Reklama

Reklama

FUKAFUTOKYU

všechny plakáty

Diskuze

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

A pořídil si nové bydlení a novou mladou manželku. Plus předpokládám, že swingers party taky asi nebudou zrovna dvakrát levná záležitost. Pro mě je teda Fuka podvodník z ranku Krejčího, ale u Fuky je ještě šance, že peníze vrátí, případně to k překvapení mnohých v této dekádě dokončí. 

na příspěvěk reagoval dr.horrible, vegetol.mp

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

V některém videu (jak tam mluvil o tom, že někdo napsal bonzácký mail na společenství jednotek bytů, a ten mail přišel jemu, protože je předsedou :-D) řekl, že peníze vrací, když si o ně lidi řeknou. A nějak z toho vyplynulo, nebo já to takpochopil, že to nechce vrátit sakumprdum proto, že definitivně ten film nepohřbil.

 

A já ho chápu. Já už měsíc a půl na něčem "dělám" a sendul jsem si k tomu na čtyři hodiny, ač to mám v hlavě z 90 % hotové. Někdy se člověku do něčeho nechce a časem se tomu až iracionálně vyhýbá. Já teda od lidí nevybral prachy, no. 

na příspěvěk reagoval Němi

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Bluntman

Ty vážně věříš tomu, že v sobě najde dostatek hrdosti a sebereflexe a vrátí lidem jejich peníze ? Ale no ták.....no táááák. 

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Bluntman

Kazdy, kto sa ozval a poslal trikrat okolkovanu ziadost, tak vraj dostal peniaze spät a kto sa neozval, tak ma smolu. :-)

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Vrátil aspoň peníze lidem? Bylo by to po těch letech na místě, protože sám deklaroval, že jeho priority jsou někde zcela jinde, než dokončit přislíbený dokument. 

na příspěvěk reagoval Lacike, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Kdyby aspoň byl upřímný, že je liný něco vytvořit, že nemá co nabídnout a že tohle lhaní, je to jediné co je na něm to zajímavého, tak bych to aspoň bral, ale oneni upřímný. Jak mohu ve slovech vyjádřit naprosté a totální opovržení, nad někým jako je on ? V tomhle směru nemohu najít slova. 

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Další díl oblíbeného seriálu "Proč Fukafutokyu není hotové a nikdy nebude":

"Teď mám v Elden Ring něco přes 300 hodin, a nevím jak dlouho to ještě budu hrát (...) ze čtyř zbývajících bossů dva nebo tři vím kde jsou (...) je tam New Game+, kdy potom co to dohraješ, hraješ znovu a poskytuje to kvalitativně jiný druh zábavy (...) takže je klidně možný, že to budu dohrávat dvakrát a víckrát, a nakonec to překoná to Factorio, kde mám 800 hodin"

zdroj: audiorecenze Elden Ring, čas 26:10

https://anchor.fm/fuxoft

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Kdybyste ještě někdo chtěli Frantu finnčně podporovat, na fffilmu zveřejnil nové instrukce

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

A co Cinepur? Tam se změnila koncem tisíciletí redakce, odešla Pavlína Coufalová a já Cineour přestal kupovat. Ne kvůli té změně, nějak to shodou okolností tak vyšlo. 

Píše ještě P. Coufalová, nevíte? A váš názor na Cinepur? 

 

Teď jsem se prohrábval staršíma Cinemama a zjistil jsem, že tu omylem několik čísel s tou novou redakcí mám. Jenom jsem je prolistoval a co nevidím, nějaká Kateřina Papstová tam píše. To je místní uživatelka, ne? ;-)

Při tom listování (7/09) jsem narazil na článek o Rambovi v rubrice Cinema kult a dal jsem se do čtení. Hned ve druhém odstavci se píše:

Kdo se nedostal k pirátské kopii na VHS, musel si počkat na začátek devedesátých let, kdy se První krev (v původním názvu se jméno hrdiny neobjevuje) dostala do našich kin. Bylo to příjemné překvapení a jeden z důkazů vyšinutosti bolševiků, protože příběh vietnamského veterána, bezdůvodně pronásledovaného tlupou venkovských policajtů, lze chápat jako kritiku policejní zvůle.

Tak v době psaní tohoto komentáře už ty Cinemy s novou redakcí nemám. (Třídím odpad, nebojte.)

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Tak jsem otravoval pár lidí a narazil na jednoho, co pár Kin doma má. Prohrabal pro mě půdu a našel asi deset kusů z let 1990 a 1991. A je minimálně v několika, jejichž úvodníky jsem přepsal (vizte níže), řešení rébusu Kino X Kino revue! Částečně je to tak, jak jsem předpokládal. Šlo o odchod redakce z Kina do nového Kino revue. Protože vydavatel Kina měl právo na název Kino, nazvali bývalí redaktoři Kina své nové periodikum Kino revue. Že jim prošlo obšlehnutí loga mě zarazilo (možná tehdy na to zákon vůbec nepamatoval) a ještě víc mě zarazilo, že vydavatel Kina později své logo po domluvě s Kino revue dobrovolně pozměnil, čímž přišel o tradiční logo (a dost možná i o čtenáře) a že si právě on to "své" logo neponechal, když na to jako původní držitel práv značky měl jistě právo. 

 

Úvodník z KINO revue 1/1991:

 

Vážení přátelé,

právě jste se stali prvními čtenáři nového filmového časopisu KINOrevue, kterým chceme navazát na nejlepší tradice stejnojmenného meziválečného periodika. Jestliže však mnohým z vás připadá tato novodobá KINO revue důvěrně známá, není to pouhá souhra náhod. Náš redakční kolektiv pro vás totiž řadu let - až do loňského prosince - přípravoval časopis KINO. Proč je tu tedy náhle časopis nový, proč se redakce, která dokázala i přes explozi nabídky na trhu periodik udržet neztenčený zájem svých čtenářů, kolektivně rozhodla opustit poklidnou jistotu bývalého vydavatele? Rozhodli jsme se prostě riskovat. Nadcházející období ukáže, co v nových podmínkách platí víc, zdali pouhá firemní nálepka nebo schopnosti těch, kteří dnes a denně vytvářeli její dobrý zvuk. My se pokusíme jinde dokázat, že platí to druhé - a věříme, že své čtenáře neztratíme. 

 

Úvodník z KINO revue 1/1991:

 

Vážení přátelé,

píšete nám, telefonujete a ptáte se, co se to děje, že teď vedle sebe vycházejí dva filmové časopisy s nápadně podobnými hlavičkami. Věřte, že jsme vás nechtěli zmást, ale prostě jsme nestačili s dostatečným předstihem upozornit na vznik nového čtrnáctideníku KINO revue, který jsme začali připravovat až na přelomu loňského a letošního riku. Důvody, které nás k tomu vedly, jsme už několikrát vysvětlovali v tisku i v rozhlase, proto jen to hlavní. Celá redakce odešla k novému vydavateli, jímž je vydavatelství a tiskárna Grafoprint. Jsme totiž přesvědčeni, že zde budeme mít větší šanci čelit náporu především zahraniční konkurence vydáváním aktraktivního tuzemského fillmového časopisu na odpovídající kulturní a polygrafické úrovni. Jeho duchovní spřízněnost s Kinem, které jsme léta připravovali a měli rádi, nezastíráme. Ovšem vydavatelské oprávnění na časopis s tímto názvem zůstalo našemu bývalému zaměstnavateli, vydavatelství Panorama. My jsme museli požádat o registraci časopisu nového, který jsme nazvali KINO revue.

Protože však současná výtvarná podobnost hlavičky Kina a KINO revue čtenáře mate, dohodli se vydavatelé, že od čísla 5 (dříve to z výrobních důvodů nejde), budou titulní strany obou časopisů graficky zřetelně odlišeny. Název naší KINO revue najdete v typickém žlutém oválu, kde slůvko revue bude zvýrazněno větším písmem a červenou barvou. Pokud jste některé z prvních čísel KINO revue nesehnali, napište nám, zavolejte... bla bla bla, řeči o možnosti koupě starších čísel a o předplatném; nic dalšího k tématu už tam není. 

