Reklama

Reklama

Můj přítel „A“

(festivalový název)
  • Japonsko Júzai (více)
Trailer

Obsahy(1)

Masuda se vždy viděl jako úspěšný novinář, ale poté, co jeho článek neočekávaně způsobil tragické důsledky, nastupuje jako řadový dělník do továrny. V momentě, kdy se začne sbližovat s uzavřeným kolegou, začne v něm bujet podezření, že by mohlo jít o odsouzeného vraha, který v minulosti zavraždil tři malé děti. A pokud by o něm napsal článek, mohla by to být jeho nová šance ve světě žurnalistiky. Prací na textu však současně otevírá šrámy vlastní minulosti. Pečlivě vystavěný snímek o limitech zodpovědnosti, ale i o vyrovnávání se s vinou se nevyhýbá velkým filozofickým otázkám, aniž by však ztrácel ze zřetele poutavost veskrze lidského příběhu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vina. Výčitky. Dno. Spousta postav, až si člověk říká, proč tam jsou. Naštěstí ke konci to může někomu smysl dávat. Já v tom vidím kontrast. Jak se kdo bije s vlastním pocitem viny, hanbou a odsouzením. Bohužel na tomto snímku lze velmi dobře vidět, že Ikuta není zase tak dobrý herec (rozhodně ne vážných rolí), protože Eita, který mu stál po boku, byl něco mnohem excelentnějšího. Byl jiný než obvykle a byl skvělý. V podstatě už jen pro něj se na to stojí podívat. Poměrně těžký snímek, ale dá se snadno strávit. Lepší 3*. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Můj přítel „A“ je velmi osobitý snímek, jenž psychologicky rozpitvává postavy až do morku kostí, aby vás na konci emocionálně totálně vyždímal explozí čiré beznaděje a zoufalství. Chvíli mi trvalo, než jsem se do filmu naplno ponořil – mohlo za to velké množství postav a několik dějových linek, které spolu na začátku zdánlivě nesouvisí. Celé to je taková jedna velká studie toho, jak se lidé vyrovnávají s krutými důsledky činů, za něž byli či nebyli plně zodpovědní. Některé dějové zvraty jsou sice malinko předvídatelné, ale příběh se i přesto několikrát vydá naprosto nečekaným směrem a rozhodně dokáže překvapit. Zhmotněná deprese a nepříjemný film brnkající na strunu odvrácené tváře lidského bytí. ()

Reklama

Reklama