný Války. Valerián nic z toho nenabízí. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pátý prvek vlastnil superzeleného Bruce a tehdy excelující Jovo, u kterého člověk netušil, zda jej více rajcuje, nebo dojímá svou roztomilostí. Zbytek filmu pak byl barevný, překvapivý, vyvážený a kurevsky zábavný. Valerian je oproti tomu filmem relativně zábavným, docela překvapivým, dramaticky nevyváženým a ještě více barevným. Ku svému předchůdci a vzoru se samozřejmě mohl! přiblížit, ovšem to by nesmělo dojít k obsazování hlavních rolí někde v Bruselu pod kuratelou Evropského úřadu pro vyvyšování blbečků bez charisma a prosazování otravných namyšlených hnusek s gibonními xichty. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednoho až zahřeje u srdce, když vidí, jak je pro Bessona Valerian pravým Prvním elementem. Komiks sice neznám, ale ta úcta k látce a až dětinské opečovávání všeho, co s jejím světem souvisí, mi přivodilo nejeden úsměv. Bohužel se ale opečovává něco, co ani nejde nazvat staromilským, ale jen zastaralým. Vzhledem k roku vzniku předlohy je nefér vyčítat, že něco podobného jsme už viděli nesčetněkrát, ale na Alfě se bohužel žádné dějové překvapení nekoná. To je mi zároveň hrozně líto, protože zvěsti o nejlepší vizuální stránce poslední dekády nelhaly. Každý průlet, skok nebo vodní výlet bere dech každým dalším pixelem a smazává tak další pomyslnou hranici digitálních efektů. Že se tomu tak děje v několika ledabyle poslepovaných epizodkách, kterými se neuměle táhne ústřední tuctová linka, je bohužel jen k jednomu velkému povzdechu. Na úkor obrazové stránky navíc trpí vývoj charakterů, protože právě ústřední Valerian má očividně za úkol jenom protivné hlášky a občasnou akční eskapádu. DeHaanův specifický výraz k antihrdinům přímo svádí, ale v tomto případě krutě nevyšel. Královnou se tak bez větší snahy stává Cara, která by snad právě díky přirozené Laureline mohla vykročit k hvězdným rolím psaným na tělo. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Prvé dve upútavky na film obsahovali pieseň "Because" od legendárnej anglickej rokenrolovej skupiny The Beatles. Je to zároveň prvýkrát, čo filmový režisér získal práva na používanie ich skladby pri propagácii filmu. Povolenie im udelil Paul McCartney. (Steny94)
  • Tvůrcům posloužila pro inspiraci k vytvoření města na planetě Mül reálná lokace, a to město Santorini na řeckém ostrově Théra. (Charpy)
  • Vo filme je možné vidieť až 200 druhov rôznych druhov mimozemských bytostí. Režisér Luc Besson napísal 600 stranovú knížku, v ktorej všetky tieto druhy opísal. Herci si ju potom tesne pred natáčaním museli naštudovať, aby vedeli ako na daného mimozemšťana reagovať. (Steny94)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama