foto

Eric Kripke

  • nar. 24.4.1974 (46 let)
    Toledo, Ohio, USA

Biografie

Eric Kripke, narodený 24. apríla 1974 v Toledu, Ohio, je scenáristom, režisérom a producentom. Najviac je však známy ako vedúci producent amerického televízneho seriálu SUPERNATURAL, na Slovensku známom pod názvom „Hrozba z temnoty“, alebo v Česku ako „Lovci duchů“.

V roku 1992 zmaturoval na Sylvania Southview Hight School. Eric často so svojimi priateľmi tvoril domáce filmy, ktoré potom ukazoval ostatným študentom. V roku 1996 vyštudoval Univerzitu v Južnej Kalifornii pre Kinematografické umenia ako člen Gamma Eta Chapter of Pi Kappa Alpha. O rok neskôr Kripke napísal a zrežíroval dva filmy: BATTLE OF THE SEXES a TRULY COMMITTED. Neskôr, v roku 2003, vymyslel a napísal pre televíznu stanicu WB seriál TARZAN, ktorý bol ale prerušený po odvysielaní ôsmych epizód. Tento nápad však nenechal dlho ležať prachom a v roku 2005 na podobný motív napísal scenár k filmu BOOGEYMAN.

V tom istom roku vytvoril známy seriál SUPERNATURAL, kde v súčasnosti pôsobí ako scenárista a jeden z vedúcich producentov pri niektorých epizódach. Prvá séria bola odvysielaná na televíznej stanici WB, ale o rok neskôr sa začal seriál vysielať na káblovej televízii CW až do dnes.

Eric Kripke vyhral Ocenenie Publika a Ocenenie za krátkometrážny film na Slamdance Film Festival za film Truly Committed a v roku 2008 získal prezývku „majster hororu“ od TelevisionWeek, vďaka súčasnej práci na seriály Supernatural.

STina1

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Čarodějovy hodiny
2013 Haunted
2005 Boogeyman
1997 Battle of the Sexes

TV seriály

2019 The Boys (TV seriál)
Cherry (S01E02)
The Name of the Game (S01E01)
2016 Timeless (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2013 Revoluce (TV seriál)
Narozeni v USA (S02E01)
Temná věž (S01E20)
2012 Deadman (TV seriál)
Revoluce (TV seriál)
Žena na řetězu (S01E02)
Začátek (S01E01)
2011 Supernatural: The Animation (TV seriál) - scénář, původní scénář
Lovci duchů (TV seriál)
Muž, který věděl příliš mnoho (S06E22)
2010 Ghostfacers (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Labutí píseň (S05E22)
2009 Lovci duchů (TV seriál)
Praví lovci duchů (S05E09)
Soucit s ďáblem (S05E01)
Poslední pečeť (S04E22)
2008 Lovci duchů (TV seriál)
Nebe proti peklu (S04E10)
Lazarovo vzkříšení (S04E01)
2007 Lovci duchů (TV seriál)
Sedm smrtelných hříchů (S03E01)
Otevřelo se samo peklo (2. část) (S02E22)
2006 Lovci duchů (TV seriál)
Ve chvíli mé smrti (S02E01)
Ďáblova past (S01E22)
Neviditelný zabiják (S01E16)
2005 Lovci duchů (TV seriál)
Znovu doma (S01E09)
Wendigo (S01E02)
Mrtvá na mostě (S01E01)
2003 Tarzan (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2013 Haunted
1997 Battle of the Sexes

TV seriály

2019 The Boys (TV seriál)
You Found Me (S01E08)
2009 Lovci duchů (TV seriál)
Poslední pečeť (S04E22)
2007 Lovci duchů (TV seriál)
Co je a co nikdy nemělo být (S02E20)

Producentská filmografie

Filmy

2018 Čarodějovy hodiny

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 The Boys (TV seriál)
Episode 8 (S02E08)
Episode 7 (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
další epizody (8)
Lovci duchů (TV seriál)
Epizoda 20 (S15E20)
Epizoda 19 (S15E19)
Epizoda 18 (S15E18)
další epizody (12)
2019 The Boys (TV seriál)
You Found Me (S01E08)
The Self-Preservation Society (S01E07)
The Innocents (S01E06)
další epizody (8)
Lovci duchů (TV seriál)
Our Father, Who Aren't in Heaven (S15E08)
Last Call (S15E07)
Golden Time (S15E06)
další epizody (19)
2018 Timeless (TV seriál)
The Miracle of Christmas (S02E11)
Chinatown (S02E10)
The General (S02E09)
další epizody (11)
Lovci duchů (TV seriál)
The Spear (S14E09)
Byzantium (S14E08)
Unhuman Nature (S14E07)
další epizody (21)
2017 Timeless (TV seriál)
The Red Scare (S01E16)
Public Enemy No. 1 (S01E15)
The Lost Generation (S01E14)
další epizody (6)
2016 Timeless (TV seriál)
The Capture of Benedict Arnold (S01E10)
Last Ride of Bonnie & Clyde (S01E09)
Space Race (S01E08)
další epizody (10)
2012 Revoluce (TV seriál)
2010 Ghostfacers (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(53)