 

KINO revue mí přišlo z toho, co jsem teď měl v ruce, jako taková cochcárna, kdy se psalo o tvůrcích (čeští převažují) a filmech podle toho, na co zrovna měli v redakci náladu a aby se neřeklo, tak v každém čísle byly tak dva články k filmům, které zrovna šly do kina. Naproti tomu Kino (mám tu dvě skoro kompletní) už se dalo trošku jako takový průvodce diváka, co rád chodil do kina, brát. Těch článků o filmech, které šly v době vydání Kina do kin, bylo znatelně víc než v KINO revue. Taky mi z těch pár čísel přišlo Kino víc mainstreamově zaměřené. Ze známých jmen tu vidím Ondřeje Zacha, který později psal do Cinemy. Mám z 1. čísla Kina z roku 1991 několik stránek o Stallonovi a o Rambovi a podle toho taky soudím, že nová redakce šla více stylem pozdější Cinemy, kdy se reagovala na to, co distributoři kupovali do kin a podle toho psali (možná přebírali) články. 

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

ComicBookGuy

Tak ty antiky nabízely svázané ročníky, stav výborný. Zmizelo to za pár hodin. Ty ročníky 92 a výš tam furt jsou. Dává mi to smysl, ty roky nejsou v žádném jiném časopisu pokryté, tenkrát vycházalo jen Kino(revue). Na aukru je teď "ČASOPIS KINO ROČNÍK 1990", ale tam chybí pár čísel a stav nic moc. 

Asi projdu pár antiků a koupím 1. číslo Kinorevue, jestli tam není v úvodníku vysvětleno, proč už ne Kino, ale Kinorevue. 

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Jak o tom Kinu a Kinorevue sháním informace, dostal jsem se v době psaní těch prvních komentářů na stránky dvou antiků. Teď jsem tam zabrousil znovu a ročníky 1990 a 1991 jsou fuč. Dvakrát 1990 a jednou 1991. Asi jde o stále ceněné ročníky, jak to byl do května 1991 jediný mainstreamový filmový časopis u nás. Než začala vycházet Cinema.

Kdyby měl někdo zájem o kompletní ročníky 1992 až 1994, tak antiknarynku je má. Dvakrát výborný stav, jednou velmi dobrý. 

na příspěvěk reagoval ComicBookGuy

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Dadel

Taky jsem tyhle časáky kupoval a furt je doma mám. Po obměně redakce jsem Cinemu kupovat přestal. Díky bohu, že k té změně došlo, nedovedu si představit, že bych dodnes kupoval Cinemu a pak ji někam ukládal. Měl jsem i nějaká starší Kina a Kinorevue, která jsem později vyhodil. Ale tyhle změny názvu, kdy nové Kinorevue vypadalo úplně stejně jako staré Kino, mě mátly, a chtěl bych v tom mít jasno.

 

Jinak to Kino od nástupu Kinorevue vycházelo s novou podobou už od roku 1991. To vypadá na ochrannou známku. Ale jak to bylo s redakcemi nezjistím, takže by se mi hodily informace. 

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Oba ty časopisy podle vzhledu znám, ale nekupoval jsem je, v tom neporadím. Já kupoval Cinemu, Video Plus (od stejného vydavatele, dlouho nevydržel) a Video Revue (taky dlouho nevydržel)

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Když se tu tak hezky rozjela diskuze k Cinemě (aspoň k něčemu tenhle nikdy nevydaný film je), můžete mi někdo, prosím, osvětlit situaci kolem časopisů Kino a Kinorevue?

 

Kino vycházelo ještě za komančů, po revoluci vycházelo do roku 1993, kdy to v půlce roku zapíchlo. Vyšlo číslo 11 jako poslední na konci června, šlo o 48. ročník. Vedle toho vycházel časopis Kinorevue, 1. číslo vyšlo v roce 1991 a konečnou byl pro Kinorevue rok 1997. To jsou dostupné informace.

 

Ale... Kinorevue vypadalo už od začátku prakticky stejně jako původní Kino, aspoň pokud jde o obálku. Jen do názvu na obálku přidali to revue. Kdežto Kino začalo vycházet s úplně novým vzhledem.

 

Koupil snad někdo ochrannou známku původního Kina a začal vydávat vlastní časopis, nebo důvod těchto změn byl v něčem jiném, nevíte? A jak to bylo s redakcemi? Přesunuli se redaktoři z původního Kina do Kinorevue, nebo dál jeli v Kině a Kinorevue začalo s novými redaktory?

Uživatel Castrator smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama