foto

Eric Kripke

  • nar. 24.4.1974 (44 let)
    Toledo, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eric Kripke, narodený 24. apríla 1974 v Toledu, Ohio, je scenáristom, režisérom a producentom. Najviac je však známy ako vedúci producent amerického televízneho seriálu SUPERNATURAL, na Slovensku známom pod názvom „Hrozba z temnoty“, alebo v Česku ako „Lovci duchů“.

V roku 1992 zmaturoval na Sylvania Southview Hight School. Eric často so svojimi priateľmi tvoril domáce filmy, ktoré potom ukazoval ostatným študentom. V roku 1996 vyštudoval Univerzitu v Južnej Kalifornii pre Kinematografické umenia ako člen Gamma Eta Chapter of Pi Kappa Alpha. O rok neskôr Kripke napísal a zrežíroval dva filmy: BATTLE OF THE SEXES a TRULY COMMITTED. Neskôr, v roku 2003, vymyslel a napísal pre televíznu stanicu WB seriál TARZAN, ktorý bol ale prerušený po odvysielaní ôsmych epizód. Tento nápad však nenechal dlho ležať prachom a v roku 2005 na podobný motív napísal scenár k filmu BOOGEYMAN.

V tom istom roku vytvoril známy seriál SUPERNATURAL, kde v súčasnosti pôsobí ako scenárista a jeden z vedúcich producentov pri niektorých epizódach. Prvá séria bola odvysielaná na televíznej stanici WB, ale o rok neskôr sa začal seriál vysielať na káblovej televízii CW až do dnes.

Eric Kripke vyhral Ocenenie Publika a Ocenenie za krátkometrážny film na Slamdance Film Festival za film Truly Committed a v roku 2008 získal prezývku „majster hororu“ od TelevisionWeek, vďaka súčasnej práci na seriály Supernatural.

STina1

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Čarodějovy hodiny
2013 Haunted
2005 Boogeyman
1997 Battle of the Sexes

TV seriály

2016 Timeless (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2013 Revoluce (TV seriál)
Narozeni v USA (S02E01)
Temná věž (S01E20)
2012 Deadman (TV seriál)
Revoluce (TV seriál)
Žena na řetězu (S01E02)
Začátek (S01E01)
2011 Supernatural: The Animation (TV seriál) - scénář, původní scénář
Lovci duchů (TV seriál)
The Man Who Knew Too Much (S06E22)
2010 Ghostfacers (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Swan Song (S05E22)
2009 Lovci duchů (TV seriál)
The Real Ghostbusters (S05E09)
Sympathy for the Devil (S05E01)
Lucifer Rising (S04E22)
2008 Lovci duchů (TV seriál)
Heaven and Hell (S04E10)
Lazarus Rising (S04E01)
2007 Lovci duchů (TV seriál)
The Magnificent Seven (S03E01)
All Hell Breaks Loose: Part 2 (S02E22)
2006 Lovci duchů (TV seriál)
In My Time of Dying (S02E01)
Devil's Trap (S01E22)
Shadow (S01E16)
2005 Lovci duchů (TV seriál)
Home (S01E09)
Wendigo (S01E02)
Pilot (S01E01)
2003 Tarzan (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2013 Haunted
1997 Battle of the Sexes

TV seriály

2009 Lovci duchů (TV seriál)
Lucifer Rising (S04E22)
2007 Lovci duchů (TV seriál)
What Is and What Should Never Be (S02E20)

Producentská filmografie

Filmy

2018 Čarodějovy hodiny

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2019 The Boys (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
Lovci duchů (TV seriál)
Epizoda 20 (S14E20)
Epizoda 19 (S14E19)
Epizoda 18 (S14E18)
další epizody (11)
2018 Timeless (TV seriál)
Chinatown (S02E10)
The General (S02E09)
The Day Reagan Was Shot (S02E08)
další epizody (10)
Lovci duchů (TV seriál)
The Spear (S14E09)
Byzantium (S14E08)
Unhuman Nature (S14E07)
další epizody (21)
2012 Revoluce (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(50)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace