Reklama

Reklama

Šódžo šúmacu rjokó

(seriál)
  • Japonsko 少女終末旅行 (více)
Trailer

Epizody(12)

Lidstvo vymřelo a jediní, kteří dle všeho přežili, jsou dívky Yuuri a Chito. Den co den bezcílně projíždějí svým Kettenkradem zpuštošenou krajinou původního světa a prohledávají ruiny zničených měst, snažíc se naleznout potřebnou potravu a palivo. I když se zdá být jejich život naprosto beznadějný, stále mají jednu druhou a společnými silami se v tomto světě plném prázdnoty snaží bojovat proti nepříznivému osudu. (Scalpelexis)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (10)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci Anime-Planet Secret Santa 2022. Podle papírových předpokladů všechno, co by Starletka měla z duše nenávidět - dva moe bloby, CGDCT, žádný děj, slice of life, iyashikei... - ale, světe div se, se jí to líbilo. Toto "zdánlivě o ničem" dílko totiž obsahuje dost zajímavých filozofických myšlenek, kdy se v každé epizodě zpravidla nejprve nadhodí nějaké (často těžké) téma k diskuzi v teorii (smysl života, náboženství, smrt...) a následně je pak prozkoumáno v praxi. A i když nemůžu s čistým svědomím říct, že bych se do každého tohoto mini-příběhu úplně 100% ponořila, jako celek jsem si ho užila a spoustu scén si ještě nějaký ten pátek živě vybavím. 7.5/10 ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Ve čtvrtém tisíciletí z lidstva nezbylo nic, než rozpadající se ruiny mega velkých měst plných dosluhujících, ale stále aktivních strojů. V tom dvě mladí dívky putují s cílem jen žít dál, hledající jídlo a pohonné hmoty pro dvou pásovou tříkolku. Během cesty hlavně debatují o věcech pro nás běžných jako co je čokoláda a podobně. Pro nynější svět věci dávno zapomenuté. Konec je takový více science fiction s podivnými bytostmi přinášejícími zánik světa. Pomalé tempo. Spíš se divím, že se postavy z toho světa nezblázní. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Shoujo Shuumatsu Ryokou je Lucky Start v postapokalyptickom svete. Jednotlivé diely sú jemne nudné hlavne prvých osem. Treba vziať zreteľ na to, že toto anime je Slice of Life čiže jemná nuda sa dá očakávať. Problém nastáva v deviatom diely, kedy kvalita anime vyrastie tak, že kontrast predošlých dielov je naozaj obrovský. Ja fakt neviem ako toto anime hodnotiť, chcel by som ako celok, ale nuda v prvých dieloch je naozaj obrovská, aby potom posledné 4 diely boli naozaj úplne niekde inde. Deviaty diel je master piece. Čo teraz? (Hodnotenie 3,5) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Narazit na GLT je, alespoň v mém případě, jako zjistit, že je v obchodě k sehnání vaše oblíbená potravina, která se téměř nikde neprodává (protože si ji moc lidí nekupuje). Pokud by ale člověk do toho konkrétního obchodu nešel a nekouknul právě na to místo v regálu, tak klidně stále žije v nevědomí, že existuje. Navíc určitě brzy zase zmizí z regálů. O to větší je pak radost, když se tyto kruhy protnou a nejenže na ni člověk narazí, ale ještě ji stihne koupit a zkonzumovat. Podobných pořadů není mnoho (napadají mě pouze Last Man on Earth, první Zombieland a zejména, avšak ne pouze, druhá polovina 4. řady The Walking Dead). Většina mainstreamovch post-apo děl se zabývá otázkou normalizace života/znovuvybudování civilizace a s ní spojenými politickými a válečnými konflikty. Co však v momentě, kdy je (alespoň na první pohled) zřejmé, že život již nikdy nebude jako dříve? (na internetu jsem objevil hezký termín soft-post-apocalypse) #1 Minimální počet postav na obrazovce dává o to více prostoru prozkoumat jejich myšlenky a charakter, zároveň však není nutnost každou vteřinu plnit dialogy nebo akčními scénami, bohatě stačí obyčejný život, který bývá vzhledem k prostředí překvapivě často pozitivní. #2 Minimální množství zásob (ať už z důvodu zničení nebo rabování) automaticky nutí postavy vydat se na pouť, doslova, někdy i metaforicky. #3 Minimální počet postav ve světě nutí postavy na obrazovce držet pohromadě, často navzdory tomu, že nejsou stejná "krevní skupina", o to více je zajímavější sledovat jejich přátelství. A to všechno platí i pro GLT. Čím se tedy odlišuje od výše zmíněných? (minimální spoilery) Plusy: Žádné romantické subploty; díky tomu, že to není hrané, je fantasticky vyobrazená futurističnost/dezolátnost/rozlehlost prostředí; moe bloby; Kettenkrad; opening píseň, které konkuruje snad jen stejně juxtapoziční OP k Death Parade, a dešťová píseň. Mínusy: Anime bohužel končí zhruba na dvou třetinách cesty předlohy a dokončení je momentálně v nedohlednu; mírná infantilnost některých scén; druhá forma Eringi; některé části OST. ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Anime Shoujo Shuumatsu Ryokou známé také jako "Girls' Last Tour", je pozoruhodným příspěvkem do žánru post-apokalyptického anime. Toto dílo kombinuje melancholickou atmosféru s nečekaným pocitem lehkosti a naděje, což je v žánru, který se často soustředí na temnější aspekty lidské existence, poměrně neobvyklé. V seriálu odehrává dvě mladé dívky Chi a Yuu, které putují napříč rozlehlou a pustou krajinou, která zbyla ze světa po apokalypse. Přestože jsou podmínky jejich cesty drsné a často zoufalé, jejich vztah a vzájemná podpora dodávají příběhu jemný nádech optimismu. Animace je jednoduchá, ale účinná s důrazem na rozsáhlé, opuštěné scenérie, které zdůrazňují osamělost a izolaci hlavních postav. Zvukový design je také pozoruhodný, s tichými, meditativními soundtracky, které dokonale doplňují vizuální stránku. Shoujo Shuumatsu Ryokou je unikátní díky své schopnosti spojit těžké téma s nevinností a lehkostí, což vytváří zvláštní, ale přitažlivý kontrast. Tento seriál je ideální pro diváky, kteří hledají něco méně tradičního v žánru post-apokalyptického anime, a nabízí hluboký pohled na lidskou přirozenost a odolnost. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama