Reklama

Reklama

Hladoví

(festivalový název)
  • Kanada Ravenous (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V provincii Quebecu sa po vypuknutí neznámej choroby počet osôb drasticky znížil. Tí, ktorí mali to šťastie a prežili, musia každý deň bojovať s hladom a nebezpečenstvom, ktoré predstavujú nakazení a ich neustále narastajúci počet. (Marceloo)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (58)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra podbarvená ponurou muzikou byla dobrá a hodně se mi líbilo prostředí podobné tomu našemu. Fajn byli i zombíci, kteří vesměs vypadali jako obyčejní lidé, ale o to působili sugestivněji.Podařilo se i pár hezkých krvavých detailů, ale těmi tvůrci bohužel šetřili. Co se herců týče, tak s těmi jsem neměl problém, ale jejich postavy byly nedostatečně vykreslené, takže mi bylo docela jedno, co se s nimi stane. A nejhorší ze všeho bylo pomalé artové tempo, které všechna výše zmíněná pozitiva systematicky mazalo. Škoda. Průměr, ale s přivřenýma očima. 50% ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Trochu mě překvapuje zdejší hodnocení. Už jen za tu atmosféru si film zaslouží trochu víc procent, ta byla fakt skvělá. Pravdou je, že diváka napadne spousta otázek, na které nedostane odpověď. Někomu by to mohlo překážet, mně to ale nevadilo, protože mě to tak nějak vtáhlo do děje. Nevěděla jsem nic o nákaze ani o důvodech, proč se nakažení chovali tak, jak se chovali, ale to nakonec nevěděli ani přeživší. Bylo to tajemné a bylo to fajn. Postavy se chovaly lidsky, nebyli to žádní Rambové a jednali mnohdy zkratkovitě, občas bohužel i lehce nelogicky. Ze závěru jsem nadšená, i když tu poslední scénu bych nejradši vystřihla, aby mi v žaludku zůstal ten pocit totální bezmoci a bezvýchodnosti. Jinak ale super, užila jsem si to, a při jedné střelecké scéně jsem se od srdce zasmála! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Inteligentná, pomerne v rámci žánru, realisticky poňatá, Kanadská zombie fight, podľa môjho gusta. Aj keď gore nie je veľa, a maskéri, akosi nedostali príliš veľkú šancu sa prejaviť, tu sa skutočne niet na čo mimoriadne sťažovať. Samotný snímok však očarí prevažne tých, ktorých láka niečo atypické, nie tak celkom spracované podľa šablóny Hollywoodskych filmov. Je totiž celkom pravdepodobné, že v niektorej z hlavných postáv, spoznáte vašu (ne)-obľúbenú predavačku z Jednoty, poštárku, si suseda, toho prechlastaného deda. Toto je totiž jeden neobyčajne obyčajný film, ktorý sa nijak “netvári”, ale “Je”. Za mňa silný, lepší priemer, pričom byť to krvavejšie, lebo atmosféra vďaka výberu prostredia vôbec nie je zlá, idem s hodnotením rapídne vyššie! ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Mám rád podobné výlety mimo mantinely, takže v rámci zombie žánru silná čtyřka. Indie atmoška, pomalé tempo, jemná, jemňoučká psychologie postav a stejně podprahový, skoro nezachytitelný humor. Škoda, že tvůrci nezainvestoivali do schopnějšícho kameramana, protože těch pár surreálních scén (zombie věže) by si to rozhodně zasloužilo. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pro zombíka židli, ať se mu líp bydlí.“ Tíživá postapo atmosféra zmaru a konce civilizace, kombinující divoký hlad ze Světová válka Z s meditativní ucouraností road movie The Battery. Nesměle koketující se ztrátou osobnosti a nicotou z Nadosmrti spolu a smutnou lyrikou z Noc požírá svět. Jenže v Paříži nekonečná plocha placatých střech lépe evokovala vyprázdněnost mrtvého světa, než Hladové, ale krásné živé lesy. Hned bych tam vyrazil na vandr (byť s brokovnicí). POSTAPOˇOKÉNKO: [][] Frankofonní obyvatelé Quebecu se vyznačují: A) Tupým zevlováním. B) Trempováním v lese a řvaním jako na lesy. C) Silným sociálním cítěním, viz svolávání se na gáblík. D) Civilizačními zlozvyky, např. nesmyslným hromaděním nábytku v krajině (divák nechápe, malíř Douda se raduje). E) Kolísavou inteligencí a nekonzistentním chováním. [][] Chytří jak opice, tupí jak slepice, jak se to zrovna hodí do krámu R. Aubertovi a jeho artovým ambicím. Jsou i smrtelně nebezpeční, ale jen sólo. Čím víc jich je, tím míň nebezpeční jsou. Divné, že jo? Viz hromadný útok na barák, naháněčka lidí v lese a drtivá porážka zombíků 70:0. Rambo hadr. Ach jo. Sbohem, komorní postapo. Jen třikrát kousnu Auberta do... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Filmový festival v Torontu udělil ceny

Filmový festival v Torontu udělil ceny

18.09.2017

Filmový festival v kanadském Torontu letos svým návštěvníkům přinesl na plátnech kin 339 filmů během jedenácti dnů. A zde vám jako tradičně přinášíme přehled hlavních vítězů. Cenu diváků pro nejlepší… (více)

Reklama

Reklama