Reklama

Reklama

Downrange

  • Japonsko ダウンレンジ
Trailer 1

Obsahy(1)

Šestici bezstarostných dvadsiatnikov sa prihodila menšia nehoda, pri prejazde ľudoprázdnou krajinou dostali defekt. Neostáva im nič iné, než ich vyblýskané SUV odstaviť na okraji cesty a koleso prehodiť. Než si stihnú uvedomiť, čo sa vlastne deje, dvaja z nich ležia na ceste bez známok života. Kdesi v okolí sa ukrýva ostreľovač, čakajúci na príležitosť zlikvidovať aj zvyšné terče. Začína nerovný boj, v ktorom každý unáhlený krok môže byť rýchlo tým posledným... (beso74)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela natěšený na další Kitamurův kousek, protože jak Půlnoční vlak (The Midnight Meat Train), tak i Nikdo nepřežije (No One Lives) považuji za lehce nadprůměrnou podívanou. A ani tentokrát neodcházím rozhodně zklamán. Je to sice o trošku slabší podívaná než oba předchozí kousky, ale i tak jsem si jeho sledování docela užil. Z minima dokázal režisér vytěžit celkem dost, i když je pravdou, že ze z toho dalo vyždímat přece jenom ještě i trochu více. Když totiž odstřelovač během první půlhodiny sejme polovinu postav, dostavila se dosti ukecaná pasáž, která mi lehce lezla na nervy. Počáteční tempo i atmosféra začali lehce „hibernovat“ a dialogy dostali přednost před akcí. Naštěstí je nám to vynahrazeno pěkně krvavým závěrem. On celkově Kitamura s krví a gore nešetřil, což bylo samozřejmě dobře. Žaludky slabších nátur dostanou asi trošku zabrat, protože tenhle střelec prostě nezná slitování a se svými oběťmi si (ne)pěkně hraje až do (jejich) samotného konce. Trošku horší už to bylo s hereckými výkony a pestrostí charakteristik jednotlivých postav. Vlastně žádná mi nepřirostla nějak více k srdci a já se tak trochu přistihl, že jsem fandil spíše střelci, než jeho obětem. Samozřejmě ani tady nesmí chybět několik nelogických kopanců a poněkud krvavější finále. Černý humor a morbidní situace já mám rád, ale tohle byl prostě sakra pech, až mi málem i slza od smíchu z tak trapné smrti ukápla. 50% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Downrange má několik pozitivních aspektů a větší množství negativních. Akce začíná opravdu rychle, nápad je docela příjemnej, i když žádná věda, ale možná proto je tak chytlavý a udrží vás při pozornosti, uvidíte i trochu toho gore, které sice působí levněji, ale je tam. Největším průserem jsou v tomto snímku herci. Dlouho jsem neměla tu čest vidět hned několik polen v jednom filmu. Obzvlášť ten latino guy byl snaživý až hrůza a mnohdy mě jeho výkony nutili kroutit bulvami. Závěr byl už pak taky jen taková karitura, protože scéna s policií na logice moc nepřidala. Úplné finále pak potvrdilo, že tenhle film byl asi tak vážný jako výrazy ve tvářích zdejších postav, když to schytala první oběť. Slabé tři. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za svoju “divácku kariéru” som videl toľko nehororov, čo boli údajne horormi, že takýto vraj thriller, je pre fanúšika žánru väčším zážitkom, ako mnoho iných snímkov, neoprávnene zaradených tam, kam absolútne nepatria. “Kitamura” ma doposiaľ ani raz vyslovene nesklamal (No One Lives, Versus, The Mignight Meat Train), práve naopak, pričom aj v prípade “Downrange”, sa jedná o pomerne zaujímavý, živý, “zábavný” slasher o sniperovi a “turistoch”, ktorý napriek pár nelogickým pasážam, bavil od začiatku až do samotného, úplne tupého, primitívneho, sarkastického konca, vďaka ktorému si tento počin nezaslúži nič iné, ako hviezdu navyše !!! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Sniper zabijak verzus skupinka teenagerov. Ani som nečakal, že to bude až také dobré. Ale keď už puška vystrelí, tak je úplne jasné, že práve gore je to, na čom si tvorcovia dali záležať najviac. Jedná sa síce o úplne jednoduchú odstreľovačku, ale je napínavá, funkčná, zábavná. Parádne detaily ako guľka v oku, osy stavajúce hniezdo v diere v hlave, či časti mozgu váľajúce sa po ceste tomu dodávajú ten pravý šmrnc. Zabijak je neľútostný a nešetrí nikoho. Tak to má byť. Záver mi privodil záchvat smiechu, lebo ešte som nevidel horor, ktorý by skončil takýmto srandovným spôsobom. Za mňa spokojnosť.. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Zábavnej koncept, našláplý tempo i odvážně vtipná závěrečná scéna. Downrange ale trpí na ústřední hrdiny, kterým chybí charisma, slušní herci a bohužel i špetka logickýho uvažování. A tak si namísto boje o život spíš přejete, aby vystrčili hlavu. To abyste viděli víc krve, se kterou to Kimatura umí bezchybně. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama