Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (186)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

K Čarodějovým hodinám jsem zavítal pouze proto, že jsem jako menší četl knižní předlohu, jež mě nesmírně zaujala, ba jsem se u ní dokonce místy bál. Když přišlo oznámení, že se můj oblíbený příběh od Johna Bellairse dočká filmového zpracování, začal jsem se v tichosti těšit, abych dneska s naprostým znechucením ztratil více jak hodinu a půl s jedním z nejhorších letošních počinů. Dětské role dokážou být kouzelné (viz snímky typu Wonder) a nebo také královsky otravné. Není tomu jinak právě v případě ztvárnění Lewise Barnavelta, poněvadž horšího herce jeho věku jsem neviděl velmi dlouhou dobu. I jinak svělá Cate Blanchett udělala kariérní krok vedle v momentě, kdy se upsala předem zpackané fantasy “komedii”. I ta přihlouplá Husí kůže měla alespoň nějakou duši. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Takového fantasy pro mrňata že natočil Eli Roth, režisér Hostelu, Cabin Fever či Green Inferno? To bych chtěl znát jeho důvod a motivaci. Ano, možná v tom hráli roli prachy, ale i tak. Od něj bych čekal absolutně jiný typ filmu. Čímž nechci říct, že to byla kravina. Jen bych pod takovýmto tématem zkrátka čekal podepsaného jiného režiséra. ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za vizuálně štědrou výpravu a kostýmy, druhá za charismatickou Cate Blanchet. Všechno ostatní je nefunkční, divné nebo trapné, navíc mi celý ten koncept hororu zacíleného na děti přijde i trochu zvrácený. Jediný užitek lze spatřovat v tom, že filmy jako je tento vás přinutí zpětně docenit Harryho Pottera a Narnii. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je minimálne triedu nižšie ako Harry Potter, a to nie som jeho fanúšikom. Má zaujímavý obal a snahu o vtip, ktorá sa celkom darí, je tu aj veľmi dobrá hudba. Celkový obsah a dej ale neobsahuje nič zvláštne a zaujímavé a malý herec je neznesiteľne otravný. Z druhej polovice som mal ale dobrý pocit a môžem povedať, že deťom sa film môže páčiť. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč to má tak nízké hodnocení. Vlastně chápu - místní trotli zde. Skvělý námět, nový čarodějnický příběh mohla by z toho být minisérie. Včera jsem navíc viděla i Coralínu... Dnešní děti se zkrátka mají. Závidím jim to. To posílení vlastní fantazie filmovými prvky. Taková grafika za mne nebyla, já byla vděčná za Střihorukého Edu, dinosaury, maximálně za Jumanji. Dobrodružné dětské filmy miluju. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Fiktívny Dom s hodinami bol založený na skutočnom dome s názvom Cronin Mansion, ktorý sa nachádza v rodnom meste autora knižnej predlohy Johna Bellaira. Mesto taktiež poslúžilo ako základ pre fiktívne mesto New Zebedee. (Astonko)

Reklama

Reklama